Рішення
від 05.10.2015 по справі 912/3070/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2015 рокуСправа № 912/3070/15 Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Балика В.М. розглянув у відкритому судовому засіданні справу № 912/3070/15

за позовом Обласного комунального виробничого підприємства "Дніпро-Кіровоград"

до Голландсько-британського підприємства з іноземними інвестиціями Товариства з обмеженою відповідальністю "БРП"

про стягнення 10086,75 грн,

за участю представників сторін:

від позивача - Слюсар О.В., довіреність від 14.10.2014 № 1804/01-07/21,

від відповідача - участі не брали.

Обласне комунальне виробниче підприємство "Дніпро-Кіровоград" звернулось до господарського суду з позовною заявою про стягнення з Голландсько-британського підприємства з іноземними інвестиціями Товариства з обмеженою відповідальністю "БРП" заборгованості у сумі 10086,75 грн у зв'язку з порушенням Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України.

У судових засіданнях представник позивача позовні вимоги підтримав повністю.

Відповідач подав відзив на позовну заяву, за змістом якого позовні вимоги не визнав у повному обсязі, мотивуючи тим, що позовні вимоги позивача не ґрунтуються на положеннях чинного законодавства.

Так, зокрема, відповідач вказує, що пункти 3.1-3.4 Правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 № 190, містять вичерпний перелік випадків застосування алгоритму розрахунку витрат води відповідно за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 годин на добу.

Окрім того, у додаткових поясненнях, поданих до суду 05.10.2015, відповідач зазначає щодо безпідставного нарахування позивачем вартості послуг водовідведення, оскільки за адресою: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 9а, система водовідведення відсутня, послуги водовідведення відповідачеві позивачем фактично не надавались.

У вказаних поясненнях відповідач не заперечує проти розгляду господарським судом спору за наявними у справі матеріалами.

У судовому засіданні 05.10.2015 представник відповідача участі не приймав.

Розглянувши наявні матеріали справи та оцінивши подані сторонами докази, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд встановив наступні обставини справи.

Між Обласним комунальним виробничим підприємством "Дніпро-Кіровоград" (Виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "БРП" (Споживач) укладено Договір про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення від 01.04.2013 № 6/14 (надалі за текстом - Договір).

Виконавець прийняв на себе зобов'язання своїми силами та засобами надавати Споживачеві вчасно та відповідної якості послуги централізованого питного водопостачання та водовідведення (Послуги) в об'ємах, визначених лімітом відпуску води та приймання стоків, а Споживач зобов'язався своєчасно оплачувати надані Послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, визначеним цим Договором (п. 1.1 Договору).

Договір набрав чинності з 01.04.2013 і укладений терміном на один рік з можливістю продовження його дії на той же термін у випадках, коли сторони за місяць до припинення дії Договору не заявлять бажання про його розірвання (п. 12.1 Договору).

У матеріалах справи відсутні письмові докази виявлення сторонами бажання припинити Договір, а відтак господарський суд вважає його чинним станом на день розгляду справи.

Відповідно до пункту 7.1. Договору кількість води, що постачається Виконавцем на об'єкти Споживача, визначається за показниками приладів обліку, встановлених на мережі Споживача (як правило, на межі балансової належності мереж Виконавця та Споживача), опломбованих і зареєстрованих Виконавцем, які фіксуються в Акті про надання послуг.

Відповідно до пункту 11.5 Договору сторони визначили, що у разі виявлення однією із сторін Договору порушень його умов, які виражені в: неналежній якості та об'ємах надання послуг; факті стороннього втручання в роботу приладів обліку; пошкодження цілісності приладів обліку; пошкодження деталей пломбування (пломби, дроту) або зриву пломб на них, а також у місцях з'єднань та на запірній арматурі обвідної лінії; пошкодження манометрів до водолічильника; самовільного приєднання додаткових об'єктів до мереж водопроводу перед приладами обліку, через які надаються послуги на місці виявленого порушення оформлюється двосторонній акт порушень. Акт складається у присутності представників обох сторін в двох примірниках. Сторона, дії або бездіяльність якої стали причиною складання акта, має право внести до акта свої зауваження.

У разі відмови будь-якої із сторін від підписання акта, в ньому робиться запис про відмову. У цьому разі акт вважається дійсним, якщо його на місці складання підписали не менше двох представників сторони Договору, що склала акт.

Як убачається з матеріалів справи, 29.04.2015 о 09.00 год. інспекцією з водокористування ОКВП "Дніпро-Кіровоград" в присутності директора ТОВ "БРП" проведено обстеження водопровідних та каналізаційних систем абонента за адресою: проспект Промисловий, 9А, про що складено Акт обстеження № 112 від 29.04.2015 (а.с. 18).

В Акті обстеження зафіксовано, що водопостачання об'єкта здійснюється по водопроводу Ш15 мм. У водопровідному колодязі на території змонтовано водомірний вузол з лічильником ЛК1,5 № 2727561 з показниками 00233 м3. Під час обстеження виявлено порушення цілісності обпломбування з'єднань водолічильника ЛК1,5 № 2727561, а саме - розірвано пломбувальний дріт з пломбою № 07237960, що є порушенням п. 5.18 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України.

У названому Акті інспекцією з водокористування ОКВП "Дніпро-Кіровоград" запропоновано терміново провести заміну водолічильника на новий, до 08.05.2015 в Кіровоградському ВКТ отримати рахунок за порушення п. 5.18 Правил.

Акт обстеження № 112 від 29.04.2015 підписаний представниками зі сторони ОКВП "Дніпро-Кіровоград", зі сторони ТОВ "БРП" акт підписано директором із зауваженнями.

Так, зі змісту зауважень убачається, що порушення цілісності з'єднань водолічильника (розірвано дріт) здійснено з необережності, навмисного наміру порушувати Правила не було.

Пунктом 7.9 Договору сторонами погоджено, що у разі виявлення представниками Виконавця факту стороннього втручання в роботу приладів обліку, пошкодження цілісності приладів обліку, пошкодження деталей пломбування (пломби, дроту) або зриву пломб на них, а також у місцях з'єднань та на запірній арматурі обвідної лінії, пошкодження манометрів до водолічильника розрахунок витрат води проводиться за пропускною здатністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу (п.п. 3.2, 3.3 та 3.4 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України").

Умовами пункту 11.7 Договору сторонами погоджено, що інші питання, не передбачені цим договором, регулюються чинним законодавством України, зокрема, Законом України "Про житлово-комунальні послуги", Законом України "Про питну воду та питне водопостачання", "Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України".

Господарський суд враховує, що у відповідності до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 № 190 (надалі за текстом - Правила користування), а саме: п.п. 5.13, 5.18, 15.2 Правил користування, споживач забезпечує захист приміщень, де розташовані вузли обліку, від ґрунтових, талих і дощових вод та інших шкідливих впливів, утримує зазначені приміщення в належному стані; не допускає доступу сторонніх осіб і забезпечує доступ представників виробника за службовими посвідченнями до засобів обліку, водопровідних пристроїв та обладнання.

Споживач відповідає за цілісність та збереження засобів обліку, пломб і деталей пломбування, встановлених представниками територіальних органів Держспоживстандарту та виробником в місцях з'єднань засобів обліку, запірної арматури, манометра та іншого обладнання вузла обліку незалежно від місця його розташування.

Знімати засоби обліку, здійснювати будь-які заміни їх частин або зміни положення на водомірному вузлі, де їх встановлено, знімати пломби, накладені органами Держспоживстандарту або виробником, має право лише виробник або споживач за дозволом виробника.

У разі самовільних дій споживач сплачує витрату води згідно з пунктами 3.3, 3.4 цих Правил.

У відповідності до п.п. 3.3, 3.4 Правил користування у разі безоблікового водокористування виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.

Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

Виробники та споживачі зобов'язані забезпечити охорону і цілісність систем централізованого питного водопостачання та водовідведення, які перебувають у них на балансі (трубопроводи, споруди, засоби обліку, люки, колодязі, гідранти тощо), не допускати їх пошкодження, затоплення й розморожування, очищати від льоду та снігу ляди колодязів, стежити за цілісністю встановлених пломб, забезпечувати відведення поверхневих вод від колодязів.

У зв'язку з виявленим порушенням пункту 5.18 Правил користування, зафіксованого в Акті обстеження № 112 від 29.04.2015, ОКВП "Дніпро-Кіровоград" на підставі п. 3.3 Правил користування здійснено розрахунок кількості використаної води внаслідок безоблікового споживання за діаметром труби 15 мм, що склало 1,272 м3/год. (а.с. 19). Згідно наведеного розрахунку позивачем визначено період безоблікового витоку води з 31.03.2015 (виходячи з того, що остання перевірка засобів обліку ТОВ "БРП" проводилась 30.03.2015) по день та час виявлення витоку 09.00 год. 29.04.2015, що складає 29 діб та 9 год.; втрати води за наведений безобліковий період становлять всього 896,76 м3 загальною вартістю 10086,75 грн (5423,60 грн - водопостачання, 4663,15 грн - водовідведення).

ОКВП "Дніпро-Кіровоград" 29.05.2015 підготовлено рахунки на оплату за безоблікове водокористування на загальну суму 10086,75 грн (5423,60 грн водопостачання та 4663,15 грн водовідведення).

Відповідачем у травні 2015 року допущене порушення усунуто, проведено переопломбування нового водолічильника ЛК-1,5 № 5258626 шляхом накладення пломби № 116746004 (акт від 08.05.2015 № 165, а.с. 21).

Поряд з цим, рахунки на оплату за безоблікове водокористування на загальну суму 10086,75 грн відповідачем не сплачено.

ОКВП "Дніпро-Кіровоград" 09.07.2015 за вих. № 1299/21/07-21 надіслало Голландсько-британському Товариству з обмеженою відповідальністю "БРП" лист-вимогу про сплату 10086,75 грн (а.с. 23-24).

Як убачається з відповіді відповідача від 20.07.2015 № 20/07 на лист-вимогу позивача, ТОВ "БРП" стверджує про відсутність факту безоблікового водокористування, не погоджується з виставленими ОКВП "Дніпро-Кіровоград" рахунками на суму 10086,75 грн.

Окрім того, відповідач вказав, що за адресою: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 9А, відсутня система водовідведення і не надаються послуги з очищення стоків. З метою фіксації вказаної обставини відповідач просив направити представника за зазначеною адресою для обстеження системи водовідведення.

Умовами п. 12.4 Договору сторони визначили, що всі спірні питання, які виникають при виконанні умов даного договору, вирішуються сторонами шляхом переговорів. В разі неможливості вирішити спірні питання в досудовому порядку, вони передаються на розгляд до господарського суду.

Суд враховує, що в досудовому порядку шляхом переговорів сторонам не вдалося вирішити спір, що виник між ними.

При вирішені спору господарський суд виходить з наступного.

Згідно Закону України "Про питну воду та водопостачання" суб'єктами відносин у сфері питної води та питного водопостачання є, зокрема: підприємство питного водопостачання - суб'єкт господарювання, що здійснює експлуатацію об'єктів централізованого питного водопостачання, забезпечує населення питною водою за допомогою пунктів розливу (в тому числі пересувних), застосування установок (пристроїв) підготовки питної води та виробництво фасованої питної води; споживачі питної води - юридична або фізична особа, яка використовує питну воду для забезпечення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових та господарських потреб (ст.ст. 1, 4 Закону).

Послуги з питного водопостачання надаються споживачам підприємством питного водопостачання на підставі договору, що передбачено ст. 19 Закону України "Про питну воду та водопостачання".

Серед основних обов'язків споживачів питної води, які визначені в ст. 22 наведеного Закону, останні зобов'язанні вчасно повідомляти підприємства питного водопостачання про виявлені пошкодження на об'єктах централізованого питного водопостачання і водовідведення, які їм належать або якими вони користуються; не перешкоджати здійсненню контролю за технічним станом інженерного обладнання в приміщеннях; утримувати в належному технічному і санітарному стані водопровідні мережі та обладнання.

У свою чергу, підприємства питного водопостачання мають право здійснювати контроль за технічним станом інженерного обладнання будинків та споруд, вимагати термінового усунення витоків з водопровідних мереж та обладнання, сприяти впровадженню засобів обліку та регулювання споживання питної води (ст. 23 Закону).

За вимогами пункту 15.2 Правил користування виробники та споживачі зобов'язані забезпечити охорону і цілісність систем централізованого питного водопостачання та водовідведення, які перебувають у них на балансі (трубопроводи, споруди, засоби обліку, люки, колодязі, гідранти тощо), не допускати їх пошкодження, затоплення й розморожування, очищати від льоду та снігу ляди колодязів, стежити за цілісністю встановлених пломб, забезпечувати відведення поверхневих вод від колодязів.

Таким чином, враховуючи, що відповідач, в порушення пункту 15.2 Правил користування допустив пошкодження засобу обліку води, що підтверджено ним же в акті обстеження від 29.04.2015 № 112, господарський суд вважає, що в ОКВП "Дніпро-Кіровоград" наявні всі підстави для здійснення розрахунку згідно пункту 3.3 Правил користування.

При цьому, надані відповідачем заперечення щодо позовних вимог спростовуються наявними матеріалами справи та відхиляються господарським судом з огляду на наступне.

Так, у поданому відзиві на позовну заяву та поданих 05.10.2015 поясненнях відповідач вказує, що водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

За твердженням відповідача, пошкодження ним водолічильника, зокрема, розірвання пломбувального дроту з пломбою, не входить до вичерпного переліку випадків застосування алгоритму розрахунку витрат води відповідно за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек. та дією її повним перерізом протягом 24 годин на добу.

Господарський суд не погоджується з такими доводами відповідача з огляду на наступне.

За вимогами пункту 1.1. Правил користування названі Правила є обов'язковими для всіх юридичних осіб незалежно від форм власності і підпорядкування та фізичних осіб - підприємців, що мають у власності, господарському віданні або оперативному управлінні об'єкти, системи водопостачання та водовідведення, які безпосередньо приєднані до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення і з якими виробником укладено договір на отримання питної води, скидання стічних вод.

Пункт 5.18 Правил користування чітко встановлює відповідальність споживача за цілісність та збереження засобів обліку, пломб і деталей пломбування, встановлених представниками територіальних органів Держспоживстандарту та виробником в місцях з'єднань засобів обліку, запірної арматури, манометра та іншого обладнання вузла обліку незалежно від місця його розташування.

При цьому, така відповідальність, згідно даних Правил користування, настає незалежно від того, чи відбувся фактично витік води внаслідок пошкодження цілісності пломб і деталей пломбування чи ні.

Відповідач не заперечує факт пошкодження цілісності обпломбування з'єднань водолічильника ЛК1,5 № 2727561, а саме - розірвання пломбувального дроту з пломбою, що засвідчено ним підписом на акті обстеження від 29.04.2015 № 112, а відтак посилання відповідача на безпідставність застосування позивачем п.п. 3.3, 3.4, 5.18 Правил користування господарським судом відхиляється.

Окрім того, відповідач вказує на неправомірність нарахування позивачем вартості послуг водовідведення та посилається на акт обстеження від 24.07.2015 № 74, складений ОКВП "Дніпро-Кіровоград".

Як убачається з вказаного акта (а.с. 39), централізована система водовідведення на території підприємства відповідача відсутня.

Поряд з цим, господарський суд враховує, що згідно п.п. 3, 5 частини 3 ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживач зобов'язаний забезпечувати цілісність засобів обліку комунальних послуг та не втручатися в їх роботу; оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Як передбачено п. 2.24 Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місця, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 17.03.2011 № 145 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05.04.2011 за № 457/19195, відведення стічних вод, що утворилися в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), повинно здійснюватись централізованою системою водовідведення.

У разі відсутності інженерних мереж міської (селищної, сільської) каналізації або розташування об'єктів на відстані не менше ніж 500 м від найближчого колектора стічних вод необхідно передбачати каналізування об'єктів на локальні очисні споруди, при цьому перевагу слід віддавати ґрунтовим методам біологічного очищення стічних вод.

Пунктом 1.4 Правил користування визначено, що приймання стічних вод від підприємств, установ, організацій до системи централізованого водовідведення здійснюється відповідно до Правил приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України, затверджених наказом Держбуду від 19.02.2002 № 37, зареєстрованих у Мін'юсті 26.04.2002 за № 403/6691, а також місцевих правил приймання стічних вод підприємств у систему каналізації населеного пункту.

Згідно п. 1.10 вказаних Правил передбачено, що приймання в каналізацію стічних вод, які вивозяться асенізаційним транспортом від Підприємств і приватного сектора, здійснюється тільки через зливні станції Водоканалів. Підприємства або приватні власники сплачують Водоканалу за їх транспортування та очистку згідно з договором.

Вказані вимоги кореспондуються також з положеннями п. 1.9 Правил приймання стічних вод підприємств у комунальну систему каналізації м. Кіровограда, які затверджені рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 22.06.2009 № 803.

Пунктом 1.3 Інструкції про встановлення та стягнення плати за скид промислових та інших стічних вод у системи каналізації населених пунктів та Правил приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 19.02.2002 № 37, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 26.04.2002 за № 402/6690, підприємства повинні повністю покрити всі витрати Водоканалу, пов'язані з транспортуванням і очищенням стічних вод та справлянням збору за забруднення навколишнього природного середовища.

Відповідач помилково тлумачить положення вищевказаних Правил та Інструкції, оскільки, укладення відповідачем договору на вивіз рідких побутових відходів з Кіровоградською філією № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю "РАФ-ПЛЮС", згідно якого останнє зобов'язалось виконувати роботи по викачці (вивезенню) рідких побутових відходів, накопичених у ТОВ "БРП" (у вигрібній ямі, туалеті) за адресою: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 9а, не звільняє його від обов'язку оплатити на користь позивача вартість транспортування стоків від зливної станції водоканалу та вартість очистки стічних вод.

Відтак, з огляду на визначені вище вимоги, господарський суд вважає обґрунтованим та правомірним нарахування позивачем відповідачеві вартості послуг водовідведення навіть при відсутності централізованої системи водовідведення на підприємстві відповідача.

При цьому, як визначено п. 3.14 Правил користування та кореспондується з положеннями п. 7.10 Договору, кількість стічних вод, що надходить до каналізаційних мереж, визначається за обсягом води, використаної Споживачем з водопроводу Виконавця та інших джерел водопостачання згідно показників водолічильників або згідно показників приладів обліку стічних вод (якщо такі встановлені), опломбованих та зареєстрованих Виконавцем.

Додатково господарський суд враховує положення п. 7.16 Договору, згідно якого сторонами передбачено, що у разі незгоди щодо кількості або вартості отриманих послуг Споживач зобов'язаний у 5-ти денний термін з дня отримання рахунку направити до Виконавця уповноваженого представника з відповідними обгрунтовуючими документами для врегулювання розрахунків. У випадку невиконання цієї умови рахунки Виконавця вважаються прийняти до оплати.

Матеріали справи не містять доказів звернення відповідача у визначений вказаним пунктом Договору строк до позивача з приводу безпідставного, на його думку, нарахування вартості послуг водовідведення згідно рахунку від 29.05.2015 № 6032 на суму 4663,15 грн, отримання якого відповідачем підтверджено у листі від 20.07.2015 № 20/07, а відтак, такий рахунок вважається прийнятим до оплати згідно умов Договору та не оплачений відповідачем.

Розрахунок заборгованості, здійснений позивачем, відповідає нормам п.п. 3.3, 3.4 Правил користування, на його підтвердження позивачем надано суду копію постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 06.12.2013 № 284 "Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення ОКВП "Дніпро-Кіровоград" для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення).

При цьому, власного контррозрахунку заборгованості відповідачем суду не подано.

Відповідно до п. 2.3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" від 26.12.2011 № 18 якщо стороною (або іншим учасником судового процесу) у вирішенні спору не подано суду в обґрунтування її вимог або заперечень належні і допустимі докази, в тому числі на вимогу суду, або якщо в разі неможливості самостійно надати докази нею не подавалося клопотання про витребування їх судом (частина перша статті 38 ГПК), то розгляд справи господарським судом може здійснюватися виключно за наявними у справі доказами, і в такому разі у суду вищої інстанції відсутні підстави для скасування судового рішення з мотивів неповного з'ясування місцевим господарським судом обставин справи.

В силу вимог статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

З урахуванням того, що позовні вимоги позивачем доведено належним чином, доводами відповідача не спростовано, позов про стягнення з відповідача заборгованості у сумі 10086,75 грн підлягає задоволенню повністю.

Згідно з ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, витрати зі сплати судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 33, 34, 43, 44, 49, 82-85, 116 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути з Голландсько-британського підприємства з іноземними інвестиціями Товариства з обмеженою відповідальністю "БРП" (25026, м. Кіровоград, вул. Севастопольська, 9, ідентифікаційний код 24714916) на користь Обласного комунального виробничого підприємства "Дніпро-Кіровоград" (25009, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 19а, ідентифікаційний код 03346822) заборгованість у сумі 10086,75 грн, а також 1827 грн судового збору.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Рішення може бути оскаржене протягом десяти днів з дня його підписання до Дніпропетровського апеляційного господарського суду через господарський суд Кіровоградської області.

Повне рішення складено 08.10.2015.

Суддя В.М. Балик

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено13.10.2015
Номер документу52081906
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 10086,75 грн

Судовий реєстр по справі —912/3070/15

Постанова від 24.12.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Рішення від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Балик В.М.

Ухвала від 23.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Балик В.М.

Ухвала від 01.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні