Ухвала
від 13.09.2011 по справі 12146/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

про забезпечення адміністративного позову

"13" вересня 2011 р. № 2а- 12146/11/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Біленський О.О., розглянувши клопотання Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова про забезпечення адміністративного позову

Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельний центр-21" про стягнення заборгованості , - ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова з адміністративним позовом до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельний центр-21" про стягнення з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельний центр-21" на користь Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова прострочену заборгованість з фінансових санкцій та пені в сумі 13251,79 грн.

13.09.2011 року суддею Харківського окружного адміністративного суду по вказаній справі було винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі на підставі ст.183-2 КАС України

До адміністративного позову було додано клопотання про накладення арешту на майно боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Будівельний центр-21" з метою забезпечення адміністративного позову. Вказане клопотання мотивовано тим, що несвоєчасна сплата страхових внесків може призвести до затримки виплат пенсій, завдати істотної шкоди інтересам громадян та державі, а також підірвати авторитет останньої.

Частиною 1 ст.117 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до ч.1 ст.118 Кодексу адміністративного судочинства України, клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що ухвала про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову постановляється лише у випадку наявності підстав передбачених ст.117 КАС України.

Однак, клопотання Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова та додані до адміністративного позову додатки не свідчать про наявність жодної з вище перелічених підстав.

Таким чином, Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова про забезпечення адміністративного позову є необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись положеннями ст.ст.117, 118, 165, 185 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд , -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Управління Пенсійного фонду України у Фрунзенському районі міста Харкова про забезпечення адміністративного позову - відмовити.

Копію ухвали направити позивачу до відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Біленський О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.09.2011
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52663445
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12146/11/2070

Ухвала від 13.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 13.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 06.12.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Постанова від 05.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні