Постанова
від 29.07.2011 по справі 2а-3890/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

29.07.2011 р.                                         12:40                               справа № 2а-3890/11/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Гордієнко Т.О. за участю секретаря судового засідання Миндрул Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області, вул. Революції, 36, м.Первомайськ, 55200

до відкритого акціонерного товариства " Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3, вул. Комсомольська, 18-А, с.Кінецьпіль, Миколаївська область, 55230

про стягнення заборгованості в сумі 2 497,42 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона №3" про стягнення заборгованості в сумі 2497, 42 грн.

Позивач в судове засідання не з'явився, надав клопотання про розгляд справи за відсутності представника в порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання не з'явився, заперечень суду не надав, повістка про виклик, направлена на юридичну адресу відповідача, повернулась до суду без вручення адресату з відміткою пошти "не знаходяться". Відповідач відповідно до ст.ст.19, 22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" змін до відомостей про фізичну особу-підприємця не вніс. Повістка про виклик надсилалась на адресу зазначену позивачем в позовній заяві та вказану в довідці про включення відповідача в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців. Приписи КАС України не передбачають з'ясування судом або стороною по справі фактичного місцезнаходження іншої сторони та здійснення її розшуку.

Відповідно до ч. 2 ст. 128 КАС України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

Згідно з ч.1 ст. 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється в зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне:

Відкрите акціонерне товариство "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона №3" зареєстроване Первомайською районною державною адміністрацією Миколаївської області та є платником внесків до Пенсійного фонду України.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003р. N 1058-IV та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 р. відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій. Суми фактичних витрат на виплату пільгових пенсій покриваються підприємствами пропорційно стажу роботи на даному підприємстві.

Колишнім працівникам відповідача були призначені пенсії на пільгових умовах відповідно до пунктів "б"- "в" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення " від 05.11.1991р. N 1788-XII, як наслідок відповідно до ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" від 26.06.1997рN 400/97-ВР витрати на виплату та доставку таких пенсій є об'єктом оподаткування для платників збору.

Відповідно до п. 6.8 вищезазначеної інструкції підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду визначену у повідомленні про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених на пільгових умовах, місячну суму зазначених витрат.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач вимоги вищевказаних законів не виконував і своєчасно не перераховував до Пенсійного фонду України заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, внаслідок чого у нього утворився борг в сумі 2497, 42 грн. за квітень 2011р., що підтверджується наданими позивачем карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2, розрахунком заборгованості (а.с. 6, 5).

Позивачем на ім'я керівника відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона №3" направлялись розрахунки витрат на виплату та доставку пенсій, які були отримані відповідачем (а. с. 16).

Відповідно до ст. 11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, станом на день розгляду справи доказів погашення боргу не подав.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі відсутні.

Керуючись ст.ст. 11, 158-163, 167, 254 КАС України, суд -

          П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.          

2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона №3" (вул. Комсомольська, 18А, с. Кінецьпіль, Первомайський район, Миколаївська область, 55230; фактична адреса: вул. Київська, 129 Б, м. Первомайськ, Миколаївська область), код 00911948 на користь управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області - 2497, 42 грн. (дві тисячі чотириста дев'яносто сім гривень 42 коп.) заборгованості.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постанови за наслідками апеляційного провадження. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подання в 10-денний строк з дня проголошення/отримання копії постанови апеляційної скарги, вимоги до якої встановлені статтею 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                           Т. О. Гордієнко

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.07.2011
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу52027504
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3890/11/1470

Постанова від 29.07.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 10.06.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

Ухвала від 17.05.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні