Ухвала
від 02.07.2013 по справі 921/364/13-г/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"02" липня 2013 р.Справа № 921/364/13-г/10 УХВАЛА

Кредитор: Фізична особа-підприємець ОСОБА_1, м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 /поштова адреса: м. Львів, вул..Короленка, 4/15;

Боржник: Приватне підприємство "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області.

Суддя: Сидорук А.М.

За участю представників сторін

Кредиторів:

Боржника: ОСОБА_2 - розпорядник майна

Суть справи: Фізична особа-підприємець ОСОБА_1, м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 /поштова адреса: м. Львів, вул..Короленка, 4/15 звернувся до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області в порядку ст. 10, 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 08 квітня 2013 року заяву кредитора: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 до приватного підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34400629 прийнято до розгляду; підготовче засідання призначено на 22 квітня 2013 року..

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 22 квітня 2013 року:

- порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34400629;

- визнано грошові вимоги Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 /поштова адреса: м. Львів, вул..Короленка, 4/15, ідентифікаційний код НОМЕР_1 відносно ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34400629 в сумі 365 420 грн. 00 коп.;

- введено мораторій на задоволення вимог кредиторів;

- введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п"ятнадцять днів; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2, вул. Подільська, 1, оф. 5, м. Тернопіль, свідоцтво № 229 від 26.02.2013 р., видане Міністерством юстиції України;

- встановлено оплату послуг арбітражного керуючого ОСОБА_2 в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- заборонено боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави;

- з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, зобов'язано заявника подати до офіційних друкованих органів у 10-ти денний строк за їх рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство, вказавши в ньому повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна;

- зобов'язано розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_2 надати господарському суду не пізніше 11 червня 2013 року Реєстр вимог кредиторів боржника;

- призначено попереднє засідання суду на 02 липня 2013 року о 10 год. 00 хв.

На виконання вимог, викладених в ухвалі господарського суду від 22.04.2013р., розпорядником майна боржника ОСОБА_2 подано на затвердження господарського суду Реєстр вимог кредиторів у справі № 921/364/13-г/10.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, Реєстр вимог кредиторів, суд у попередньому засіданні встановив наступне:

1. Згідно інформації кредитора в офіційному друкованому органі України - газеті "Голос України" № 87 (5587) від 14.05.2013р. було опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34400629.

2. Як вбачається з матеріалів справи, на дату подання розпорядником майна ОСОБА_2 Реєстру вимог кредиторів, протягом тридцяти днів від дня опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС" до розпорядника майна заяви кредиторів про визнання грошових вимог відносно боржника, не надходили, а відтак розпорядником майна до Реєстру вимог кредиторів включено грошові вимоги ініціюючого кредитора ОСОБА_1 в сумі 365 420,00 грн..

3. 18.06.2013р. /даті поштового відправлення 13.06.2013р./ на адресу господарського суду Тернопільської області надійшла заява кредитора Державної податкової інспекції у м.Житомирі Житомирської області Державної податкової служби про визнання грошових вимог відносно боржника ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС" на суму 62 278,97 грн.

Пунктом 1 статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Згідно п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Присутній в судовому засіданні розпорядник майна наданий суду реєстр вимог кредиторів підтримує, просить суд його затвердити.

Повноважені представники ініціюючого кредитора та боржника ПП "МЕД-ВЕЙС" в судове засідання не з'явились.

01.07.2013р. на адресу господарського суду Тернопільської області від ДПІ у м.Житомирі надійшло клопотання про розгляд справи № 921/364/13-г/10 без участі представника ДПІ у м.Житомирі; заяву про визнання кредитором ДПІ у м.Житомирі підтримує в повному обсязі.

Згідно п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Розглянувши заяву кредитора Державної податкової інспекції у м.Житомирі Житомирської області Державної податкової служби, м.Житомир, пл..Перемоги,2 про визнання грошових вимог відносно боржника ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС" на суму 62 278,97 грн., господарський суд встановив наступне:

Приватне підприємство "МЕД-ВЕЙС" як юридична особа зареєстроване Виконавчим комітетом Житомирської міської ради 14.06.2006р. та взято на податковий облік у Державній податковій інспекції м.Житомира 16.06.2006р. за № 11349.

Згідно особових рахунків у ПП "Мед-Вейс" станом на день подання заяви обліковується податковий борг перед бюджетом з податку на додану вартість в розмірі 62 278,97 грн., що підтверджується Постановою Житомирського окружного адміністративного суду України від 07.02.2012р. про справі № 0670/12353/11; Постановою державного виконавця Богунського відділу державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції про відкриття виконавчого провадження від 06.08.2012р.

Відповідно до абз. 2 п. 2 ст. 25 Закону про банкрутство за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Згідно п. 2 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником;подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У разі наявності обставин, що не надають комітету кредиторів можливості у встановлені строки прийняти одне з таких рішень, комітет кредиторів може прийняти рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про продовження строку процедури розпорядження майном.

Як вбачається з Реєстру вимог кредиторів, відомості про заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками ПП "Мед-Вейс" станом на 11.06.2013р. та відомості щодо заборгованості по невиплаченим авторським винагородам, аліментах та відшкодуванню шкоди, заподіяної життю, здоров'ю громадян, - відсутні.

Розглянувши в судовому засіданні поданий розпорядником майна ОСОБА_2 Реєстр вимог кредиторів приватного підприємства"Мед-Вейс", керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити Реєстр вимог кредиторів по справі № 921/364/13-г/10 відносно ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС", вул..Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34400629 та визнати конкурсними кредиторами по справі:

1.1. Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 , м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 /поштова адреса: м. Львів, вул..Короленка, 4/15/, ідентифікаційний код НОМЕР_1 в сумі 365 420 грн. 00 коп.

Черговість задоволення вимог кредитора - четверта;

1.2. Державна податкова інспекція у м.Житомирі Житомирської області Державної податкової служби, м.Житомир, пл..Перемоги,2, ідентифікаційний код 25839028 в сумі 62 278 грн. 97 коп.

Черговість задоволення вимог кредитора - третя.

2. Зобов'язати розпорядника майна ОСОБА_2 в десятиденний термін письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів, організувати та провести збори кредиторів ОСОБА_3 підприємства "МЕД-ВЕЙС", на зборах кредиторів обрати комітет кредиторів.

3. Обраному комітету кредиторів вирішити питання щодо відкриття процедури санації, ліквідації боржника чи укладення мирової угоди та до дати закінчення процедури розпорядження майном боржника подати господарському суду відповідне клопотання. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подати господарському суду до 14.08.2013р.

4. Розгляд справи в підсумковому засіданні призначити на 14.08.2013р. на 12 год. 00 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Тернопільської області, м.Тернопіль, вул..Кн.Острозького, 14 а, зал судових засідань № 2.

5. Ухвалу надіслати боржнику; кредиторам: СПД ФО Гевяку ОСОБА_4, м. Львів, вул..Яворницького, 5а/7 /поштова адреса: м. Львів, вул..Короленка, 4/15/; Державній податковій інспекції у м.Житомирі Житомирської області Державної податкової служби, м.Житомир, пл..Перемоги,2 та розпоряднику майна боржника ОСОБА_2, вул. Подільська 1, оф. 5, м. Тернопіль.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення02.07.2013
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51414239
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/364/13-г/10

Ухвала від 12.02.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 14.08.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 02.07.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні