Ухвала
від 09.09.2015 по справі 808/4973/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 вересня 2015 рокуСправа № 808/4973/15

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд під головуванням судді Дуляницької С.М., за участю секретаря судового засідання Ширшова А.А. та сторін і інших осіб, які беруть участь у розгляді справи:

позивача: представник не прибув;

відповідача (заявника): представник не прибув;

розглянувши заяву Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" про відстрочку виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом:

Управління Пенсійного фонду України в Розівському районі Запорізької області

до Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс"

про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду у справі № 808/4973/15 задоволено адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Розівському районі Запорізької області до Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" про стягнення заборгованості.

Командитне товариство "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" (далі - Заявник) звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із заявою про відстрочку виконання постанови суду. У вказаній заяві заявник просить суд відстрочити виконання постанови Запорізького окружного адміністративного суду справі № 808/4973/15 про стягнення витрат в розмірі 9466,72 грн.

Заява обґрунтована тим, що у зв'язку із припиненням фінансової діяльності підприємства з причин задіяння основних засобів підприємства під розташування військового підрозділу.

Заявник в судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлений належним чином.

Від представника пенсійного фонду надійшло письмове клопотання про розгляд заяви без його участі.

На підтвердження зазначених доводів заявник надав до суду: наказ від 20.11.2014 №35 про призупинення підприємства, договір позички нежитлового майна від 20.11.2014 року (а.с.183-187).

Згідно ч. 1 ст. 263 КАС України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

Відповідно до ч. 2 ст. 263 КАС України, суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відтак, суд дійшов висновку, що оскільки позивач по справі не виказав заперечень щодо заяви відповідача, а також судом встановлено факт неможливості вчасної сплати боргу відповідачем через розташування військового підрозділу на території підприємства, тому існують об'єктивні причини для відстрочення виконання судового рішення.

Таким чином, заяву Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" про відстрочення виконання судового рішення задовольнити.

Відстрочити виконання судового рішення по справі № 808/4973/15 від 09.09.2015 року за позовом Управління Пенсійного фонду України в Розівському районі Запорізької області до Командитного товариства "Товариство з обмеженою відповідальністю "Розсервіс" про стягнення заборгованості у розмірі 9466,72 грн. на 6 (шість) місяців – до 09.02.2016.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя С.М.Дуляницька

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2015
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52618619
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4973/15

Постанова від 09.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

Ухвала від 09.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Дуляницька Світлана Мефодіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні