Ухвала
від 21.09.2015 по справі 808/5865/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДМОВУ У ЗАДОВОЛЕННІ КЛОПОТАННЯ ПРО ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

21 вересня 2015 року Справа № 808/5865/15 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Каракуші С.М.

за участю секретаря Рибакової М.В.

представника відповідача ОСОБА_1

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Вільнянському районі Запорізької області

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий»

про: відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

та вирішуючи питання про витребування доказів

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Вільнянському районі Запорізької області звернулось з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах у сумі 6353 грн. 65 коп. за липень-серпень 2015 року.

Представник позивача в судове засідання не прибув, подав клопотання про розгляд справи у його відсутності.

В судовому засіданні представником відповідача заявлено клопотання про витребування у позивача доказів: про те, якою датою проведено перерахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за серпень 2015 року; доказів, які підтверджують проведення перерахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за серпень 2015 року; про те, стосовно якого працівника було проведено перерахунок; на яку суму проведено перерахунок; на підставі якого законодавчого акту проведено перерахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за серпень 2015 року; доказів складання і надіслання на адресу відповідача розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за липень 2015 року.

Зазначене клопотання обґрунтовано тим, що заявлені позовні стосуються відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах у сумі 6353 грн. 65 коп. за липень-серпень 2015 року, при цьому відповідний розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за липень 2015 року відповідач не отримував, а у листі позивача № 4076/04 від 11.08.2015, яким було надіслано розрахунок за серпень 2015 року, зазначено, що в серпні 2015 року проведено перерахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за списком 2, але не зазначено дату проведення цього перерахунку, по якому працівнику проведено перерахунок, на яку суму.

Відповідно до частини другої статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України суд може витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити де вони знаходяться чи можуть знаходитись. Суд сприяє в реалізації цього обов’язку і витребовує необхідні докази.

Відповідно до частини 1 статті 70 Кодексу адміністративного судочинства України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Згідно з пунктом 6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 від 21-1, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 «Прикінцевих положень» Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Як вбачається з наявного в матеріалах справи розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» - «з» статті 19 Закону України «Про пенсійне забезпечення» з червня 2015 року, розмір визначених Товариству з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий» до відшкодування сум відповідає розміру сум, заявлених до стягнення за липень 2015 року, що дає можливість зробити висновок, що перерахунок пенсій у липні не здійснювався, та відповідний розрахунок за липень на складався, у зв’язку з чим підстави для витребування такого розрахунку відсутні.

Також, як вбачається з матеріалів справи, зокрема з розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» - «з» статті 19 Закону України «Про пенсійне забезпечення» з серпня 2015 року, зазначений розрахунок складений у зв’язку із перерахунком суми пенсії, що підлягала виплаті у серпні 2015 року пенсіонеру ОСОБА_2 у зв’язку з припиненням з 02.08.2015 виплати пільгової пенсії.

За вказаних обставин суд приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання про витребування доказів.

Керуючись статтями 69, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача про витребування доказів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя С.М. Каракуша

Дата ухвалення рішення21.09.2015
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51625605
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/5865/15

Ухвала від 26.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Ухвала від 05.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Постанова від 28.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Постанова від 28.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Каракуша Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні