Рішення
від 15.05.2009 по справі 4/28
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківськ а, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.05.09 Справа№ 4/2 8

Господарський суд Львівсь кої області в складі судді Гр иців В.М. при секретарі Бохоно к В.З. з участю представників: позивача ОСОБА_1, третьої особи ОСОБА_2 розглянув у відкритому судовому засідан ні справу за позовом ОСОБА_ 3 до товариства з обмеженою відповідальністю „Автопорт -Краковець” про: визнання дій сним договору купівлі-продаж у частки в статутному фонді т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Автопорт-Краков ець»від 21 листопада 2008 року, зг ідно якого позивач придбав ч астку в статутному фонді ТзО В «Автопорт-Краковець»; визн ання за ОСОБА_3 права влас ності на частку у статутному фонді ТзОВ «Автопорт-Краков ець»в розмірі 15%; зобов'язання відповідача не пізніше ніж у місячний термін з моменту вс туплення рішення по справі в законну силу скликати і пров ести збори учасників товарис тва і внести зміни і доповнен ня в статут ТзОВ «Автопорт-Кр аковець»щодо участі позивач а в ТзОВ «Автопорт-Краковець »як власника частки в розмір і 15% статутного фонду

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся з позов ом до товариства з обмеженою відповідальністю „Автопорт -Краковець”, з урахуванням ут очнень позовних вимог просит ь суд визнати дійсним догові р купівлі-продажу частки в ст атутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю «Автопорт-Краковець»від 21 ли стопада 2008 року за яким позива ч придбав частку в статутном у фонді ТзОВ «Автопорт-Крако вець»; визнати за позивачем п раво власності на частку у ст атутному фонді ТзОВ «Автопор т-Краковець»в розмірі 15%; зобо в'язати відповідача внести з міни в статут ТзОВ «Автопорт -Краковець» щодо участі ОСО БА_3, як власника частки ТзОВ «Автопорт-Краковець»в розмі рі 15% статутного фонду.

Позивач, зокрема, пояснює, щ о 21 листопада 2008 року уклав з то вариством з обмеженою відпов ідальністю «Автопорт-Краков ець»договір купівлі-продажу частки в статутному фонді то вариства з обмеженою відпові дальністю «Автопорт-Кракове ць», за яким товариство відст упило шляхом продажу, а ОСО БА_3 придбав частку в розмір і 15% у статутному фонді ТзОВ «А втопорт-Краковець»вартістю за статутом 8100,00 грн. Продаж вчи нено за 21000,00 грн., які позивач сп латив відповідачу 24 листопад а 2008 року. Цю частку відповідач придбав у відкритого акціон ерного товариства «Українсь ка страхова компанія «Дженер алі Гарант»(правонаступника відкритого акціонерного тов ариства УСК «Гарант-Авто») за договором купівлі-продажу ч астки в статутному фонді тов ариства з обмеженою відповід альністю «Автопорт-Краковец ь»від 30 жовтня 2008 року і в силу з акону впродовж року повинен був її реалізувати. Крім того , відповідач зобов'язаний б ув зареєструвати відповідні зміни складу учасників това риства. Однак, на звернення по зивача до відповідача з вимо гою скликати збори учасників з повісткою дня щодо оформле ння змін до статуту у зв'язк у із набуттям позивачем прав а власності на частку в товар истві, відповідач надав відп овідь про неможливість склик ати збори для вирішення озна ченого питання оскільки дого вір купівлі-продажу частки в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальніст ю «Автопорт-Краковець» від 21 л истопада 2008 року не посвідчен ий нотаріально. На думку пози вача, така позиція відповіда ча є відвертим запереченням його права власності на част ку в розмірі 15% у статутному фо нді ТзОВ «Автопорт-Краковець ». Адже законом не передбачен о нотаріального посвідчення договорів купівлі-продажу ч астки у статутному капіталі господарського товариства. К рім того, при укладенні догов ору купівлі-продажу частки в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальніст ю «Автопорт-Краковець»21 лист опада 2008 року сторони договор у не домовлялись про нотаріа льне посвідчення цього догов ору.

Відповідач надав відзив у я кому підтвердив факт придбан ня ним у відкритого акціонер ного товариства «Українська страхова компанія «Дженерал і Гарант» (правонаступника в ідкритого акціонерного това риства УСК «Гарант-Авто») за д оговором купівлі-продажу від 30 жовтня 2008 року частки в розмі рі 15% у статутному фонді товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Автопорт-Краковець» . Відповідач також підтверди в факт укладення ним з позива чем 21 листопада 2008 року договор у купівлі-продажу частки в ст атутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю «Автопорт-Краковець», за яки м товариство відступило шлях ом продажу, а ОСОБА_3 придб ав частку в розмірі 15% у статут ному фонді ТзОВ «Автопорт-Кр аковець»вартістю за статуто м 8100,00 грн. Продаж вчинено за 21000,00 г рн., які позивач сплатив 24 лист опада 2008 року.

Проте відповідач вважає не можливим скликати загальні з бори учасників товариства з повісткою дня оформлення змі н до статуту ТзОВ «Автопорт-К раковець»щодо участі ОСОБ А_3, як власника частки ТзОВ « Автопорт-Краковець» в розмір і 15% статутного капіталу, оскі льки договір купівлі-продажу частки в статутному фонді то вариства з обмеженою відпові дальністю «Автопорт-Кракове ць»від 21 листопада 2008 року не п освідчений нотаріально. На д умку відповідача, для держав ної реєстрації змін до устан овчих документів щодо зміни складу учасників в числі інш их документів, необхідно под ати й нотаріально посвідчени й документ про перехід частк и учасника у статутному капі талі товариства, що випливає з положень ст.29 закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців».

Відповідач не заперечує і н е оспорює дійсність договору купівлі-продажу частки в ста тутному фонді товариства з о бмеженою відповідальністю « Автопорт-Краковець»від 21 лис топада 2008 року та право власно сті позивача на частку в стат утному фонді ТзОВ «Автопорт- Краковець»в розмірі 15%.

Суд залучив відкрите акціо нерне товариство «Українськ а страхова компанія «Дженера лі Гарант»до участі у справі третьою особою без самостій них вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскіль ки згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців станом на 10 квітня 2009 ро ку одним з учасників товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Автопорт-Краковець»є в ідкрите акціонерне товарист во УСК «Гарант-Авто».

За твердженням представни ка третьої особи правонаступ ником відкритого акціонерно го товариства УСК «Гарант-Ав то»є відкрите акціонерне тов ариство «Українська страхов а компанія «Дженералі Гарант », яке вийшло з товариства з об меженою відповідальністю «А втопорт-Краковець»і продало належну йому частку у статут ному капіталі в розмірі 15% тов ариству з обмеженою відповід альністю «Автопорт-Краковец ь». Надав суду докази.

Розглянув матеріали справ и, заслухав пояснення предст авників сторін, третьої особ и, дослідив надані докази суд вважає, що позов слід задовол ьнити частково з таких підст ав.

В силу ст.100 Цивільного Кодек су України участь у товарист ві є особистим немайновим пр авом і не може окремо передав атися іншій особі.

Відповідно до вимог ст.167 Гос подарського Кодексу України корпоративні права - це права особи, частка якої визначаєт ься у статутному фонді (майні ) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управл інні господарською організа цією, отримання певної частк и прибутку (дивідендів) даної організації та активів у раз і ліквідації останньої відпо відно до закону, а також інші п равомочності, передбачені за коном та статутними документ ами. Володіння корпоративним и правами не вважається підп риємництвом.

За приписами ст.ст. 4,50,51,53 закон у України «Про господарські товариства»товариством з об меженою відповідальністю ви знається товариство, що має с татутний (складений) капітал , розділений на частки, розмір яких визначається установчи ми документами. Товариство з обмеженою відповідальністю створюється і діє на підстав і статуту. Установчі докумен ти товариства з обмеженою ві дповідальністю повинні міст ити, зокрема, відомості про ск лад засновників та учасників , про розмір часток кожного з у часників, розмір, склад та пор ядок внесення ними вкладів, р озмір і порядок формування р езервного фонду, порядок пер едання (переходу) часток у ста тутному фонді, склад та компе тенцію органів товариства та порядок прийняття ними ріше нь, включаючи перелік питань , по яких необхідна кваліфіко вана більшість голосів, поря док внесення змін до установ чих документів та порядок лі квідації і реорганізації тов ариства.

Статтею 53 закону України «П ро господарські товариства» встановлено, що учасник това риства з обмеженою відповіда льністю має право продати чи іншим чином відступити свою частку (її частину) у статутно му капіталі одному або кільк ом учасникам цього товариств а, а також третім особам, якщо інше не встановлено статутом товариства. Учасники товари ства користуються переважни м правом купівлі частки (її ча стини) учасника пропорційно до розмірів своїх часток, якщ о статутом товариства чи дом овленістю між учасниками не встановлений інший порядок з дійснення цього права. Купів ля здійснюється за ціною та н а інших умовах, на яких частка (її частина) пропонувалася дл я продажу третім особам. Якщо учасники товариства не скор истаються своїм переважним п равом протягом місяця з дня п овідомлення про намір учасни ка продати частку (її частину ) або протягом іншого строку, в становленого статутом товар иства чи домовленістю між йо го учасниками, частка (її част ина) учасника може бути відчу жена третій особі. Частка уча сника товариства з обмеженою відповідальністю може бути відчужена до повної її сплат и лише в тій частині, в якій її уже сплачено. У разі придбанн я частки (її частини) учасника самим товариством з обмежен ою відповідальністю воно зоб ов'язане реалізувати її інши м учасникам або третім особа м протягом строку, що не перев ищує одного року, або зменшит и свій статутний капітал від повідно до статті 52 цього Зако ну. Протягом цього періоду ро зподіл прибутку, а також голо сування і визначення кворуму у вищому органі проводяться без урахування частки, придб аної товариством.

Згідно з матеріалами справ и сторони 21 листопада 2008 року у клали договір купівлі-продаж у частки в статутному фонді т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Автопорт-Краков ець», за яким товариство з обм еженою відповідальністю «Ав топорт-Краковець»продало, а ОСОБА_3 придбав частку в ро змірі 15% у статутному фонді Тз ОВ «Автопорт-Краковець»варт істю за статутом 8100,00 грн. Прода ж вчинено за 21000,00 грн., які позив ач сплатив відповідачу 24 лист опада 2008 року, що підтверджено платіжним документом. Цю час тку у статутному капіталі то вариства з обмеженою відпові дальністю «Автопорт-Кракове ць»відповідач придбав у відк ритого акціонерного товарис тва «Українська страхова ком панія «Дженералі Гарант»- пр авонаступника учасника това риства відкритого акціонерн ого товариства УСК «Гарант-А вто»- за договором купівлі-пр одажу частки в статутному фо нді товариства з обмеженою в ідповідальністю «Автопорт-К раковець»від 30 жовтня 2008 року і впродовж року в силу закону п овинен був її реалізувати. Та кож відкрите акціонерне това риство «Українська страхова компанія «Дженералі Гарант» , як правонаступник учасника товариства відкритого акціо нерного товариства УСК «Гара нт-Авто», подало товариству н отаріально посвідчену заяву про припинення участі в това ристві з обмеженою відповіда льністю «Автопорт-Краковець ». Викладені фактичні обстав ини стверджують і позивач, і в ідповідач.

З урахуванням викладеного відповідач в силу закону зоб ов'язаний був у п'ятиденний строк повідомити орган, що пр овів реєстрацію, про зміни ск ладу учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Автопорт-Краковець»для вне сення необхідних змін до дер жавного реєстру.

Проте відповідач відмовля ється вносити зміни в устано вчі документи товариства щод о участі ОСОБА_3, як власни ка частки ТзОВ «Автопорт-Кра ковець»в розмірі 15% статутног о капіталу, мотивуючи тим, що д оговір купівлі-продажу частк и в статутному фонді товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Автопорт-Краковець»ві д 21 листопада 2008 року не посвід чений нотаріально, що не відп овідає вимогам ст.29 закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Така відмова відповідача є незаконною з огляду на насту пне.

Відповідно до вимог ст.ст.202, 203 Цивільного Кодексу України правочином є дія особи, спрям ована на набуття, зміну або пр ипинення цивільних прав та о бов'язків. Зміст правочину не може суперечити цьому Код ексу, іншим актам цивільного законодавства, а також морал ьним засадам суспільства. Ос оба, яка вчиняє правочин, пови нна мати необхідний обсяг ци вільної дієздатності. Волеви явлення учасника правочину м ає бути вільним і відповідат и його внутрішній волі. Право чин має вчинятись у формі, вст ановленій законом. Правочин має бути спрямований на реал ьне настання правових наслід ків, що обумовлені ним.

Статтею 204 Цивільного Кодек су України встановлено презу мпцію правомірності правочи ну, а саме, правочин є правомір ним, якщо його недійсність пр ямо не встановлена законом а бо якщо він не визнаний судом недійсним.

За приписами ст. 209 Цивільног о Кодексу України правочин, я кий вчинений у письмовій фор мі, підлягає нотаріальному п освідченню лише у випадках, в становлених законом або домо вленістю сторін. На вимогу фі зичної або юридичної особи б удь-який правочин з її участю може бути нотаріально посві дчений.

Відповідач визнає факт укл адення ним з позивачем 21 листо пада 2008 року договору купівлі -продажу частки в статутному фонді товариства з обмежено ю відповідальністю «Автопор т-Краковець»на умовах, викла дених у договорі, та факт опла ти позивачем 21000,00 грн. вартості проданої частки.

За умовами договору купівл і-продажу частки в статутном у фонді товариства з обмежен ою відповідальністю «Автопо рт-Краковець», укладеного 21 ли стопада 2008 року між товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Автопорт-Краковець»(Про давець) та громадянином ОСО БА_3 (Покупець), Продавець від ступає шляхом продажу, а Поку пець придбаває частку у стат утному фонді ТзОВ «Автопорт- Краковець»(п.1.1.). Дана частка на лежить продавцю на підставі статуту товариства з обмежен ою відповідальністю «Автопо рт-Краковець», зареєстровано го розпорядженням голови Яво рівської районної державної адміністрації від 16 квітня 1997 року і за договором купівлі-п родажу частки в статутному ф онді товариства від 30 жовтня 2 008 року, укладеним між ВАТ «Укр аїнська страхова компанія «Д женералі Гарант»та ТзОВ «Авт опорт-Краковець»і складає 15% в ід статутного фонду, що в грош овому виразі за статутом скл адає 8100,00 грн. (п.1.2.) Продаж вчинен о за 21000,00 грн. без ПДВ, які протяг ом трьох днів покупець повин ен перерахувати на банківськ ий рахунок продавця (п.2.1.). Пере хід права власності на частк у відбувається в момент підп исання даного Договору (п.2.3.). Н аслідком переходу права влас ності на частку у статутному фонді ТзОВ «Автопорт-Краков ець»є набуття Покупцем прав і обов'язків учасника товари ства з обмеженою відповідаль ністю, визначених Цивільним Кодексом України і законом У країни «Про господарські тов ариства»(п. 2.4.). Пунктом 3.1. догов ору визначено обов'язок Про давця після укладення догово ру і розрахунків за ним Покуп цем не пізніше, ніж у місячний термін ініціювати і провест и збори учасників ТзОВ «Авто порт-Краковець»з порядком де нним про внесення змін і допо внень до статуту ТзОВ «Автоп орт-Краковець»у зв'язку із виникненням у Покупця прав і обов'язків учасника ТзОВ « Автопорт-Краковець».

Отже, договір купівлі-прода жу частки в статутному фонді товариства з обмеженою відп овідальністю «Автопорт-Крак овець»укладений 21 листопада 2008 року між товариством з обме женою відповідальністю «Авт опорт-Краковець»та громадян ином ОСОБА_3 є правомірним . Закон не вимагає обов'язко вого нотаріального посвідче ння такого виду правочинів. С торони договору теж не домов лялись про його нотаріальне посвідчення. З моменту підпи сання сторонами вказаного до говору купівлі-продажу - 21 лис топада 2008 року, позивач став вл асником частки в статутному капіталі товариства з обмеже ною відповідальністю «Автоп орт-Краковець» в розмірі 15% і н абув права та обов'язки учасн ика товариства з обмеженою в ідповідальністю, визначені Ц ивільним Кодексом України і законом України «Про господа рські товариства».

За приписами ст.7 закону Укр аїни «Про господарські товар иства»зміни, які сталися в ус тановчих документах товарис тва і які вносяться до держав ного реєстру, підлягають дер жавній реєстрації за тими ж п равилами, що встановлені для державної реєстрації товари ства. Товариство зобов'язане у п'ятиденний строк повідоми ти орган, що провів реєстраці ю, про зміни, які сталися в уст ановчих документах, для внес ення необхідних змін до держ авного реєстру.

Відповідно до вимог ст. 17 зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців»ві домості про юридичну особу в ключаються до Єдиного держав ного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомос тей з відповідних реєстрацій них карток та відомостей, що н адаються юридичними особами державному реєстратору за м ісцезнаходженням реєстраці йної справи згідно із законо давством України. В Єдиному д ержавному реєстрі містяться , зокрема, відомості про засно вників (учасників) юридичної особи; дані про розмір статут ного фонду (статутного або ск ладеного капіталу), у тому чис лі частки кожного із засновн иків (учасників); дані про уста новчі документи, дати та номе ри записів про внесення змін до них.

Як встановлено ст.29 закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців» для про ведення державної реєстраці ї змін до установчих докумен тів, які пов'язані із зміною ск ладу засновників (учасників) юридичної особи, юридична ос оба повинна подати (надіслат и рекомендованим листом з оп исом вкладення) такі докумен ти: заповнену реєстраційну к артку на проведення державно ї реєстрації змін до установ чих документів юридичної осо би; примірник оригіналу або н отаріально посвідчену копію рішення про внесення змін до установчих документів; ориг інали установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію а бо документ, що підтверджує в несення плати за публікацію у спеціалізованому друкован ому засобі масової інформаці ї повідомлення про втрату ор игіналів установчих докумен тів; два примірники змін до ус тановчих документів юридичн ої особи у вигляді окремих до датків або два примірники ус тановчих документів у новій редакції; документ, що підтве рджує внесення реєстраційно го збору за проведення держа вної реєстрації змін до уста новчих документів; або копія рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завірена в устано вленому порядку, або нотаріа льно посвідчена копія заяви фізичної особи про вихід зі с кладу засновників (учасників ), або нотаріально посвідчена копія документа про перехід частки учасника у статутном у капіталі товариства, або но таріально посвідчений докум ент про передання права засн овника (учасника) іншій особі , або рішення уповноваженого органу юридичної особи про п римусове виключення засновн ика (учасника) зі складу засно вників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено за коном або установчими докуме нтами юридичної особи.

Таким чином, відповідач зоб ов'язаний був у п'ятиденни й строк у встановленому зако ном порядку повідомити держа вного реєстратора Яворівськ ої районної державної адміні страції про зміни, які сталис я в установчих документах що до складу учасників товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Автопорт-Краковець», дл я внесення необхідних змін д о державного реєстру. При цьо му для проведення державної реєстрації змін до установчи х документів, які пов'язані із зміною складу засновників (у часників) юридичної особи, за кон вимагає подання нотаріал ьно посвідченої копії докуме нта про перехід частки учасн ика у статутному капіталі то вариства, а не нотаріально по свідченого самого такого док умента, яким в даному випадку є договір купівлі-продажу ча стки в статутному фонді това риства з обмеженою відповіда льністю «Автопорт-Краковець »укладений 21 листопада 2008 року між товариством з обмеженою відповідальністю «Автопорт -Краковець»та громадянином ОСОБА_3.

Викладене вище спростовує твердження відповідача про необхідність для внесення зм ін до державного реєстру щод о складу учасників товариств а подати нотаріального посві дчений договір купівлі-прода жу частки в статутному фонді товариства з обмеженою відп овідальністю «Автопорт-Крак овець»від 21 листопада 2008 року.

Статтею 392 Цивільного Кодек су України визначено, що влас ник майна може пред'явити п озов про визнання його права власності, якщо це право оспо рюється або не визнається ін шою особою, а також у разі втра ти ним документа, який засвід чує його право власності.

Відповідач не заперечує і н е оспорює дійсність договору купівлі-продажу частки в ста тутному фонді товариства з о бмеженою відповідальністю « Автопорт-Краковець»від 21 лис топада 2008 року та набуття пози вачем права власності на час тку в статутному капіталі Тз ОВ «Автопорт-Краковець»в роз мірі 15%, тому виходячи з презум пції правомірності правочин у підстави для задоволення п озову в цій частині відсутні .

Відповідно до вимог ст.49 ГПК України судові витрати суд п окладає на відповідача повні стю, оскільки вважає, що спір в иник внаслідок неправильних дій відповідача.

Керуючись ст.ст.4,4-1,4-2,4-3,4-4,4-5,4-6,4-7,32, 43, 44, 49, 82, 83, 84, 85 ГПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити частко во.

Зобов'язати товариство з об меженою відповідальністю «А втопорт-Краковець»у встанов леному законом порядку внест и зміни до статуту товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Автопорт-Краковець» щодо участі ОСОБА_3, як власник а частки товариства з обмеже ною відповідальністю «Автоп орт-Краковець»в розмірі 15% ста тутного капіталу та повідоми ти державного реєстратора Яв орівської районної державно ї адміністрації про зміни, як і сталися в установчих докум ентах щодо складу учасників товариства з обмеженою відпо відальністю «Автопорт-Крако вець».

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Ав топорт-Краковець»(Львівська область, Яворівський район, с мт.Краковець, вул.Шухевича,4; і дентифікаційний код 22390237) на ко ристь ОСОБА_3 (АДРЕСА_1) судові витрати - 85,00 грн. держав ного мита, 118 грн. витрат на інфо рмаційно-технічне забезпече ння судового процесу.

В решті позову відмовити.

Наказ видати після набран ня рішенням законної сили.

Суддя Гриців В.М.

Повний текст рішення виготовлено та підписано 20 тр авня 2009 року.

Дата ухвалення рішення15.05.2009
Оприлюднено10.06.2010
Номер документу5228350
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання дій сним договору купівлі-продаж у частки в статутному фонді т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Автопорт-Краков ець»від 21 листопада 2008 року, зг ідно якого позивач придбав ч астку в статутному фонді ТзО В «Автопорт-Краковець»; визн ання за ОСОБА_3 права влас ності на частку у статутному фонді ТзОВ «Автопорт-Краков ець»в розмірі 15%; зобов'язання відповідача не пізніше ніж у місячний термін з моменту вс туплення рішення по справі в законну силу скликати і пров ести збори учасників товарис тва і внести зміни і доповнен ня в статут ТзОВ «Автопорт-Кр аковець»щодо участі позивач а в ТзОВ «Автопорт-Краковець »як власника частки в розмір і 15% статутного фонду

Судовий реєстр по справі —4/28

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 07.06.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Такмаков Ю.В.*

Ухвала від 06.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 15.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 08.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні