Ухвала
від 05.04.2011 по справі 3/5007/7-б/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

"05" квітня 2011 р.Справа № 3/5007/7-Б/11.

Господарський суд у складі судді Машевської О.П., розглянувши матеріали

за заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" (с.Великий Луг Червоноармійський район Житомирська область) в особі ліквідаційної комісії

про порушення справи про банкрутство

Заяву про порушення справи про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" подано з дотриманням вимог ст.ст. 6-8, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) та Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 Закону №2343 обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Відповідно до статті 4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку позовного провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом №2343.

Відповідно до ст. 12 Закону №2343 господарський суд має право за клопотанням сторін або учасників провадження у справі про банкрутство чи за своєю ініціативою вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, в тому числі, визначених статтею 67 ГПК України.

Господарський суд, розглянувши подані боржником докази, вважає за необхідне вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони посадовим особам боржника та засновникам підприємства, а також податковій інспекції за місцем знаходження боржника вчиняти будь-які дії спрямовані на відчуження належного підприємству майна, реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи боржника, створення юридичних осіб або прийняття рішення про участь в інших юридичних особах, створення філій і представництв, а також зупинити стягнення на підставі виконавчих документів або інших документів, за якими стягнення здійснюється у безспірному порядку.

При вжитті заходу щодо забезпечення грошових вимог кредиторів як зупинення виконавчого провадження, господарський суд враховує положення п.п. 41- 43 Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009р. за №15 "Про судову практику в справах про банкрутство".

Відповідно до статті 4-5 та ст. 115 ГПК України ухвали господарського суду, в тому числі, про вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

На підставі п. 8 ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" та керуючись ст. ст. 65, 67 ГПК України, керуючись ст.ст. 6, 8, ч. 10 ст. 11 та 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" (с.Великий Луг Червоноармійський район Житомирська область), іден. код 03744451.

3. Справу призначити до розгляду в засіданні суду на 26.04.11 року о 10:30 год., кім. 109 у приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65.

4. Заявнику додатково подати господарському суду:

- повну та достовірну інформацію про розмір заборгованості по заробітній платі перед найманими працівниками з такими відомостями: ідентифікаційні дані кожного працівника (прізвище, ім'я, по-батькові,) вид трудових відносин (безстроковий, строковий, сумісництво, цивільно - правова угода тощо), період нарахування заробітної плати (до дати порушення провадження у справі: за три місяці, що передували порушенню справи про банкрутство ( 1 черга задоволення), за більш ранній період ( 2 черга задоволення) та після порушення провадження у справі про банкрутство ( поточний борг), розмір нарахованої заробітної плати, стан боргу ( безспірний, якщо підтверджений рішенням суду або підтверджений виключно даними обліку), спосіб виплати (погашення) боргу із заробітної плати (через органи ДВС чи самостійно підприємством) , дата виплати (погашення) боргу із заробітної плати, спосіб одержання коштів працівниками підприємства ( через особисті рахунки, через касу, інше), залишок боргу по заробітній платі станом на дату судового засідання; окремо навести відомості про утримання та виплату аліментів;

- довідку ВДВС Червоноармійського району про наявність/відсутність відкритих виконавчих проваджень у Державній виконавчій службі щодо стягнення заробітної плати, аліментів, шкоди та інших соціальних виплат найманим працівникам;

- матеріали розпаювання КСП ім. Леніна;

- довідки МРЕВ та Інспекції Держтехнагляду на підтвердження наявності/відсутності зареєстрованих за товариством на праві власності транспортних засобів та сільськогосподарської техніки;

- аудиторський висновок щодо неплатоспроможності підприємства-боржника;

- перелік всіх кредиторів із вказівкою на суми заборгованості відносно кожного та документи, що її підтверджують ( платіжні документи, рішення судів, виконавчі написи нотаріусів, інші виконавчі документи, акти звірок, позовні заяви тощо);

- розшифровку статей балансу, складеного станом на 01.03.2011 року та докази його затвердження засновниками юридичної особи відповідно до ст. 111 ЦК України ;

- заяву голови ліквідаційної комісії ОСОБА_1 про згоду бути призначеним ліквідатором підприємства; при наданні згоди на виконання обов'язків ліквідатора подати суду довідку про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків; копію паспорту;

- оригінали інших документів, поданих до заяви в копіях;

5. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. З метою забезпечення грошових вимог кредиторів:

а) заборонити посадовим особам боржника та Володарсько-Волинській МДПІ вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуження належного підприємству майна, в тому числі і того, що знаходяться у податковій заставі;

б) заборонити посадовим особам боржника реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи; створення юридичних осіб або прийняття рішення про участь в інших юридичних особах; створення філій і представництв;

в) зупинити виконавче провадження по стягненню з боржника заборгованості на підставі виконавчих документів або інших документів, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку за вимогами, на які поширюється дія мораторію.

7. Відділу державної виконавчої служби Червоноармійського районного управління юстиції надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати підготовчого засідання суду:

- засвідчені копії постанов про зупинення виконавчих проваджень за вимогами до боржника, на які поширюється дія мораторію;

- офіційно підтвердити, чи здійснюється на дату порушення провадження у справі про банкрутство виконавче провадження за вимогами до боржника, на які не поширюється дія мораторію та виконавче провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника).

8. Володарсько-Волинській МДПІ звільнити майнові активи боржника - Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" (с. Великий Луг Червоноармійський район Житомирська область, іден.код 03744451) з податкової застави та надати на підтвердження викладеному витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна у підготовче засідання суду.

9. Головному управлінню статистики в Житомирській області надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати підготовчого засідання витяг з ЄДРПОУ про включення до нього Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" (с.Великий Луг Червоноармійський район Житомирська область, іден.код 03744451) не пізніше дати судового засідання.

10. Державному реєстратору Червоноармійської райдержадміністрації надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати підготовчого засідання суду довідку з ЄДР про внесення відомостей про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Великолугівське" (с.Великий Луг Червоноармійський район Житомирська область, іден.код 03744451) згідно запиту.

11. Визнати явку голови ліквідаційної комісії ОСОБА_1 , з документами, що посвідчують особу та підтверджують повноваження, обов'язковою.

.

СуддяОСОБА_2

Віддрукувати:

1 - у справу;

2 - заявнику (рек. з повідомленням),

3- Житомир. облас. сектор з питань банкрут.

4 - ВДВС Червоноарміського РУЮ (рек. з повідомл. )

5 - державному реєстратору Червоноармійської РДА разом із запитом - рек. з повідомл. разом із запитом

6- Головному управлінню статистики в Житомирській області

7 - Володарсько-Волинській МДПІ - рек.

8 - Червоноармійське відділення Володарсько -Волинської МДПІ

Дата ухвалення рішення05.04.2011
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51416144
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/5007/7-б/11

Ухвала від 05.04.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Постанова від 07.07.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні