Ухвала
від 21.01.2010 по справі 3/186-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

"21" січня 2010 р. Справа № 3/186-Б

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі (м.Радомишль)

До боржника: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Раковичі" (с. Раковичі Радомишльського району)

про визнання банкрутом

Присутні:

від кредиторів: ОСОБА_1 - представник ВВДФССНВВПЗ України в Радомишльському районі, посв. № 1182; ОСОБА_2 - представник Житомирського обласного дочірнього підприємства ДАК "Хліб України", дов. № 1д від 05.01.2010р.

від боржника: ОСОБА_3 - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №3/186-Б про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Раковичі" (с. Раковичі Радомишльського району).

Постановою господарського суду від 18.12.2008р. вказане підприємство визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського суду від 18.12.2009р., зокрема, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3, призначено наступне засідання суду для розгляду звіту арбітражного керуючого на 21.01.2010р., зобов"язано ліквідатора надати суду необхідні документи по справі.

У засіданні суду ліквідатором надано проміжний звіт та повідомлено про наступну проведену роботу в ході здійснення ліквідаційної процедури: вживались заходи щодо виявлення майна боржника; отримано інформацію про засудження до позбавлення волі на строк 7 років колишнього директора боржника ОСОБА_4, згідно вироку Радомишльського районного суду від 14.07.2005р. Оскільки, фактичне місце знаходження колишнього керівника невідомо, тому з"ясувати наявність чи відсутність печатки банкрута немає можливості; проведено ознайомлення з матеріалами реєстраційної справи СТОВ "Раковичі" у державного реєстратора Радомишльської РДА, в результаті чого виявлено, що проведено державну реєстрацію боржника з порушенням чинного законодавства: встановлено відсутність відомостей про внесення відповідної суми внесків засновниками боржника до статутного фонду; у зв"язку з відсутністю установчих документів (статут) та з метою підтвердження повноважень керівника боржника, можливого виготовлення печатки, отримання виписок та закриття рахунків банку у державного реєстратора Радомишльської РДА замовлено дублікат установчого договору, статуту та офрмлено усі необхідні документи для включення боржника до ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; визнано грошові вимоги наступних кредиторів: Житомирського ОДП ДАК "Хліб України" на суму 106375,36 грн.; ВВДФССНВВПЗ України у Радомишльському районі на суму 167,84 грн.; Радомишльського РЦЗ на суму 1893,22 грн.; ДПІ у Радомишльському районі на суму 772,00 грн.; вказано про неможливість включення до реєстру вимог кредиторів заборгованості по заробітній платі працівників боржника у зв"язку з відсутністю даних бухгалтерського обліку на дату порушення провадження у справі про банкрутство.

Крім того, у судовому засіданні ліквідатором заявлено та подано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на три місяці для проведення заходів щодо виявлення активів банкрута.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ( далі - Закон ) передбачено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Із матеріалів справи вбачається, що строк ліквідаційної процедури банкрута продовжувався господарським судом. Разом з тим, відповідно до ст. 1 Закону, ліквідація - це припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Враховуючи викладене та з метою захисту прав та охоронюваних інтересів кредиторів, господарський суд вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури боржника на три місяці, долучити до матеріалів справи звіт ліквідатора та призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Зважаючи на інформацію ліквідатора стосовно відсутності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомостей про внесення суми внесків засновниками боржника до статутного фонду, господарський суд, на підставі статті 30 ГПК України, вважає за необхідне викликати в засідання суду державного реєстратора Радомишльської районної державної адміністраціїз реєстраційною справою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Раковичі" (Житомирська область, Радомишльський район, с. Раковичі, ідентифікаційний код 05532144 ) для огляду.

Керуючись ст.ст. 30, 86 ГПК України, ст. ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", - господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури боржника на три місяці.

2. Долучити до матеріалів справи звіт ліквідатора.

3. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута на "04" лютого 2010 р. об 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 409.

4. Зобов"язати ліквідатора ОСОБА_3 надати суду:

- звіт про проведену роботу, підтверджений документально;

- реєстр вимог кредиторів для розгляду та затвердження.

5. Викликати в засідання суду державного реєстратора Радомишльської районної державної адміністраціїз реєстраційною справою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Раковичі" (Житомирська область, Радомишльський район, с. Раковичі, ідентифікаційний код 05532144 ) для огляду.

6. Викликати в засідання суду уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

Суддя Кудряшова Ю.В.

Віддрукувати:

1 - в справу

2 -УПФ Укр. в Радомишльському р.

3 - ліквідатору ОСОБА_3

4-ВВДФССНВВтаПЗ України в Радомишльському районі

5 -ЖОДП ДАК"Хліб України"

6 -державному реєстратору Радомишльської РДА (реком. з повідом. про вручення)

Дата ухвалення рішення21.01.2010
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51533216
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Раковичі" (с. Раковичі Радомишльського району). Постановою господарського суду від 18.12.2008р. вказане підприємство визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру

Судовий реєстр по справі —3/186-б

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 28.02.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Постанова від 26.10.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Філіпова Т.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні