Ухвала
від 15.03.2012 по справі 3361/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 3361/12/2070

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 березня 2012 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шляхова О.М., розглянувши лист і додані до нього матеріали ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мисливський дім" про застосування адміністративного арешту,-

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся В.о. начальника відділу податкової міліції ОСОБА_1 ОДПІ з листом, в якому повідомляється про направлення Голові Харківського окружного адміністративного суду звернення та матеріали застосування адміністративного арешту, з метою обґрунтування перевірки законність винесення рішення про застосування арешту ОСОБА_1 об'єднаною державною податковою інспекцією Харківської області майна ТОВ "Мисливський дім код 32990306, а також винесення рішення про арешт коштів на рахунках у банківських установах.

Вирішуючи питання в порядку ст.ст.106, 107,183 3 КАС України, суд зазначає наступне.

З наданого листа за підписом В.о. начальника відділу податкової міліції ОСОБА_1 ОДПІ не вбачається у якій формі заявник звернувся до адміністративного суду ( позовна заява , подання, тощо), оскільки у документа відсутня назва.

Згідно ст. 104 КАС України позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

Ч.1 ст. 105 КАС України закріплює, що адміністративний позов подається до адміністративного суду у формі письмової позовної заяви особисто позивачем або його представником.

Відповідно до вимог 183-3 КАС України, провадження у справах за зверненням органів державної податкової служби при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів.

Також судом зазначено, що поданий лист не відповідає жодним вимогам, закріпленим у ст.ст. 106 та 183-3 КАС України.

Ст. 106 КАС України закріплює вимоги до позовної заяви, а саме:

1. У позовній заяві зазначаються:

1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява;

2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти

3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти;

4) зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів;

5) у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків тощо;

6) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

2. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

3. До позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

4. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

5. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Відповідно до ч. 2 статті 183-3 КАС України подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинно містити:

1) найменування адміністративного суду;

2) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника;

3) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені частиною першою цієї статті;

4) підстави звернення з поданням, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника;

5) перелік документів та інших матеріалів, що додаються;

6) підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою.

Суд зазначає, що у частині, що не врегульована ст.183 3 КАС України, вимоги до подання визначаються загальними нормами, зокрема ст. 106 КАС України.

Судом встановлено, що у листі окрім його назви також відсутні: найменування адміністративного суду; ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти або найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника у разі звернення з поданням, ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти або найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені частиною першою ст.183-3; зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги або підстави звернення з поданням, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника; у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору ; доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів (копії подання та доданих до неї документів); дата підписання ; підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою ; докази, що підтверджують повноваження В.о. начальника відділу податкової міліції ОСОБА_1 ОДПІ.

Відповідно до вимог ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Відповідно до частини 3 статті 183 3 КАС України, у разі недотримання вимог частини другої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про те, що зазначений лист підлягає залишенню без руху, оскільки поданий з порушенням вимог ст. ст. 105,106, 183 3 КАС України.

Усуваючи недоліки, заявнику необхідно привести лист у відповідність до вимог ст.106 ,183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме зазначити : його назву, найменування адміністративного суду; ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти або найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника у разі звернення з поданням, ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти або найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені частиною першою ст.183-3; зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги або підстави звернення з поданням, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника; у разі необхідності надати клопотання про звільнення від сплати судового збору ; надати доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів (копії подання та доданих до неї документів); зазначити дату підписання ; зазначити підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою ; надати докази, що підтверджують повноваження В.о. начальника відділу податкової міліції ОСОБА_1 ОДПІ.

Повідомити заявника, що згідно до ч. 3 ст. 108 КАС України , що у разі не усунення позивачем зазначених недоліків у строк, встановлений судом позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Повідомити заявника, що відповідно до ч. 3 ст. 183 - 3 КАС України невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 104 - 108, 160, 165, 183-3,186 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_1 об'єднана державна податкова інспекція Харківської області до Товариство з обмеженою відповідальністю "Мисливський дім" про застосування адміністративного арешту - залишити без руху.

Надати позивачу термін до 12:30 год. 16.03.2012 р. для усунення недоліків листа.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки листа до 12:30 год. 16.03.2012 р. та роз'яснити заявнику, що інакше лист буде вважатися неподаним та йому повернуто.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із листом.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 цього кодексу , або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга, подана після закінчення строків, встановлених законом, залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Відповідно до положень статті 183-3 КАС України, ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Шляхова

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52666495
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3361/12/2070

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

Ухвала від 16.03.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні