Ухвала
від 15.10.2015 по справі 204/1349/15-ц
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/1349/15-ц

Провадження № 2-з/204/132/15

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬК

49006, м. Дніпропетровськ, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


УХВАЛА

15 жовтня 2015 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючої судді Дубіжанської Т.О.

при секретарі Сорокіній А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпропетровську заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноніколь-Славутич», Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, третя особа Публічне акціонерне товариство «ОСОБА_3 Аваль» про визнання електронних торгів недійсними, визнання недійсним протоколу проведення торгів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноніколь-Славутич», Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, третя особа Публічне акціонерне товариство «ОСОБА_3 Аваль» про визнання електронних торгів недійсними, визнання недійсним протоколу проведення торгів.

14 вересня 2015 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про забезпечення позову, у якій просила накласти арешт на нерухоме майно, продане з електронних (прилюдних торгів) 18.02.2015 року, а саме: нежитлову будівлю літ. А-2, прибудова літ. А'' - 1, загальною площею 1087,8 кв.м., ганок літ. а з навісом, літ. Б - навіс, літ. І - сарай (тимчасовий), №№ 1-5 - споруди, №№ 6,7 - бордюр, І - мостіння, знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, місто Дніпропетровськ, проспект Пушкіна, будинок № 59. В обгрунтування вимог зазначає, що викладені у позовній заяві обставини та нормативно-правове обгрунтування заявленого позову, підтверджують наявність підстав для визнання недійсними електронних торгів. 05 вересня 2015 року та 07 вересня 2015 позивачам стали відомі нововиявлені обставини, які не були і не могли бути відомі позивачам на час розгляду справи у судовому засідання 18.08.2015 року, а саме: позивачі отримали лист № 8387/10.10-21/3158 від 13.08.2015 року Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровскій області Міністерства юстиції України про виконання постанови про звільнення майна боржника з-під арешту (іпотеки, заборони). До листа були подані додатки: витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іпотеки. 07.09.2015 року позивачам стала відома інформація про факт отримання відповідачем ТОВ «ТЕХНОНІКОЛЬ-СЛАВУТИЧ» на ім'я ТОВ «СОФІТ-КАПІТАЛ» права власності на нежитлову будівлю літ. А-2, прибудова літ. А» - 1, загальною площею 1087,8 кв.м., ганок літ. а, з навісом, літ. Б - навіс, літ. В - сарай (тимчасовий), №№ 1-5 - споруди, №№ 6,7 - бордюр, І - мостіння, знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, місто Дніпропетровськ, проспект Пушкіна, будинок № 59. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна № 433690004 від 07.09.2015 року власником майна зазначеного Товариства з обмеженою відповідальністю «СОФІТ-КАПІТАЛ», код ЄДРПОУ 39968717. Оскільки, ТОВ «ТЕХНОНІКОЛЬ-СЛАВУТИЧ» та «СОФІТ-СЛАВУТИЧ» можуть уникати виконання рішення суду і здійснювати задоволення своїх особистих потреб виключно за рахунок продажу нерухомого майна, то позивачка просить вжити заходи забезпечення позову.

Заяву на розгялд судді було передано 15 жовтня 2015 року, у зв'язку з тим, що з 14 вересня 2015 року по 15 жовтня 2015 року суддя Дубіжанська Т.О. перебувала у щорічній відпустці.

Вивчивши матеріали справи та заяву, суд вважає, що заява про забезпечення позову задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 151 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду. У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову, а ст. 152 ЦПК України, передбачені види забезпечення позову та зазначено, що види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Як роз'яснює п. 4 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовними вимогами.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів.

Як вбачається з заяви про забезпечення позову, позивачка просить забезпечити позов шляхом накладення арешту на нерухоме майно, продане з електронних (прилюдних торгів) 18.02.2015 року, а саме: нежитлову будівлю літ. А-2, прибудова літ. А'' - 1, загальною площею 1087,8 кв.м., ганок літ. а з навісом, літ. Б - навіс, літ. І - сарай (тимчасовий), №№ 1-5 - споруди, №№ 6,7 - бордюр, І -мостіння, знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, місто Дніпропетровськ, проспект Пушкіна, будинок № 59.

Позивачі у своїй позовній заяві просять визнати недійсними електроні торги та протокол проведення торгів, тому забезпечення позову шляхом накладання арешту на продане нерухоме майно з торгів, є неспівмірним з заявленими вимогами.

Крім того, позивачкою разом із заявою про забезпечення позову не надано жодних доказів того, що відповідач має намір утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Таким чином, з огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні даної заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 151, 152 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноніколь-Славутич», Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, третя особа Публічне акціонерне товариство «ОСОБА_3 Аваль» про визнання електронних торгів недійсними, визнання недійсним протоколу проведення торгів - відмовити.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т.О. Дубіжанська

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення15.10.2015
Оприлюднено26.10.2015
Номер документу52546225
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/1349/15-ц

Постанова від 16.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 09.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 03.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Максюта Ж. І.

Ухвала від 25.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Максюта Ж. І.

Ухвала від 06.06.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні