Постанова
від 29.09.2015 по справі 922/4089/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"29" вересня 2015 р. Справа № 922/4089/14

вх. № 4089/14л

Суддя господарського суду Міньковський С.В.

при секретарі судового засідання Пустовалова І.С.

за участю сторін:

ліквідатор - ОСОБА_1 (свід. №361 від 26.02.2013 р).

По справі за заявою Публічного акціонерного товариства "Вернум Банк", м. Київ

до ПП "Етернель", м. Свердловськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 14.09.2015р. суд зобов’язав ліквідатора в повному обсязі виконати вимоги ст.ст. 37-46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі - Закон про банкрутство) та надати документи, які свідчать про закінчення ліквідаційної процедури по банкруту.

На виконання постанови та ухвали суду ліквідатор надав суду повний звіт ліквідатора про виконану ліквідаційну роботу по банкруту, ліквідаційний баланс і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури ПП "Етернель", протокол засідання кредиторів банкрута від 21.08.2015р., на якому комітетом кредиторів був затверджений звіт ліквідатора. Крім того ліквідатор надав клопотання, в якому він просить суд затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди та витрати арбітражного керуючого за час процедури ліквідації ПП "Етернель".

Розглянувши наданий суду повний звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури по банкруту, вислухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що Постановою господарського суду Харківської області від 12.03.15 суд визнав боржника ОСОБА_2", м. Свердловськ банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1, якого суд зобов'язав виконати всі дії, передбачені ст.ст. 37-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Так, на виконання постанови суду, на офіційному веб-порталі "ОСОБА_3 України" в мережі Інтернет здійснено публікацію №15725 від 16.03.2015 "Повідомлення про визнання боржника банкрутом" про визнання ПП "Етернель" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Після публікації, у встановлений законом строк ліквідатору заяви з поточними грошовими вимогами від кредиторів не надходили.

Ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів з урахуванням поточних грошових вимог на загальну суму 12 620 228,48 грн.

На виконання приписів ст. 41 Закону про банкрутство ліквідатором не була проведена інвентаризація активів і зобов'язань оскільки за місцезнаходженням банкрута проводиться антитерористична операція. Згідно п. 8 наказу Міністерства фінансів України №879 від 02.0914 р. "Про затвердження Положень про інвентаризацію активів та зобов'язань" (зі змінами від 19.12.14 р. №1214), підприємства, що знаходяться на тимчасово окупованій території та/або на території проведення антитерористичної операції (або їх структурні підрозділи (відокремлене майно) перебувають на зазначених територіях), проводять інвентаризацію у випадках, обов'язкових для її проведення, тоді, коли стане можливим забезпечити безпечний та безперешкодний доступ уповноважених осіб до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, в яких відображені зобов'язання та власний капітал цих підприємств.

Враховуючи зазначене, під час ліквідаційної процедури будь-якого майна, активів, грошових коштів на рахунках у банкрута не було виявлено.

З метою виявлення майнових активів банкрута, ліквідатором направлені відповідні запити до Державної інспекції сільського господарства України, Укрморречінспекції, Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, Державної авіаційної служби України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Укрзалізниці", Державної служби інтелектуальної власності України, Управління ДАІ в Луганській області, на які отримані відповідні листи про відсутність будь-яких майнових активів у банкрута (документи в матеріалах справи).

У зв'язку з тим, що колишнє керівництво банкрута не передало штампи та печатки банкрута ліквідатору, до рекламного видання "Прем`єр" ліквідатором було подано оголошення про визнання печаток та штампів ПП "Етернель" недійсними. Ліквідатору не були передані бухгалтерські, установчі, та будь які документи банкрута, відповідно до архівної установи документи тривалого зберігання ліквідатором не передавались у зв'язку з їх відсутністю. Ліквідатором закрито рахунки банкрута (довідка ПАТ "ПУМБ" від 09.07.15 р., довідка ПАТ "Вернум Банк" від 14.08.15 р.)

На засіданні кредиторів від 21.08.2015 р. комітетом кредиторів був схвалений звіт ліквідатора про витрати та грошову винагороду, затверджені витрати ліквідатора ПП "Етернель" пов'язані з ліквідаційною процедурою у сумі 466,70 грн, вирішено відшкодувати вказані витрати арбітражному керуючому ОСОБА_1 за рахунок коштів кредитора ПАТ "Вернум Банк". Також на засіданні комітету кредиторів ОСОБА_2" був затверджений ліквідаційний звіт та вирішено звернутись до господарського суду Харківської області з клопотанням про затвердження ліквідаційного звіту та ліквідаційного балансу.

Ліквідатором сповіщено державні органи про завершення ліквідаційної процедури ПП "Етернель".

У зв'язку з відсутністю коштів кредиторські вимоги першої та наступних черг реєстру вимог кредиторів не погашалися.

Ліквідатором складений реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 12 620 228,48 грн. Вищевказані вимоги ліквідатором не було задоволено та залишено неоплаченими у зв'язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів у банкрута.

Згідно з п.5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Ст. 4-1 ГПК України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суди розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон про банкрутство).

Згідно ст. 46 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих його кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Пункт 2 ст. 46 Закону про банкрутство передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Від кредитора ніяких письмових заперечень щодо розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу не надходило.

Отже враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 12620,2 тис.грн, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити витрати ліквідатора в сумі 466,70 грн, затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження по справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.46, п.6 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити витрати ліквідатора у розмірі 466,70 грн.

2. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс.

3. Ліквідувати юридичну особу - Приватне підприємство "Етернель", код 34263231, місцезнаходження: 94800, Луганська обл., місто Свердловськ, вул. Енгельса, буд. 51.

4. Визнати вимоги ПАТ "Вернум Банк", м. Київ в сумі 12 620 228,48 грн погашеними.

5. Провадження по справі припинити.

6. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

7. Ухвалу направити ліквідатору, кредитору, власнику майна, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДВС.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення29.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51837138
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4089/14

Постанова від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Постанова від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 30.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 09.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні