Ухвала
від 06.10.2015 по справі 910/19282/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06.10.2015Справа № 910/19282/15

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ОТП Капітал"

до 1. Приватного підприємства "Проектно-конструкторське бюро" 2. Підприємства з іноземними інвестиціями "Сан Ремо Стайл Італія" про усунення перешкод у користування майном

Суддя Селівон А.М.

Представники сторін:

Від позивача: Куцький Д.В.- представник, довіреність №78/С від 17.10.2014;

Від відповідача1: не з'явився

Від відповідача 2: Ракітін С.П. - представник, довіреність б/н від 09.09.2015

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ОТП Капітал"

звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного підприємства "Проектно-конструкторське бюро", Підприємства з іноземними інвестиціями "Сан Ремо Стайл Італія" про усунення перешкод у користування майном, а також судових витрат по сплаті судового збору у розмірі 1 218,00 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 30.07.2015 порушено провадження у справі № 910/19282/15 та призначено до розгляду на 09.09.2015.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 09.09.2015 розгляд справи відкладено на 06.10.2015.

У судове засідання 06.10.2015 з'явилися уповноважені представники позивача і відповідача 2.

Уповноважений представник відповідача 1 у судове засідання 06.10.2015 не з'явився.

Про дату, час і місце судового розгляду відповідач 1 повідомлений належним чином, що підтверджується наявним в матеріалах справи рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення № 0103035301970.

Клопотання від представників сторін про здійснення фіксації судового засідання технічними засобами до суду не надходило. Засідання господарського суду по розгляду даної справи проведено без фіксації технічними засобами. Судовий процес відображено у протоколі судового засідання.

Судом повідомлено, що до початку розгляду справи 06.10.2015 через відділ діловодства господарського суду м. Києва від представника позивача надійшли письмові пояснення б/н від 05.10.2015.

Письмові пояснення б/н від 05.10.2015 долучені судом до матеріалів справи.

Також судом повідомлено, що до початку судового засідання 06.10.2015 через відділ діловодства господарського суду м. Києва від представника відповідача 2 надійшло клопотання про залучення до участі у справі іншого відповідача - ПП « Спецобладнання - Київ », оскільки ПП « Спецобладнання - Київ » на умовах договору оренди нежитлових приміщень №5/01 від 05.01.2015 користується нежилим приміщенням №61 А загальною площею 223,7 кв. м. за адресою: М. Київ, вул. Мала Житомирська, 5, що підтверджується Актом приймання-передачі від 05.01.2015, який містить відтиски печаток ПП "Проектоно-конструкторське бюро" та ПП « Спецобладнання - Київ » та підписи уповноважених на те представників.

Представник позивача у судовому засіданні подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи б/н б/д.

Клопотання про долучення документів до матеріалів справи б/н б/д долучено до матеріалів справи.

У судовому засіданні представник відповідача 2 підтримав подане ним клопотання та клопотав про його задоволення.

Представник позивача у судовому засіданні проти задоволення клопотання про залучення іншого відповідача - ПП « Спецобладнання - Київ » не заперечував.

Відповідно до ст. 24 ГПК України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача. Про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

Згідно п. 1.3. постанови пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" господарський суд за клопотанням сторони або за своєю ініціативою має право до прийняття рішення залучити до участі у справі іншого відповідача, якщо у спірних правовідносинах він виступає або може виступати як зобов'язана сторона. Заміна первісного відповідача належним відповідачем допускається лише за згодою позивача, яка має бути викладена в його письмовій заяві чи зафіксована в протоколі судового засідання. Якщо ж такої згоди не надано, то господарський суд у залежності від конкретних обставин справи вчиняє одну з таких дій: 1) розглядає справу в межах заявлених позовних вимог і відмовляє в позові, оскільки відповідач не є належним; 2) залучає до участі у справі з власної ініціативи іншого відповідача згідно з частиною першою статті 24 ГПК. При цьому в останньому із зазначених випадків: господарський суд зобов'язує позивача згідно з частиною другою статті 56 ГПК надіслати відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а в разі невиконання цього обов'язку у встановлений судом строк залишає позов без розгляду на підставі пункту 5 частини першої статті 81 ГПК .

Відповідно до ст. 24 ГПК України, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи суд приходить до висновку про необхідність залучення за клопотанням відповідача 2 до участі у справі іншого відповідача - ПП «Спецобладнання - Київ».

Відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів, витребування нових доказів.

Враховуючи, що ненадання сторонами всіх витребуваних судом документів перешкоджає вирішенню спору по суті в даному судовому засіданні, з метою надання сторонам можливості реалізувати принцип змагальності, рівності всіх учасників процесу перед законом та судом, забезпечення участі представників у судовому засіданні та надання додаткових доказів в обґрунтування заявлених вимог та заперечень, а також з метою всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи, оцінки та дослідження доказів, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача 2 щодо залучення до участі у справі іншого відповідача - ПП «Спецобладнання - Київ» та відкладення розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 24, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у розгляді справи за клопотанням представника відповідача 2 іншого відповідача - ПП «Спецобладнання - Київ» (вул. Житомирська, 5, м. Київ; код ЄДРПОУ 34493907) (відповідач 3).

2. Відкласти розгляд справи на 03.11.15 о 14:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал № 15 .

3. Зобов'язати позивача направити на адресу відповідачу 3 позовну заяву з додатками, докази направлення надати суду.

4. Повторно зобов'язати відповідача 2 надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання (до 30.09.15):

- письмовий мотивований відзив на позов у порядку ст. 59 Господарського процесуального кодексу України з поданням належних і допустимих доказів (копій та оригіналів для огляду), що підтверджують викладені у ньому факти (обставини).

Копію відзиву з доданими документами надіслати сторонам по справі, надавши суду відповідні письмові докази направлення.

5. Зобов'язати відповідача 3 надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання (до 30.10.15 р.):

- письмовий мотивований відзив на позов у порядку ст. 59 Господарського процесуального кодексу України з поданням належних і допустимих доказів (копій та оригіналів для огляду), що підтверджують викладені у ньому факти (обставини).

Копію відзиву з доданими документами надіслати сторонам по справі, надавши суду відповідні письмові докази направлення.

- на підтвердження цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи, повного найменування та місцезнаходження належним чином засвідчені копії установчих документів (для залучення до матеріалів справи) та документів, що підтверджують повноваження керівника (протокол, наказ).

6. У разі направлення в судове засідання представників, останнім мати документи, що посвідчують особу, повноваження оформити у відповідності з вимогами ст. 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів на підтвердження їх повноважень.

7. Попередити сторони про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України, про можливість розгляду справи відповідно до положень ст. 75 ГПК України за наявними у ній матеріалами, а також позивача - про зміст норм п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України.

8. Звернути увагу сторін, що відповідно до ст. 78 ГПК України вони можуть укласти мирову угоду на будь - якій стадії розгляду справи.

Суддя Селівон А.М.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.10.2015
Оприлюднено22.10.2015
Номер документу52457946
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/19282/15

Рішення від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 09.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

Ухвала від 30.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Селівон А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні