Ухвала
від 23.09.2015 по справі 818/300/15
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 вересня 2015 р.Справа № 818/300/15

Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Донець Л.О., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 03.09.2015р. по справі № 818/300/15          

за позовом Публічного акціонерного товариства "Сумихімпром"

до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Сумського окружного адміністративного суду від 03.09.2015р. задоволено позов Публічного акціонерного товариства "Сумихімпром" до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

На зазначену постанову суду Державною податковою інспекцією у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області подано апеляційну скаргу.

Подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ч. 6 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: Державною податковою інспекцією у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області до апеляційної скарги не додано оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору Натомість, подано клопотання про звільнення від сплати судового збору, відповідно до якого заявлено звільнити Державну податкову інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській областівід сплати судового збору, в зв'язку з затримкою відповідного фінансування органами державної фіскальної служби України,Державна податкова інспекція у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області є територіальним органом Державної фіскальної служби України і фінансується повністю за рахунок Державного бюджету України .

Відповідно до частини 1 ст. 88 Кодексу адміністративного судочинства та частини першої та другої ст. 8 Закону України "Про судовий збір" суд враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Державна податкова інспекція у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області в клопотанні про звільнення від сплати судового збору посилається на обставини, які документально не підтверджує, доказів відсутності коштів та фінансування не надає ( документи про стан рахунків, рішення щодо фінансування, тощо).

За таких підстав клопотання не підлягає задоволенню, а тому апеляційна скарга, відповідно до вимог ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України має бути залишена без руху.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір" ( в редакції чинній на момент подачі апеляційної скарги) встановлено, що розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру становить 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати, та не більше 4 розмірів мінімальних заробітних плат.

Частиною 2 наведеної статті розмір ставки судового збору за подання апеляційної скарги на рішення адміністративного суду встановлено в розмірі 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру - 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми.

23 жовтня 2013 року набрав чинності Закон України від 19 вересня 2013 року № 590-УІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору" .

Відповідно до вказаного Закону за подання до суду позовної заяви, адміністративного позову (зміни до статті 4 Закону України " Про судовий збір") збільшуються окремі ставки судового збору, які встановлюються в таких розмірах: за подання до суду адміністративного позову майнового характеру - 2 % розміру майнових вимог, але не менше 1, 5 та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” (в редакції чинній на момент подачі апеляційної скарги) розмір мінімальної заробітної плати на 01 січня 2014 року складає 1218 грн. 00 коп.

В порушення наведених норм, апелянтом не сплачено судовий збір за подання апеляційної скарги

Отже, заявнику апеляційної скарги необхідно надати оригінал документу про сплату судового збору.

Зазначені недоліки апеляційної скарги мають бути усунені шляхом направлення до Харківського апеляційного адміністративного суду оригіналу документу, що підтверджує сплату судового збору на реквізити: отримувач – УДКСУ у Червонозаводському районі м. Харкова, МФО 851011, код ЄДРПОУ 37999628, банк : ГУ ДКСУ в Харківській області, , рахунок – 31210206781011, код класифікації доходів бюджету – 22030001, код ЄДРПОУ Харківського апеляційного адміністративного суду 34331173 .

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч.1 ст. 108, ч. ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області про звільнення від сплати судового збору відмовити.

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 03.09.2015р. по справі № 818/300/15 за позовом Публічного акціонерного товариство "Сумихімпром" до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Міндоходів у Сумській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - залишити без руху.

Надати Державній податковій інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання ухвали .

Роз'яснити Державній податковій інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України скарга буде повернута скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня отримання її копії, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя:                                                   Донець Л.О.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51768211
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/300/15

Ухвала від 23.09.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Донець Л.О.

Постанова від 03.09.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Постанова від 03.09.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 12.05.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 03.02.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні