Ухвала
від 06.10.2015 по справі 908/4431/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 23/49/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.10.2015 Справа № 908/4431/15

Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

за участю:

від представників сторін - не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 908/4431/14

за заявою ініціюючого кредитора - Мелітопольської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області (72312, Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Кірова, буд. 31; ідент. код - 39521850)

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ" (72365, Запорізька обл., Мелітопольський район, с. Костянтинівка, вул. Фрунзе, буд. 292/2; ідент. код - 34247459),

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Мелітопольська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області (скорочено - Мелітопольська ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області, кредитор у справі) звернулась до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ" (скорочено - ТОВ "АПО ФРУНЗЕ", боржник у справі).

Ухвалою господарського суду від 04.08.2015 у справі № 908/4431/15 заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 23/49/15, підготовче засідання суду призначено на 12.08.2015, зобов'язано арбітражного керуючого Шонію Маку Вячеславівну, кандидатура якої визначена автоматизованою системою, надати суду, у термін до 11.08.2015, заяву на участь у справі в порядку ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", від сторін витребувано документи згідно резолютивної частини ухвали суду.

Ухвалою господарського суду Запорізької о ласті від 12.08.2015 порушено провадження у справі №908/4431/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ", визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора Мелітопольської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ" (Запорізька обл., Мелітопольський район, с. Костянтинівка) в розмірі 2620716,22 грн. боргу за основним платежем з податку на додану вартість; зазначено, що штрафні санкції в розмірі 628053,89 грн. та пені в розмірі 1011840,95 грн. враховуються в реєстрі вимог кредиторів окремо від основного зобов'язання у шосту чергу, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Рабушка Вячеслава Степановича, встановлено грошову винагороду арбітражному керуючому Рабушко Вячеславу Степановичу в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень розпорядника майна, тощо.

12.08.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет повідомлення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ".

За результатами попереднього засідання суду 06.10.2015 винесено ухвалу про затвердження реєстру вимог кредиторів.

Розглянувши наявні матеріали справи, проаналізувавши норми чинного законодавства, суд дійшов висновку про затвердження реєстру вимог кредиторів за результатами попереднього засідання господарського суду, виходячи з наступного.

Відповідно до частини першої статті 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон про банкрутство) конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Згідно із частиною другою статті 23 Закону про банкрутство кредитор, за заявою якого порушено провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Забезпечені кредитори зобов'язані подати заяву з грошовими вимогами до боржника під час провадження у справі про банкрутство лише в частині вимог, що є незабезпеченими, або за умови відмови від забезпечення.

Склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті України. Якщо зобов'язання боржника визначені в іноземній валюті, то склад і розмір грошових вимог кредиторів визначаються в національній валюті за курсом, встановленим Національним банком України на дату подання кредитором заяви з грошовими вимогами до боржника.

Майнові вимоги кредиторів до боржника мають бути виражені в грошових одиницях і заявлені до господарського суду в порядку, встановленому цією статтею.

Кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також за вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування мають право протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Копії відповідних заяв та доданих до них документів кредитори надсилають боржнику та розпоряднику майна.

В силу частини третьої статті 23 Закону про банкрутство, кредитори мають в обов'язковому порядку додати до заяви документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника.

Згідно із частиною другою статті 25 Закону про банкрутство, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Після оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "АПО ФРУНЗЕ" до господарського суду кредитори з кредиторськими вимогами не звернулись, у зв'язку із чим, затверджуючи реєстр вимог кредиторів, суд враховує визнані у підготовчому засіданні вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "АПО ФРУНЗЕ" у загальному розмірі 4260611,06 грн., з них 2620716,22 грн. боргу за основним платежем з податку на додану вартість, 628053,89 грн. штрафних санкцій та 1011840,95 грн. пені.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 23-25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів:

1) перша черга - відсутні;

2) друга черга - відсутні;

3) третя черга - Мелітопольська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області з вимогами у розмірі 2620716,22 грн. боргу за основним платежем;

4) четверта черга - відсутні;

5) п'ята черга - відсутні;

6) шоста черга - Мелітопольська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області з вимогами у розмірі 628053,89 грн. штрафних санкцій та 1011840,95 грн. пені.

Зобов'язати розпорядника майна привести реєстр вимог кредиторів у відповідністю до даної ухвали суду.

Визначити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів - 23.10.2015.

Підсумкове засідання господарського суду призначити на 09.11.2015 о 10-00 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна, 4, корпус 1, кабінет № 304.

Копії ухвали надіслати: кредитору; боржнику; розпоряднику майна.

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення06.10.2015
Оприлюднено13.10.2015
Номер документу52080946
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —908/4431/15

Судовий наказ від 23.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 23.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 09.11.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 04.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні