Ухвала
від 07.09.2015 по справі 804/13383/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

07 вересня 2015 р. справа 804/13383/15

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ніколайчук С.В., перевіривши матеріали позовної заяви Новомосковського міжрайонного прокурора Дніпропетровської області в інтересах держави в особі позивача-1: Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області; позивача-2: Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області до відповідача-1: Державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1; відповідача-2: Новомосковського міськрайонного Управління юстиції Дніпропетровської області; третя особа: Приватне підприємство"Техсервіс" про визнання протиправним та скасування рішень, зобов’язання вчинити певні дії, -

в с т а н о в и в:

31.08.2015 року Новомосковський міжрайонний прокурор Дніпропетровської області в інтересах держави в особі позивача-1: Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області; позивача-2: Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відповідача-1: Державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1; відповідача-2: Новомосковського міськрайонного Управління юстиції Дніпропетровської області; третя особа: Приватне підприємство"Техсервіс", в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1 №20202881 від 23.03.2015 про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки кадастровий номер 1223282500:01:003:1001, розташованої на території Знаменівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, за приватним підприємством «ТЕХСЕРВІС» (ідентифікаційний код 25517342);

- зобов'язати Новомосковське міськрайонне управління юстиції Дніпропетровської області внести до Державного реєстру прав на нерухоме майно запис про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 1223282500:01:003:1001, розташованої на території Знаменівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, за приватним підприємством «ТЕХСЕРВІС» (ідентифікаційний код 25517342).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Перевіривши позовну заяву на відповідність вимогам ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, суд приходить до висновку, що даний адміністративний позов подано з порушенням вимог закону.

Судом встановлено, що позивачем пропущено строк звернення до адміністративного суду з даним адміністративним позовом, однак причини пропуску звернення до суду не обґрунтував.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 105 - 108, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

у х в а л и в:

Адміністративний позов Новомосковського міжрайонного прокурора Дніпропетровської області в інтересах держави в особі позивача-1: Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області; позивача-2: Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області до відповідача-1: Державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1; відповідача-2: Новомосковського міськрайонного Управління юстиції Дніпропетровської області; третя особа: Приватне підприємство "Техсервіс" про визнання протиправним та скасування рішень, зобов’язання вчинити певні дії- залишити без руху.

Позивачу надати строк до 22.09.2015 р. для усунення недоліків, шляхом надання до суду клопотання з обґрунтуванням причин пропуску строку звернення до суду.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п. 1. ч. 3, ч. 6 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд, в порядку та у строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України, та набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.09.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51844102
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/13383/15

Постанова від 27.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 23.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 16.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 07.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні