Ухвала
від 04.09.2015 по справі 812/834/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.3.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження

04 вересня 2015 року СєвєродонецькСправа № 812/834/15

Луганський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Борзаниці С.В.,

при секретарі судового засідання - Дюкаревій М. І.,

без участі представників сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства «Алчевське житлово-експлуатаційне об'єднання» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2013 році у розмірі 31690,18 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

05 серпня 2015 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства «Алчевське житлово-експлуатаційне об'єднання» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2013 році у розмірі 31690,18 грн.

Ухвалою суду від 07.08.2015 було відкрито провадження у зазначеній справі, відкрите судове засідання призначено на 04.09.2015, зобов'язано позивача надати інформацію з центра зайнятості про надання (ненадання) відповідачем звітів форми 3-ПН, копії звітів відповідача форми 3-ПН (за наявності), звіт відповідача форми 10-ПІ за 2013 рік.

В судове засідання 04 вересня 2015 року сторони не прибули.

Представник позивача, повідомлений належним чином про дату, час та місце судового засідання (а.с. 20) , через відділ діловодства та обліку звернень громадян суду надав заяву (а.с. 22), в якій просив справу розглядати без участі представника позивача та пояснив, що інформацією щодо подання відповідачем звітів 3-ПН у 2013 році до служби зайнятості не володіє, оригінал звітів 10-ПІ за 2013 рік, який було подано відповідачем надати не може у зв'язку із знищенням документації та архівів Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів невідомими озброєними людьми, якими 18 липня було захоплено будівлю, в якій розташовувався позивач.

Надіслати відповідачу, зареєстрованому у м. Алчевськ, що підтверджується Спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с. 16), копію ухвали від 07.08.2015, поштовою кореспонденцією суд не має можливості, оскільки згідно листа в.о. директора ЛД УДППЗ «Укрпошта» від 20 липня 2015 року № 465 з 07 листопада 2014 року не здійснюється пересилання пошти у Луганській області до/з міст обласного значення: Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханів та населених пунктів, підпорядкованих цим міським радам; до/з населених пунктів у районах: Антрацитівський, Краснодонський, Лутугинський, Перевальський, Свердловський, Слов`яносербський, про що складено акт.

З урахуванням вищезазначеного, повідомлення відповідача відбувалось шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Луганського окружного адміністративного суду інформації щодо відкриття провадження з відновлення втраченого провадження у справі, списку осіб, яким неможливо направити судові рішення, повідомлення про виклик в судове засідання.

Відповідно до частин 1 та 3 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і випробовує необхідні докази.

Частиною п'ятою ст.71 КАС України передбачено, що суд може збирати докази з власної ініціативи.

Частиною сьомою статті 9 КАС України визначено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Згідно з пунктом четвертим частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Зважаючи на вказані обставини та питання, які підлягають з'ясуванню, застосовуючи аналогію права, суд вважає за необхідне зупинити провадження по справі та витребувати у Луганського обласного центру зайнятості матеріали стосовно подачі відповідачем звітів форми №3-ПН за 2013 рік, направлення на підприємство осіб з обмеженою працездатністю для працевлаштування за період з січня по грудень 2013 року та причини відмови у прийнятті зазначених осіб у разі якщо вони були, участі у ярмарку вакансій у 2013 році підприємства та їх результати, а також надати інформацію стосовно правового статусу відомостей, наявних у Єдиній базі даних ЄАІС (NET).

Керуючись статтями 9, 156, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати у Луганського обласного центру зайнятості матеріали щодо:

- направлення до Комунального підприємства «Алчевське житлово-експлуатаційне об'єднання» (ідентифікаційний код 05402051) осіб з обмеженою працездатністю (інвалідів) для працевлаштування за період з січня по грудень 2013 року та причини відмови у прийнятті зазначених осіб, у разі якщо вони були.

- подачі звітів форми №3 - Комунальним підприємством «Алчевське житлово-експлуатаційне об'єднання» за 2013 рік,

- участі у ярмарку вакансій у 2013 році Комунальним підприємством «Алчевське житлово-експлуатаційне об'єднання» та його результати.

- обґрунтування правового статусу відомостей Єдиної бази даних ЄАІС (NET) із зазначенням дати її створення.

Зупинити провадження по даній справі до 12 жовтня 2015 року.

Призначити наступне судове засідання в справі на 12 жовтня 2015 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає. Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51850648
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2013 році у розмірі 31690,18 грн

Судовий реєстр по справі —812/834/15

Постанова від 12.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 09.11.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 12.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 04.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 07.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні