Ухвала
від 19.02.2014 по справі 2-а-2850/09/0270
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

м. Вінниця

19 лютого 2014 р. Справа № 2-а-2850/09/0270

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян Марини Бондівни розглянувши заяву Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Барської міжрайонної державної податкової інспекції до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за рахунок активів

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Барської міжрайонної державної податкової інспекції до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за рахунок активів.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2009 року позовні вимоги задоволено повністю.

На виконання вказаної постанови, яка набрала законної сили 31 серпня 2009 року, Вінницький окружний адміністративний суд 17 вересня 2009 року видав виконавчий лист.

10 лютого 2014 року надійшла заява від Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження по зазначеній справі.

Представник Жмеринської ОДПІ в судове засідання не з'явився, проте надав клопотання про розгляд заяви за його відсутності.

Представник відділу державної виконавчої служби в судове засідання не з'явився, проте надав заяву про розгляд заяви без його участі.

Відповідач в судове засідання не з'явився про час, дату та місце судового засідання належним чином повідомлений.

Згідно з частиною 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи те, що сторони належним чином повідомленні про дату, час та місце розгляду заяви, в судове засідання не з'явились, суд вважає за можливе розглянути останню без технічної фіксації судового процесу, відповідно до положень статті 41 КАС України.

Суд розглянувши подану заяву, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Як випливає із матеріалів справи Вінницьким окружним адміністративним судом на виконання постанови від 19 серпня 2009 року видано виконавчий лист № 2-а-2850/09/0270 про стягнення заборгованості за рахунок активів.

Однак, 29 січня 2014 року відділом ДВС Барського районного управління юстиції направлено на адресу Барської МДПІ постанову державного виконавця про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

В силу положень ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 229 від 20 березня 2013 року утворено Жмеринську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Вінницькій області, як юридичну особу публічного права - територіальний орган Міністерства доходів і зборів України (ідентифікаційний код 38539871).

19 вересня 2013 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про припинення юридичної особи Барської міжрайонної державної податкової інспекції Державної податкової служби як юридичної особи.

З огляду на викладене суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а-2850/09/0270, виданого Вінницьким окружним адміністративним судом 17 вересня 2009 року її правонаступником.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі № 2-а-2850/09/0270 за позовом Барської міжрайонної державної податкової інспекції до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за рахунок активів - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а-2850/09/0270 виданого 17 вересня 2009 року Вінницьким окружним адміністративним судом, а саме стягувача Барську міжрайонну державну податкову інспекцію Державної податкової служби правонаступником Жмеринською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області (ідентифікаційний код 38539871).

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Мультян Марина Бондівна

Дата ухвалення рішення19.02.2014
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу52019793
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості за рахунок активів

Судовий реєстр по справі —2-а-2850/09/0270

Ухвала від 11.02.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 19.02.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Постанова від 19.08.2009

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сторчак В.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні