Ухвала
від 07.08.2013 по справі 2а-15050/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

07 серпня 2013 року                              м. Київ                              № 2а-15050/10/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Добрівська Н.А., розглянувши заяву Міністерства доходів і зборів України про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом

за позовомДепартаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України

доТовариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Колорит»

простягнення штрафних санкцій у розмірі 462 959,54 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2011 року адміністративний позов Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Колорит» (юридична адреса: 02094, м. Київ, вул. Попудренка, 15-А, код ЄДРПОУ 34476834) до державного бюджету штрафні санкції у розмірі 462 959 (чотириста шістдесят дві тисячі дев'ятсот п'ятдесят дев'ять) гривень 54 коп.

08 серпня 2011 року Окружним адміністративним судом міста Києва видано виконавчий лист з метою примусового виконання зазначеного рішення.

05 серпня 2013 року через канцелярію суду надійшла заява від Міністерства доходів і зборів України про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: щодо заміни Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України у зв'язку з реорганізацією останнього на Міністерство доходів і зборів України.

Розглянувши заяву Міністерства доходів і зборів України про заміну сторони виконавчого провадження та додані до неї документи, суд звертає увагу на наступне.

Згідно зі статтею 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі.

Як вбачається зі змісту заяви Міністерства доходів і зборів України підставою для проведення заміни сторони виконавчого провадження зазначено проведення припинення позивача - Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України.

Однак, жодних доказів на підтвердження наведеної обставини заявником не надано.

Так само не додано до заяви про заміну сторони виконавчого провадження доказів відкриття такого провадження органами державної виконавчої служби.

Наведені обставини унеможливлюють дотримання норм процесуального права, якими регулюється порядок розгляду питання про заміну стотони виконавчого провадження і спричиняють перешкоди у вирішенні даного питання по суті.

З огляду на те, що наведеними вище положеннями Кодексу адміністративного судочинства України визначено стислі строки розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, а також передбачено обов'язок суд повідомити державного виконавця про призначення зазначеного питання до розгляду, заява Міністерства доходів і видатків України підлягає залишенню без руху з наданням часу для усунення недоліків.

Вказані недоліки повинні бути усунуті заявником у 3 денний строк з дня отримання ухвали шляхом подання через канцелярію суду (або надіслання поштою) витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про підтвердження реєстрації припинення позивача - Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби України на день звернення до суду з відповідною заявою та копії постанови про відкриття виконавчого провадження щодо виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2011 року.

Керуючись статтями 108, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -          

У Х В А Л И В:

Заяву Міністерства доходів і зборів України про заміну сторони виконавчого провадження без руху.

Встановити заявнику триденний строк для усунення недоліків з дня отримання ухвали.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                           Н.А. Добрівська

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.08.2013
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51650293
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15050/10/2670

Ухвала від 12.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 05.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 07.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 26.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Постанова від 18.04.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні