Постанова
від 26.02.2011 по справі 2а-13721/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 грудня 2010 р. Справа № 2а-13721/10/0470 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 за участю: представник позивача ОСОБА_3 представник відповідача не з'явився розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Дніпропетровська до приватного підприємства "Трейд Компані" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до приватного підприємства «Трейд Компані» про стягнення заборгованості за рахунок активів у розмірі 459,90 грн. на користь держави.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська як платник податків. Відповідач має податковий борг з податку на додану вартість у розмірі 459,90 грн. Вказана заборгованість до цього часу відповідачем не сплачена. У зв'язку з чим позивач звернувся до суду про стягнення заборгованості з відповідача.

Представник позивача в судовому засіданні підтримав позовні вимоги та просив їх задовольнити.

Відповідач у судове засідання не з'явився, будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце слухання справи, але на адресу суду повернувся конверт з відміткою поштового відділення «за зазначеною адресою не знаходиться». Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, місцезнаходження відповідача є: м. Дніпропетровськ, узвіз Лоцманський, будинок 3 Б. У відповідності до ст. 128 КАС України суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача, оскільки застосував всіх можливих заходів щодо його процесуальних прав.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши письмові докази, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що відповідач є платником податків, зборів (обов'язкових платежів) і перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська.

29.03.2010 року працівниками позивача було здійснено документальну невиїзну перевірку своєчасності подання податкової звітності ПП „Трейд-Компані". В ході перевірки було встановлено порушення п.п. „а" п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України від 21.01.2000р. №2181- ІІІ «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", а саме: не надано звітність по податку на додану вартість у строки, визначені законодавством (податкові декларації по податку на додану вартість за грудень 2009р. та січень-лютий 2010р.).

За наслідками перевірки позивачем складено податкове повідомлення-рішення форми «Р» № 0051011502/0 від 01.04.2010р. на суму 510,00 грн., яке було розміщено на дошці оголошень податкових вимог, про що складено акт від 01.04.2010р.

Таким чином, заборгованість утворилась у зв'язку з несплатою до бюджету податку на додану вартість у сумі 459,90 грн. (459,90грн. - штрафна санкція).

У відповідності до пп.6.2.3 "а" п. 6.2 ст.6 Закону України №2181 та у зв'язку з несплатою до бюджету податкового боргу позивачем виставлена перша податкова вимога №1/801 від 15.04.2010р. Представником ДПІ у Жовтневому районі було здійснено перевірку відповідності юридичної адреси товариства. В зв'язку з відсутністю підприємства за юридичною адресою було складеною акт перевірки фактичного місцезнаходження підприємства. Керуючись пп.. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України " Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" складено акт 16.04.2010р. про розміщення на дошці оголошень податкових вимог.

У відповідності до пп.6.2.3 "б" п.6.2 ст.6 Закону України №2181 та у зв'язку з несплатою до бюджету податкового боргу позивачем виставлена друга податкова вимога №2/1011 від 17.05.2010р. Представником ДПІ у Жовтневому районі було здійснено перевірку відповідності юридичної адреси товариства. В зв'язку з відсутністю підприємства за юридичною адресою було складеною акт перевірки фактичного місцезнаходження підприємства. В зв'язку з тим, що підприємство не знаходиться за місцем його реєстрації, керуючись пп.. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» позивачем складений акт про розміщення на дошці оголошень податкових вимог 17.05.2010р. У разі коли податковий орган або пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв'язку з незнаходженням посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомлення або податкову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці податкових оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення податкового органу. При цьому день розміщення такої податкової вимоги вважається днем її вручення.

Відповідно до ст.4 Закону України "Про систему оподаткування" платниками податків і зборів (обов'язкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладено обов'язок сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі).

Відповідно до ст. 9 Закону платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни, у зв'язку з чим повинні подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст.14 Закону України «Про систему оподаткування» до переліку загальнодержавних податків і зборів віднесено податок на додану вартість.

Згідно пп.1.7 п.1 ст.1 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами" 2181-III №2181 активи платника податків - кошти, матеріальні та нематеріальні цінності, що належать юридичній або фізичній особі за правом власності або повного господарського відання.

Згідно п.5.1., п.5.4, п.п.5.4.1 ст. 5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. №2181-III, податкове зобов'язання самостійно визначене платником податків у податковій декларації, вважається узгодженим з дня подання такої податкової декларації.

На підставі пп.5.3.1 п.5.3 ст.5 Закону платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації , протягом десяти календарних днів , наступним за останнім днем відповідного граничного строку.

У разі визначення податкового зобов'язання контролюючим органом платник зобов'язаний погасити нараховану суму протягом десяти днів з дня отримання податкового повідомлення.

Відповідно до підп. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 Закону України № 2181 узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у строки, визначені цією статтею, визнається сумою податкового боргу платника податків.

Згідно з підп.3.1.1 п.3.1 ст. З Закону України № 2181 активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, внаслідок чого підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська до приватного підприємства «Трейд Компані» про стягнення заборгованості - задовольнити.

Звернути стягнення на активи приватного підприємства «Трейд Компані» (код ЄДРПОУ 36727082) у сумі 459,90 грн. на користь державного бюджету (р/р 31117029700005, код платежу 14010100 одержувач: УДКУ у Жовтневому районі, код ЄДРПОУ 24246786, банк одержувача: ГУДКУ у Дніпропетровській області, МФО 805012).

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку встановленому ст. 186 КАС України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови складений 07 грудня 2010 року.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.02.2011
Оприлюднено22.10.2015
Номер документу52390374
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13721/10/0470

Постанова від 26.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 04.11.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Постанова від 03.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні