Ухвала
від 10.03.2015 по справі 804/3289/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 березня 2015 р. Справа №804/3289/15

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ніколайчук С.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "ГОЛМЕТРЕСУРС" до Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

25.02.15р. Товариство з обмеженою відповідальністю "ГОЛМЕТРЕСУРС" звернулося з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області щодо коригування показників податкової звітності з податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» - суми податкових зобов'язань за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року та суми податкового кредиту за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року, яке відбулося на підставі акту від 31.12.14р. №1853/22-01/34561966 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ «Голметресурс» (код ЄДРПОУ 34561966) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.12р. по 31.12.13р.»;

- в тому числі дії з виключення з електронної бази даних «деталізована інформація по платнику податку на додану вартість щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів на рівні ДПА України» сум податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які визначені Товариством з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» у податкових деклараціях за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року;

- зобов'язати Державну податкову інспекцію у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області відновити показники податкової звітності з податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень, місяці 2013 року, в тому числі зобов'язати відобразити в електронній базі даних «Деталізована інформація по платнику податку на додану вартість щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПА України» суми податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які Товариство з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» включило до податкової декларації з податку на додану вартість за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року;

- скасувати податкове повідомлення-рішення №0000202201 від 03.02.15р.;

- скасувати податкове повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 03.02.15р.

Ухвалою суду від 02.03.2015р. відкрито провадження в адміністративній справі №804/3289/15, справу призначено до судового розгляду на 10 березня 2015р.

10.03.2015р. представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі, просив суд позов задоволити; відповідач в судове засідання не з'явився про причини неявки суд не повідомив про дату, час та місце судового засідання був належним чином повідомлений, заперечень та доказів на їх підтвердження на пропозицію суду не надав.

Відповідно до ч.1 ст. 70 КАС України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. За змістом ч.4 цієї статті, обставини, які за законом повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися ніякими іншими засобами доказування, крім випадків, коли щодо таких обставин не виникає спору.

Згідно ст 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу(ч.3 ст.71 КАС України).

Зі змісту позовних вимог вбачається, що позивач просить визнати протиправними дії Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області щодо коригування показників податкової звітності з податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС», в тому числі дії з виключення з електронної бази даних «деталізована інформація по платнику податку на додану вартість щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів на рівні ДПА України» сум податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які визначені Товариством з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» у податкових деклараціях за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року.

З огляду на предмет позову суд вважає за необхідне витребувати від відповідача додаткові докази, які є необхідні та мають значення для правильного вирішення справи, а саме: надати суду докази здійснення Державною податковою інспекцією у Ленінському районі м.Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області коригування показників податкової звітності з податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» - суми податкових зобов'язань за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року та суми податкового кредиту за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року, яке відбулося на підставі акту від 31.12.14р. №1853/22-01/34561966 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ «Голметресурс» (код ЄДРПОУ 34561966) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.12р. по 31.12.13р.» та докази здійснення дій з виключення з електронної бази даних «деталізована інформація по платнику податку на додану вартість щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів на рівні ДПА України» сум податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які визначені Товариством з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» у податкових деклараціях за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року.

У відповідності до ч.3 ст.79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст.70, 71, 79, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Витребувати від відповідача - Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області:

письмові докази здійснення податковим органом коригування показників податкової звітності з податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» - суми податкових зобов'язань за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року та суми податкового кредиту за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року, яке відбулося на підставі акту від 31.12.14р. №1853/22-01/34561966 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ «Голметресурс» (код ЄДРПОУ 34561966) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.12р. по 31.12.13р.» та докази здійснення дій з виключення з електронної бази даних «деталізована інформація по платнику податку на додану вартість щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів на рівні ДПА України» сум податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які визначені Товариством з обмеженою відповідальністю «ГОЛМЕТРЕСУРС» у податкових деклараціях за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень місяці 2013 року

Вказані документи надати суду в строк до 16.03.2015р.

Розгляд справи відбудеться 17.03.15р. о 10 год 20 хв у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Янгеля , 4 зал №9.

Відповідно до ст. 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2015
Оприлюднено30.10.2015
Номер документу52801860
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/3289/15

Ухвала від 20.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 23.05.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 10.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 29.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Постанова від 17.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 02.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні