Постанова
від 30.08.2011 по справі 2а-1870/5742/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2011 р. Справа № 2a-1870/5742/11

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Соколова В.М. розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі Сумської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення фінансових санкцій ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Великописарівському районі Сумської області звернулося до суду з позовом до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати фінансової санкції в сумі 20 грн. та пені в сумі 15,40 грн., а всього - 35,40 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач є страхувальником, зареєстрований як платник страхових внесків в управлінні Пенсійного фонду України в Великописарівському районі Сумської області і зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. За порушення строків сплати єдиного внеску до відповідача застосована штрафна санкція в розмірі 20 грн. та нарахована пеня в розмірі 15,40 грн. Відповідачем вказана сума боргу не була сплачена в добровільному порядку.

В судове засідання позивач не з'явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.12) .В письмовій заяві, що надійшла до суду, справу просить розглядати без участі його представника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі (а.с.14).

Відповідач в судове засідання не з'явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином ( а.с.13), клопотання про відкладення розгляду справи або про розгляд справи без участі представника позивача до суду не надходило.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 КАС України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований та підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ФОП ОСОБА_1 відповідно до п.1 ч.1 ст.4 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» перебуває на обліку в управлінні ПФУ в Великописарівському районі як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та зобов'язана самостійно сплачувати визначені нею зобов'язання.

Рішенням управління Пенсійного фонду України в Великописарівському районі Сумської області від 08.07.2011 року №49 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до відповідача застосований штраф в розмірі 20 грн. та нарахована пеня в розмірі 15,40 грн. за період з 01.04.2011 року по 17.06.2011року (а.с.5-6/).

16.07.2011 року вказане рішення було отримано відповідачем, що підтверджується її особистим підписом (а.с.7). Відповідно до ч.10 ст. 25, п. 2 ч.11 ст.25 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Територіальний орган Пенсійного фонду застосовує до платника єдиного внеску такі штрафні санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Згідно ч. 14 ст. 25 вказаного Закону суми пені та штрафів, передбачених цим Законом, підлягають сплаті платником єдиного внеску протягом десяти робочих днів після надходження відповідного рішення. При цьому платник у зазначений строк має право оскаржити таке рішення до органу Пенсійного фонду вищого рівня або до суду з одночасним обов'язковим письмовим повідомленням про це територіального органу Пенсійного фонду, яким прийнято це рішення.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми штрафної санкцій та пені на день розгляду справи або ж спростували доводи позивача до суду не подано.

Таким чином, з фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 на користь управління Пенсійного фонду України в Великописарівському районі Сумської області необхідно стягнути заборгованість зі сплати штрафної санкції та пені в сумі 35,40 грн., в тому числі: штрафна санкція - 20грн., пеня - 15 грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі Сумської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення фінансових санкцій -задовольнити.

Стягнути з фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 ( 42820, Сумська область, Великописарівський район, с. Вільне, вул. Мічуріна, 37, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь управління Пенсійного фонду України в Великописарівському районі Сумської області ( 42800, Сумська область, смт. Велика Писарівка, пл. Леніна, 9, , пот. рах. 25603320918 в ТВБВ ВАТ " Державний ощадний банк України", МФО 337568, код 22977014) заборгованість зі сплати фінансової санкції в сумі 20 грн. та пені в сумі 15,40 грн., а всього 35,40 ( тридцять п'ять) грн. 40 коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) В.М. Соколов

З оригіналом згідно

Суддя В.М. Соколов

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51860375
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/5742/11

Постанова від 30.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Постанова від 30.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні