Ухвала
від 08.10.2012 по справі 2а/0270/357/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну неналежної сторони

м.Вінниця

08 жовтня 2012 р. Справа № 2а/0270/357/12

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дмитришеної Руслани Миколаївни,

за участю:

секретаря судового засідання: Котюжанського В.О.

прокурора: Таранюк Л. Ю.

представника позивача: ОСОБА_1

без участі відповідача

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про заміну позивача у справі:

за позовом: заступника прокурора м. Вінниці в інтересах держави - Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

до: товариства з обмеженою відповідальністю "Іллінціагромаш"

про: стягнення штрафу

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла заява заступника прокурора м. Вінниці в інтересах держави - Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до товариства з обмеженою відповідальністю "Іллінціагромаш" про стягнення штрафу.

Ухвалою суду від 13.02.2012 року відкрито провадження у справі.

01.10.2012 року на адресу суду від голови ліквідаційної комісії надійшло клопотання про заміну позивача - Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку належним позивачем ОСОБА_2 комісією з цінних паперів та фондового ринку в особі Центрального територіального департаменту ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку.

В ході судового засідання представник прокуратури та позивача клопотання підтримали.

Відповідач в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про час, дату та місце судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників процесу, суд дійшов наступних висновків.

Наказом Голови ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30 березня 2012 року №267 В«Щодо виконання повноважень Центрального територіального департаменту НКЦПФРВ» припинено з 02 квітня 2012 року виконання функцій державного регулювання ринку цінних паперів Вінницьким територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Цим наказом зобов'язано Центральний департамент ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку приступити з 02 квітня 2012 року до виконання функцій та повноважень, визначених Положенням про Центральний територіальний департамент ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженим рішенням Комісії від 31.01.2012 року №209 у зв'язку з набуттям правлмочності.

Наказом визначено, що Центральний територіальний департамент ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку приймає до розгляду всі документи, які знаходяться на опрацюванні у Територіальному управлінні ДКЦПФР в м. Києві та Києвській області, Вінницькому, Житомирському, Черкаському та Чернігівському територіальних управліннях Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, в межах виконання функцій та повноважень відповідно до Положення.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

При визначені процесуального правонаступництва суд виходив з того, що якщо орган державної влади, орган місцевого самоврядування припинили свою діяльність, то в такому випадку суду необхідно залучити до участі у справі їх правонаступників. У випадку ж відсутності правонаступників суду необхідно залучити до участі у справі орган, до компетенції якого належить вирішення таких питань.

Враховуючи вище наведене, суд вважає, що слід здійснити заміну позивача Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку належним позивачем ОСОБА_2 комісією з цінних паперів та фондового ринку в особі Центрального територіального департаменту ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Керуючись статтями 52, 150, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання про заміну позивача - задовольнити.

Замінити позивача у справі Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку в особі Вінницького територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку належним позивачем ОСОБА_2 комісією з цінних паперів та фондового ринку в особі Центрального територіального департаменту ОСОБА_2 комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з дня її постановлення

Суддя: Дмитришена Руслана Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.10.2012
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51514690
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/357/12

Ухвала від 08.10.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 08.10.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 01.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 13.02.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 27.01.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 31.07.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 02.04.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Ухвала від 30.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

Ухвала від 18.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гончар Л.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні