Ухвала
від 26.03.2012 по справі 1101/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

26.03.2012 р. № 2а- 1101/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -Горшкової О.О.,

при секретарі судового засідання -Король Д.О.,

за участі: представника позивача- Межирицький А.О., відповідач - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду клопотання відповідача про залучення третіх осіб по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "СПО" до Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова про скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія СПО" звернулося до суду з позовом, в якому просить скасувати податкове повідомлення-рішення Державної податкової інспекції від 28.09.2011 року № НОМЕР_1, яким визначено суму податкового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 723518 грн. (в т.ч. основний платіж - 723517 грн., штрафні санкції - 1 грн.).

В судовому засіданні представник відповідача підтримав подане через канцелярію суду клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - ТОВ "Костаріка-10" та ТОВ "Самай 10", просив суд його задовольнити та витребувати у вказаних осіб письмові пояснення по суті порушених у спорі питань та документальне підтвердження реальності здійснення господарських операцій з поставки товарів, виконання робіт (послуг).

Представник позивача проти заявленого представником відповідача клопотання заперечив з підстав необгрунтованості та безпідставності.

Суд, вивчивши доводи поданого клопотання, заслухавши пояснення представників сторін, проаналізувавши зміст норм процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з таких підстав та мотивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Приймаючи до уваги приписи вищенаведеної норми права, а також зважаючи на те, що відповідачем не наведено суду яким чином рішення по справі може вплинути на права, свободи та інтереси або обовязки ТОВ "Костаріка-10" та ТОВ "Самай 10", суд не вбачає обгрунтованих підстав для залучення вказаних осіб до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, а відтак відмовляє відповідачу в задоволені заявленого клопотання.

Керуючись ст. 53, ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова - відмовити.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується

Суддя Горшкова О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.03.2012
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52875030
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1101/12/2070

Постанова від 26.03.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 26.03.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 31.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні