Ухвала
від 27.03.2012 по справі 2а/0270/5497/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

27 березня 2012 р. Справа № 2а/0270/5497/11

Вінницький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді: Вільчинського Олександра Ванадійовича, розглянувши у порядку письмового провадження заяву Гущинецького вищого професійного училища про відстрочку виконання рішення в адміністративній справі № 2а/0270/5497/11 за позовом управління Пенсійного фонду України у Калинівському районі до Державого навчального закладу "Гущинецьке вище професійне училище" про стягнення заборгованості по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходилась адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України у Калинівському районі до Державного навчального закладу "Гущинецьке вище професійне училище" про стягнення заборгованості по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах.

Постановою суду від 26 грудня 2011 року позовні вимоги задоволено повністю, з відповідача стягнуто заборгованість зі сплати витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах за списком № 2 в сумі 14130,89 грн.

23 лютого 2012 року до Вінницького окружного адміністративного суду звернувся представник Гущинецького вищого професійного училища із заявою про відстрочку виконання судового рішення.

Представник заявника у судове засідання не з'явився, надавши заяву про розгляд справи за його відсутності, окремо зазначив, що заяву про відстрочку виконання рішення підтримує повністю (вх.№ 7462 від 27.03.2012р.).

Представник управління Пенсійного фонду України у Калинівському районі у судове засідання не з'явився, заяву про розгляд справи за його відсутності до суду не надсилав, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.263 КАС України суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання судового рішення у судовому засідання із повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Таким чином, суд прийняв рішення здійснювати розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Визначаючись щодо поданої заяви суд виходить з наступного.

Судом встановлено, що загальна сума заборгованості, яка рахується за відповідачем становить 14130, 89 грн. У зв'язку з неможливістю сплати повної суми заборгованості, так як видатки на відшкодування пільгової пенсії проводяться за рахунок власних спеціальних надходжень закладу, які є недостатніми для погашення заборгованості, заявник просить суд відстрочити виконання рішення суду до 31.07.2012 року.

Станом на 20 березня 2012 року відповідачем погашено заборгованість в сумі 4 000 грн., про що свідчать копії платіжних доручень, надані представником заявника.

Крім того, судом досліджувався кошторис ДНЗ "Гущинецьке вище професійне училище" на 2012 рік, до поточних видатків якого віднесено виплати пенсій та допомоги в загальній сумі 10 345 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), особа, яка бере участь у справі, може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, із заявою про відстрочення або розстрочення виконання судового рішення.

Оцінюючи наведені заявником обставини в обґрунтування відстрочення виконання судового рішення та надані докази, суд виходить із того, що відповідач (заявник) довів суду обставини, які на його думку можуть взагалі унеможливити виконання судового рішення у випадку не задоволення заяви про його відстрочення.

Таким чином, суд вважає, що підстави, визначені самим заявником в обґрунтування відстрочення виконання судового рішення є обґрунтованими, у зв'язку з чим подана заява про відстрочення виконання судового рішення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 263 КАС України суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву Державного навчального закладу "Гущинецьке вище професійне училище" про відстрочення виконання рішення суду від 26.12.2011р. в адміністративній справі № 2а/0270/5497/11 за позовом управління Пенсійного фонду у Калинівському районі до державного навчального закладу "Гущинецьке вище професійне училище" про стягнення заборгованості по виплаті і доставці пенсій, призначених на пільгових умовах, задовольнити.

Відстрочити виконання рішення суду від 26.12.2011 року до 31 липня 2012 року.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Порядок і строки апеляційного оскарження ухвали визначені ст. 186 КАС України. Набрання судовим рішенням законної сили визначено ст. 254 КАС України.

Суддя                               Вільчинський Олександр Ванадійович

Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51841448
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —2а/0270/5497/11

Ухвала від 27.03.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні