Ухвала
від 23.10.2015 по справі 426/4883/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 426/4883/15-ц

Провадження № 22ц/782/663/15

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23 жовтня 2015 року м. Сєвєродонецьк

Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Луганської області Фарятьєв С.О., вирішуючи питання про прийняття до розгляду апеляційної скарги товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСІМ - БРОК» на ухвалу Сватівського районного суду Луганської області від 23 вересня 2015 року у цивільній справі за скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСІМ - БРОК» на бездіяльність посадової особи державної виконавчої служби,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Сватівського районного суду Луганської області від 23 вересня 2015 року у задоволенні скарги товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСІМ - БРОК» на бездіяльність посадової особи державної виконавчої служби відмовлено.

Не погодившись із вказаною ухвалою суду, ТОВ «ЕКСІМ - БРОК» звернулося до суду з апеляційною скаргою на неї, просило суд її скасувати та ухвалити нове судове рішення у справі, яким скаргу ТОВ «ЕКСІМ - БРОК» задовольнити.

Апеляційна скарга апелянта не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Судом встановлено, що апелянтом при зверненні до суду з апеляційною скаргою не надано суду квитанції про сплату судового збору.

Згідно з ч.3 ст.2 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

З 01 вересня 2015 року набирає чинності Закон України від 22 травня 2015 року № 484-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору", яким внесено зміни до Закону України "Про судовий збір".

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір за подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду становить 1 розмір мінімальної заробітної плати для юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців.

У п.5 постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №10 від 25.09.2015 року «Про внесення змін і доповнень до постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №10 від 17.10.2014 року «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» зазначено «…«23. Підпунктом 9 пункту 1 частини другої статті 4 Закону № 3674-VI «Про судовий збір» визначено розмір ставки судового збору за подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду залежно від того, здійснюються такі дії юридичною особою (фізичною особою-підприємцем) чи фізичною особою.

Зазначене положення стосується подання апеляційних і касаційних скарг, заяв про приєднання до них на будь-які ухвали суду, що підлягають оскарженню незалежно від того, чи передбачено Законом № 3674-VI «Про судовий збір»справляння судового збору за подання тих заяв, за результатами розгляду яких постановляються відповідні ухвали, проте з урахуванням роз'яснень, наданих у пункті 6 цієї постанови».

В ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" зазначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Згідно ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", мінімальна заробітна плата становить 1218 грн.

Таким чином, апелянту необхідно сплатити судовий збір у сумі 1218 грн. та для приєднання до матеріалів справи у встановлений судом строк надати до апеляційного суду Луганської області платіжний документ про оплату вказаних витрат, які перерахувати за наступними банківськими реквізитами:

Отримувач коштів: УК у м.Сєвєродонецьку/Апеляційний суд Луганської області/22030001

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37944909

Банк отримувача: ГУ ДКСУ у Луганській області

Код банку отримувача (МФО): 804013

Рахунок отримувача: 31211206780080

Код класифікації доходів бюджету: Судовий збір

Призначення платежу: Судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Апеляційний суд Луганської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02890564 (суду, де розглядається справа).

Обов'язковими для заповнення платниками є такі реквізити:

- Дата документу;

- Отримувач коштів (Назва Управління державної казначейської служби України (далі - ДКСУ);

- Код отримувача (код за ЄДРПОУ - Код управління ДКСУ);

- Банк отримувача (Назва розрахункового підрозділу ДКСУ);

- Код банку отримувача (МФО);

- Рахунок отримувача (рахунок розпорядника коштів - банку);

- Назва платника (П. І. Б., адреса для фізичної особи);

- Призначення платежу.

При сплаті судового збору поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:

-службовий код (знак): "*" (зірочка);

-розділовий знак: ";" (крапка з комою);

-код ознаки судового збору: "101";

-розділовий знак: ";" (крапка з комою);

-код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), або реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр), або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті;

-розділовий знак: ";" (крапка з комою)

-роз'яснювальна інформація про призначення платежу у формі:

"Судовий збір, за позовом


(П. І. Б. чи назва установи, організації позивача),
(назва суду, де розглядається справа)". Використання символу ";" не допускається.

Додатково заповнюються, у разі, якщо це передбачено розрахунковим документом, окремими реквізитами:

-Ідентифікаційний номер платника (або серія та номер паспорта, ЄДРПОУ для юридичної особи у відповідності до правил заповнення поля 3, п. 3);

-Код бюджетної класифікації: 22030001.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 297 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 295 ЦПК України, а також у разі несплати суми судового збору, застосовуються положення статті 121 ЦПК України, тобто скарга залишається без руху, про що повідомляється апелянт і йому надається строк для усунення недоліків.

За таких обставин апеляційна скарга залишається без руху із наданням строку для усунення її недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 121, ч. 2 ст. 297 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСІМ - БРОК» на ухвалу Сватівського районного суду Луганської області від 23 вересня 2015 року у цивільній справі за скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСІМ -БРОК» на бездіяльність посадової особи державної виконавчої служби залишити без руху, запропонувавши апелянту усунути недоліки апеляційної скарги, зазначені в тексті ухвали, протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз'яснити апелянту, що у разі не виправлення недоліків апеляційної скарги протягом вказаного терміну апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудАпеляційний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення23.10.2015
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52638735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —426/4883/15-ц

Ухвала від 04.03.2016

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 23.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Фарятьєв С. О.

Ухвала від 23.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Фарятьєв С. О.

Ухвала від 23.09.2015

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Пчолкін С. А.

Ухвала від 16.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Фарятьєв С. О.

Ухвала від 11.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Фарятьєв С. О.

Ухвала від 23.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Фарятьєв С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні