Ухвала
від 07.10.2015 по справі 819/1349/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про видачу дубліката виконавчого листа

Справа № 819/1349/15

07 жовтня 2015 року м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, суддя Осташ А.В. розглянувши в порядку письмового провадження

заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі

про видачу дубліката виконавчого листа

в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Нива» про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі звернулося до суду із заявою перо видачу дубліката виконавчого листа у справі за позовною заяво Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Нива» про стягнення заборгованості.

В судове засідання представник Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі не з'явився, проте надіслав клопотання про розгляд заяви про видачу дубліката виконавчого листа без його участі, позовні вимоги підтримав повністю.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Нива» в судове засідання щодо розгляду заяви про видачу дубліката виконавчого листа не з'явився, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Частиною 2. ст. 260 передбачено, що суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч.6 ст. 128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, суд вважає, що наявні підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Розглянувши матеріали справи, суд приходить до переконання, що заяву слід задовольнити та видати дублікат виконавчого листа у справі № 819/1349/15 з метою забезпечення виконання судового рішення, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 29 травня 2015 року задоволено позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Нива» про стягнення заборгованості.

Дана постанова у відповідності до ст.254 КАС України набрала законної сили 19 червня 2015 року.

Тернопільським окружним адміністративним судом 14 серпня 2015 року Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі видано виконавчий лист по адміністративній справі №819/1349/15.

Як вбачається із заяви представника Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі, втрачений виконавчий лист не звертався до виконання в органи державної виконавчої служби.

Відповідно до ч.1 ст.260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Згідно ч.2 ст.12 Закону України “Про виконавче провадження” передбачено, що стягувач має право подати заяву про видачу дубліката виконавчого документа, про поновлення строку його пред'явлення до виконання, про відмову від стягнення і повернення виконавчого документа.

Враховуючи те, що втрата виконавчого листа підтверджується належними та допустимими доказами, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити, шляхом видачі дубліката виконавчого листа по справі №819/1349/15.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 128, 165, 186, 254, 260 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі №819/1349/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Нива» про стягнення заборгованості.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                    Осташ А. В.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Осташ А. В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.10.2015
Оприлюднено15.10.2015
Номер документу52137763
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/1349/15

Ухвала від 16.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 08.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 07.10.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Постанова від 29.05.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Ухвала від 18.05.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні