Ухвала
від 02.06.2011 по справі 3/55-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "02" червня 2011 р. Справа № 3/55-Б

За заявою: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів)

про визнання банкрутом

Суддя Машевська О.П.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: ОСОБА_2 - пред. ПАТ"Уксоцбанк" за дов. від 25.11.10 року №02-04/805

від боржника: ОСОБА_3 - голова ліквідаційної комісії (паспорт серії НК555270 виданий Деснянським ВМУМВС України в Чернігівській області)

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 29.11.10 року порушено провадження по справі за правилами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Житомирської області від 14.12.10 року ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців по 14.12.2011 року, призначено ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_4.

05 січня 2011 р. ліквідатором було опубліковано в офіційному друкованому органі газеті "Голос України " № 1 (5001) оголошення про визнання банкрутом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів), відкриття ліквідаційної процедури та про прийняття заяв кредиторів протягом 30 днів від дати публікації оголошення.

Після опублікування оголошення до ліквідатора, а також господарського суду звернулись кредитори з вимогами до боржника в порядку, визначеному ч.3 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідатором складено та подано суду на затвердження реєстр вимог кредиторів ТОВ "Саната" ( м. Бердичів).

Ухвалою суду від 26.04.11 року призначено засідання суду для з'ясування стану ліквідаційної процедури та затвердження реєстру вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів). Цією ухвалою заборонено ліквідатору ТОВ "Саната" ( м. Бердичів) Харкевич - ОСОБА_5 на час встановлення всіх обставин судового та адміністративного оскарження наказу Державного департаменту з питань банкрутства № 49 від 28.04.10 року та набрання ним чинності у встановленому законом порядку виконувати повноваження із розпорядження майном банкрута ( рухомим, нерухомим, в тому числі, земельною ділянкою, коштами, майновими правами ). Вжито судом також інші заходи для підготовки справи до судового розгляду.

У судове засідання ліквідатор ОСОБА_4 не з'явилась, витребувані судом докази на спростування обставин анулювання ліцензії арбітражного керуючого наказом Державного департаменту з питань банкрутства № 49 від 28.04.10 року, що набрав чинності в судовому порядку, не подала.

Станом на дату судового засідання вимоги ухвали суду не виконано Державним департаментом з питань банкрутства Міністерства економіки України, а також не отримано відповіді на запит від Окружного адміністративного суду м. Києва.

Присутня в засіданні суду голова ліквідаційної комісії ОСОБА_3 надала протокол засідання ліквідаційної комісії № 01/06/2011 від 01.06.11 року про результати розгляду заяви арбітражного керуючого ОСОБА_4 про відмову від виконання обов'язків ліквідатора ТОВ "Саната" у зв'язку з анулюванням ліцензії на право провадження даного виду господарської діяльності. За результатами розгляду заяви арбітражного керуючого, ліквідаційною комісією прийнято одноголосне рішення покласти обов'язки ліквідатора ТОВ "Саната" на голову ліквідаційної комісії - ОСОБА_3

Відповідно до ч. 4 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" порядок призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) встановлюється Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч.2 статті 51 Закону № 2343 обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

За наведених обставин, господарський суд ухвалює припинити повноваження ліквідатора ТОВ "Саната" ОСОБА_4 та призначити ліквідатором ТОВ "Саната" голову ліквідаційної комісії - ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), яку зобов'язати продовжити виконання обов'язків, передбачених Законом № 2343 згідно резолютивної частини ухвали суду.

Окрім того, враховуючи зміст ст. ст. 1 та 25 Закону № 2343, що визначають правовий статус ліквідатора юридичної особи - банкрута, з метою приведення офіційних відомостей про юридичну особу та осіб, які діють від її імені у відповідність до вимог цього Закону, господарський суд ухвалює зобов'язати ліквідатора ОСОБА_3 вчинити дії, що є обов'язковими відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та Державного реєстратора виконкому Бердичівської міської ради внести до ЄДР запис про ліквідатора боржника ОСОБА_3, як керівника та особу, уповноважену діяти від імені боржника ТОВ "Саната" без довіреності, у тому числі підписувати договори згідно резолютивної частини ухвали суду.

У зв'язку з невиконанням кредиторами боржника ЗАТ "РК "Євротек" ( м. Київ) та ПП Союз-лідер" (м. Львів) вимог ухвали суду від 26.04.11 року в частині подання витребуваних доказів господарський суд ухвалює відкласти розгляд питання про затвердження реєстру вимог кредиторів боржника та заборонити ліквідатору боржника ОСОБА_3 вчиняти дії щодо розпорядження майновими активами юридичної особи до його затвердження ухвалою суду.

В обгрунтування свого висновку, господарський суд виходить зі змісту абз. 2 п. 89 Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009 № 15 "Про судову практику в справах про банкрутство" про те, що у разі тимчасового зупинення судом продажу майна банкрута або здійснення деяких інших повноважень ліквідатора в ліквідаційній процедурі останній продовжує здійснювати решту своїх, визначених Законом, повноважень, на які не поширюється таке зупинення, зокрема виконує повноваження працедавця, вживає заходів щодо охорони майна боржника тощо.

На підставі ст. ст. 17 та 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", cт. ст. 12, 15, 16, 22 - 32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та керуючись ст. ст. 33, 34, 43, 67 та 86 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів) арбітражного керуючого ОСОБА_4 (ліцензія серії АВ №347199 від 12.09.2007р., місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків НОМЕР_2).

2. Призначити ліквідатором ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів) Голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3 (паспорт серії НК № 555270, виданий Деснянським ВМ УМВС України у Чернігівській області 24.11.1998 року; місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_2; ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків НОМЕР_1).

3. Арбітражному керуючому ОСОБА_4 протягом 15 днів з дня отримання ухвали суду про заміну ліквідатора ТОВ "Саната" передати ліквідатору ОСОБА_3 установчі документи, бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Попередити, що у разі ухилення від виконання зазначених обов'язків передбачено відповідальність, визначену законами України.

4. Зобов'язати ОСОБА_3 забезпечити виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Саната" в порядку, визначеному ст. 25 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та належне виконання заходів, передбачених ст. 29 - 32,51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , спрямованих на задоволення вимог кредиторів, а також до дати наступного засідання суду вчинити певні дії та надати витребувані докази, і зокрема:

- надати акт приймання - передачі установчих документів, бухгалтерської та іншої документації банкрута, печатки і штампів, матеріальних та інших цінностей банкрута від арбітражного керуючого ОСОБА_4, а також виписку з ліквідаційного рахунку боржника про залишок коштів на ньому;

- ознайомитись з реєстраційною справою боржника ТОВ "Саната" та вчинити дії, що є обов'язковими відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" , зокрема для внесення запису про ліквідатора як особу, уповноважену діяти від імені боржника без довіреності, у тому числі підписувати договори; надати докази їх виконання;

- прийняти до відання майно боржника та вжити заходів по забезпеченню його збереження;

- забезпечити виконання кредиторами боржника ЗАТ "РК "Євротек" ( м. Київ) та ПП Союз-лідер" (м. Львів) вимог суду в частині подання витребуваних доказів.

5. Заборонити ліквідатору ТОВ "Саната" ( м. Бердичів) ОСОБА_3 до затвердження ухвалою суду реєстру вимог кредиторів боржника виконувати повноваження із розпорядження майном банкрута ( рухомим, нерухомим, в тому числі, земельною ділянкою, коштами, майновими правами ).

6. Державному реєстратору міськвиконкому Бердичівської міської ради внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про ліквідатора ТОВ "Саната" ОСОБА_3 як особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та надіслати на адресу суду витяг з ЄДР із цим записом згідно запиту.

7. Кредитору боржника ЗАТ "РК "Євротек" ( м. Київ) надати в наступне засідання суду:

- засвідчену копії Свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб;

- засвідчену копію довідки з ЄДРПОУ з відомостями про чинного керівника юридичної особи;

- оригінали документів, що підтверджують кредиторські вимоги для огляду в засіданні суду.

8. Кредитору боржника ОСОБА_6 підприємству Союз-лідер" (м. Львів) надати в наступне засідання суду:

- засвідчену копію Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи;

- засвідчену копію довідки з ЄДРПОУ або витягу з ЄДР з внесеними відомостями про ліквідатора як керівника юридичної особи;

- засвідчену копію довідки з ЄДР із внесеними відомостями про перебування юридичної особи в стані припинення ( ліквідації);

- оригінали документів, що підтверджують кредиторські вимоги для огляду в засіданні суду; їх засвідчені копії - до справи.

9. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану ліквідаційної процедури та затвердження реєстру вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів) на "19" липня 2011 р. о 12:30 у приміщенні господарського суду Житомирської області , кім. № 109.

10. В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів з документами, що підтверджують повноваження та посвідчують особу в оригіналі та ліквідатора ОСОБА_3

Суддя Машевська О.П.

Віддрукувати:

1-до справи

2 - боржнику на адресу Голови л/ком. та ліквідатора ОСОБА_3 за адресою м. Чернігів, вул. Боженка, 100 - рек. з повідом..,

3 - Сектору з питань банкрутства у Житомирській області;

4- Держ. реєстратору виконк. Берд. міськради разом з запитом - рек.,

5 - арб. кер. Харкевич - ОСОБА_5 (м. Київ, Татарська, 38, кв. 11) - рек. з повідомл.

6 - Закритому акціонерному товариству "РК "Євротек" ( 03186, м. Київ , вул.Соціалістична,5, корпус 2 ) - рек. з повідомленням.

7. - ОСОБА_6 підприємству Союз-лідер" ( 79040, м. Львів, вул. Городоцька, 359 ) - рек. з повідомленням.

8 - ПАТ "Укрсоцбанк" в особі Київської міської філії ( 01033, м. Київ, вул. Жилягська, 9-11)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.06.2011
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51416341
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/55-б

Ухвала від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 29.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 06.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні