Постанова
від 03.06.2013 по справі 814/1659/13-а
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54001

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

03 червня 2013 року                                                                       Справа № 814/1659/13-а

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лісовської Н. В. розглянув в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного Фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва, пр.Жовтневий, 55-е, м. Миколаїв, 54018

до приватного акціонерного товариства Будівельно-монтажне управління "Спецжитлобуд", вул. Казарського, 2-А, м. Миколаїв, 54007

про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в сумі 1158,59 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Управління пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва звернулося до суду з позовом про стягнення з ПРАТ Будівельно-монтажного управління "Спецжитлобуд" заборгованості по сплаті сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 1158,59 грн.

В судове засідання представники сторін не з'явились, про дату, час, та місце проведення судового засідання повідомлялись належним чином, від представника позивача надійшла заява про розгляд справи за його відсутністю

Відповідач заперечень на адміністративний позов не надав.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, суд здійснює розгляд справи порядку письмового провадження.

          Дослідив матеріали справи суд встановив:

          ПРАТ Будівельно-монтажного управління "Спецжитлобуд" зареєстроване в Управлінні пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування та інших платежів.

Колишнім працівникам відповідача були призначені пенсії на пільгових умовах відповідно до пункту “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” від 05.11.1991 року № 1788-XII, як наслідок відповідно до ст. 2 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.1997 року № 400/97-ВР витрати на виплату та доставку таких пенсій є об'єктом оподаткування для платників збору.

Частиною 2 Прикінцевих положень Закону України № 1058 встановлено, що пенсійне забезпечення осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

          Згідно ч.2 ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" та п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду України плату, що покриває фактичні витрати на виплату та доставку пенсій призначених колишнім працівникам, на пільгових умовах, до досягнення ними пенсійного віку.

Відповідно до підпункту 6.4 пункту 6 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» від 19.10.2003 року № 21-1 (далі – Інструкція № 21-1) розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

Відповідно до підпункту 6.8 пункту 6 Інструкції № 21-1 підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач має перед позивачем борг по відшкодуванню витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пільговий пенсій за період з 01.12.2012 по 31.12.2012 року в сумі 1158,59 грн., що підтверджується Розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів “б” “з” ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

          Фактичні витрати на виплату та доставку вказаних пенсій, згідно абз. 4 п. 1 ст. 2 та абз. 3 п. 1 ст. 4 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" є об'єктом обов'язкового державного пенсійного оподаткування за ставкою збору 100 % та підлягають відрахуванню до Пенсійного фонду України з січня 2005 року.

          Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.128, 158-163, 167, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Управління Пенсійного Фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва – задовольнити.

Стягнути з приватного акціонерного товариства Будівельно-монтажне управління "Спецжитлобуд" (вул. Казарського, 2-А, м. Миколаїв, Миколаївська область, код 01273059) на користь Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва заборгованість в сумі 1158 грн. 59 коп. (одна тисяча сто п'ятдесят вісім гривень п'ятдесят дев'ять копійок).

Постанова суду першої інстанції набирає чинності з моменту закінчення десятиденного строку на апеляційне оскарження.

          Постанова суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного Адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Суддя                                                                                           Н. В. Лісовська

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2013
Оприлюднено19.10.2015
Номер документу52196427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/1659/13-а

Постанова від 03.06.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 20.05.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 10.04.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні