Ухвала
від 18.08.2015 по справі 128/2577/15-ц
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/2577/15-ц

УХВАЛА

18 серпня 2015 року

Вінницький районний суд Вінницької області у складі:

головуючої - судді Саєнко О.Б., при секретарі - Ільченко Ю.В., за участю: представника позивача - ОСОБА_1, відповідача - ОСОБА_2, представників відповідача - ОСОБА_3, ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниця Вінницької області питання про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 «про визнання правочину удаваним, повернення неоплаченого товару та стягнення шкоди», третя особа ,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Обслуговуючий кооператив «Аско - П»,-

ВСТАНОВИВ:

З 16 липня 2015 року в провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 «про визнання правочину удаваним, повернення неоплаченого товару та стягнення шкоди», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Обслуговуючий кооператив «Аско - П».

12 серпня 2015 року в судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3, який діє в інтересах ОСОБА_2 подав до суду зустрічну позовну заяву до ОСОБА_5 про визнання договору позики недійсним, згідно якої просив прийняти до розгляду зустрічну позовну заяву та вимоги за зустрічним позовом об'єднати в одне провадження з первісним позовом з тих підстав, що обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, вони виникають з одних правовідносин.

Врахувавши думку сторін, які не заперечували щодо прийняття зустрічного позову до провадження та об'єднання його з первісним позовом, вивчивши зустрічну позовну заяву та додані до неї документи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно з ст. 123, 124 ЦПК України відповідач має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.

Зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам ст. 119 і 120 ЦПК України.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Оскільки зустрічний позов ОСОБА_2 відповідає вимогам 119 і 120 ЦПК України, взаємопов'язаний з первісним позовом і спільний їх розгляд є доцільним, його належить прийняти до спільного розгляду та об'єднати в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 123-124, 209,210 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_5 про визнання договору позики недійсним прийняти до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 «про визнання правочину удаваним, повернення неоплаченого товару та стягнення шкоди», третя особа ,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Обслуговуючий кооператив «Аско - П»та об'єднати їх в одне провадження.

Надіслати відповідачу за зустрічним позовом копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу за зустрічним позовом подати у строк до судового засідання письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Б. Саєнко

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.08.2015
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51593626
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/2577/15-ц

Рішення від 01.06.2016

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Рішення від 01.06.2016

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 18.08.2015

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 12.08.2015

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 24.07.2015

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні