Ухвала
від 01.10.2015 по справі 908/4383/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/52/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

за результатами попереднього засідання суду

01.10.2015 Справа № 908/4383/15

м. Запоріжжя

Кредитори :

1/ Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області, код з ЄДР - 39487856 (69068 м. Запоріжжя вул. Брюллова, 4)

2/ Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі

Боржник-Товариство з обмеженою відповідальністю В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855 (69007 м.Запоріжжя вул. Звільнена, 57)

Банківські установи , які здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника: АТ В«УкрСиббанкВ» , м.Харків, АТ В«МетаБанкВ» , м.Запоріжжя, ЗРУ ПАТ В«КБ В«ПриватБанкВ» , м.Запоріжжя.

Розпорядник майна боржника - арбітражний керуючий ОСОБА_1

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В .А .

За участю розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_1 та представників:

- кредитора-1 - ОСОБА_2

- кредитора-2 - ОСОБА_3

У попередньому засіданні суду розглядаються вимоги кредиторів та реєстр вимог кредиторів у справі № 908/4383/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855, м.Запоріжжя.

Згідно з ухвалою господарського суду Запорізької області від 12.08.2015р. порушено провадження у справі № 908/4383/15 про банкрутство ТОВ В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855, м.Запоріжжя, за наслідками підготовчого засідання визнані безспірні грошові вимоги до боржника кредитора-1 - Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області в розмірі - 4.769.320,03грн., з яких - 3.815.420,08грн. основного платежу, 953.899,95грн. штрафних санкцій та пені, введені мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедура розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1, попереднє засідання суду призначене на 01 жовтня 2015р. о 09-30 год., розпорядника майна боржника зобов'язано у строк до 21 вересня 2015р. надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів і подати його на затвердження суду, провести інвентаризацію майна боржника.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 13.08.2015р. за № 21329 розміщено повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855, м.Запоріжжя.

Заяву з кредиторськими вимогами до боржника у розмірі - 414,61грн. до господарського суду подало Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі.

Зазначена заява прийнята та призначена до розгляду в попередньому судовому засіданні, про що винесена відповідна ухвала.

Вивчивши матеріали справи , проаналізувавши норми матеріального та процесуального права, заслухавши пояснення учасників судового засідання , суд -

Установив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬФАІНВЕСТ» зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа за адресою: 69007 м.Запоріжжя, вул. Звільнена, 57, код з ЄДР - 31121855.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон про банкрутство) кредитор - юридична або фізична особа, а також органи доходів і зборів та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника (майнового поручителя).

Згідно з ч.1 статті 23 Закону про банкрутство конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Частиною 2 статті 23 цього Закону визначено, що кредитор, за заявою якого порушено провадження у справі про банкрутство, має право заявити додаткові майнові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

До господарського суду заява з грошовими вимогами до боржника надійшла від Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі на суму - 414,61грн.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону про банкрутство у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника, і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Розпорядником майна 18.09.2015р. суду поданий реєстр вимог кредиторів боржника, до якого включені наступні кредитори з такими визнаними судом і розпорядником майна вимогами та черговістю задоволення:

1/ Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області на суму - 3.815.420,08грн. з третьою чергою задоволення, 953.899,95грн. штрафних санкцій та пені - з шостою чергою задоволення;

2/ Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі на суму - 414,61грн. з другою чергою задоволення.

Дослідивши матеріали та обставини справи, розглянувши реєстр конкурсних кредиторів, представлений розпорядником майна, а також заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі, документи на підтвердження кредиторських вимог, суд визнає конкурсними кредиторами наступних осіб з грошовими вимогами до боржника та з такою черговістю задоволення:

1/ Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області на суму - 3.815.420,08грн. з третьою чергою задоволення, 953.899,95грн. штрафних санкцій та пені - з шостою чергою задоволення;

2/ Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі на суму - 414,61грн. з другою чергою задоволення.

Зазначені вимоги є обґрунтованими та правомірними, підтверджені документально.

Відповідно до ч. 4 статті 23 Закону про банкрутство особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Згідно зі статтею 25 Закону про банкрутство за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 2, 24, 25, 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " , господарський суд Запорізької області -

Ухвалив :

Визнати конкурсними кредиторами у справі № 908/4383/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855, м.Запоріжжя, наступних осіб з такими вимогами до боржника та черговістю задоволення:

1/ Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі м.Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області на суму - 3.815.420,08грн. - з третьою чергою задоволення, 953.899,95грн. штрафних санкцій та пені - з шостою чергою задоволення;

2/ Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі на суму - 414,61грн. з другою чергою задоволення.

Вимоги інших осіб, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, вважати такими, що підлягають погашенню в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Затвердити реєстр вимог кредиторів .

Зобов'язати розпорядника майна боржника відповідно до статті 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» до 15 жовтня 2015р . організувати проведення перших загальних зборів кредиторів, протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів надати господарському суду Запорізької області.

Підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначити на 02 листопада 2015р. на 10-00 год .

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м.Запоріжжя вул.Тюленіна, 21/вул.Шаумяна, 4 корпус - 1 к. 322.

Явку в судове засідання розпорядника майна боржника , представників сторін у справі визнати обов'язковою .

Копію ухвали надіслати : кредиторам, боржнику, розпоряднику майна.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення01.10.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51825772
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«АЛЬФАІНВЕСТВ» , код з ЄДР-31121855, м.Запоріжжя. Згідно з

Судовий реєстр по справі —908/4383/15

Судовий наказ від 04.01.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 04.01.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 03.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні