Ухвала
від 12.04.2012 по справі 2а/0270/5750/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

12 квітня 2012 р. Справа № 2а/0270/5750/11

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Чернюк Алла Юріївна, розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" про розстрочку виконання судового рішення від 24.01.2012р. у справі № 2а/0270/5750/11 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Вінницькому районі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" про стягнення штрафних санкцій,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України у Вінницькому районі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" про стягнення штрафних санкцій.

24.01.2012р. постановою Вінницького окружного адміністративного суду позовні вимоги задоволенні в повному об'ємі.

29.03.2012р. на адресу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" надійшла заява про розстрочку виконання вищезазначеної постанови суду, яка ухвалою суду від 30.03.2012р. призначена до розгляду.

Позивач в судове засідання не з'явився, уповноваженого представника не направив, однак надав заяву в якій просив розгляд вищезазначеної заяви проводити за його відсутності, в порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання не з'явився, уповноваженого представника не направив, надавши заяву в якій просив судове засідання проводити за його відсутності, в порядку письмового провадження.

12.04.2012р. на адресу суду від Відділу державної виконавчої служби Вінницького РУЮ надійшло клопотання про розгляд заяви ТОВ "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" без участі державної виконавчої служби.

Частиною 2 статті 263 КАС України передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У відповідності до ч.1 ст. 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За даних обставин, суд вважає за можливе провести розгляд заяви ТОВ "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" в порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання.

Визначаючись щодо наданої заяви, суд виходив з наступного.

Статтею 263 КАС України визначено підстави та порядок розстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі з метою створення оптимальних умов для належного та якісного його виконання в процесі виконавчого провадження.

Зокрема частина 1 статті 263 КАС України визначає, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Як вбачається з доданих до заяви документів, ТОВ "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" знаходиться у важкому фінансовому становищі, що підтверджується тим, що на день звернення до суду із заявою про розстрочку виконання судового рішення від 24.01.2012р. у підприємства відсутні кошти на розрахунковому рахунку, адже останнім сплачуються борги по виконанню постанов Вінницького окружного адміністративного суду (а.с.29-46).

Викладені обставини, на думку суду, є підставою для розстрочення виконання судового рішення та надання товариству можливості повністю погасити заборгованість частками.

Таким чином, здійснивши аналіз правових норм та дослідивши надані докази, суд приходить до висновку, що заява ТОВ "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" про розстрочку виконання постанови суду від 24.01.2012р.

Керуючись ст.ст. 263 КАС України суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Стрижавський кар'єр" про розстрочку виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 24.01.2012р.- задовольнити.

Розстрочити виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 24.01.2012р. на 12 місяців шляхом сплати відповідачем боргу в сумі 13 579 грн. 20 коп. рівними частками, щоквартально не пізніше 20 числа кожного місяця, що настає після зазначеного періоду, починаючи з другого кварталу 2012р. по 20.01.2013р.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                              (підпис) Чернюк Алла Юріївна

З оригіналом згідно

Суддя


Секретар


СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2012
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51838636
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/5750/11

Ухвала від 27.12.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Постанова від 24.01.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні