Рішення
від 02.09.2011 по справі 2-о-201/11
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о-201/11 Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.09.2011 Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі головуючого судді - Медінцевої Н.М.,

при секретарі - Кульбаці Г.С.,

представника позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Артемівську справу за заявою Званівської сільської Ради про визнання нерухомого майна безхазяйним та передачу його у комунальну власність,

ВСТАНОВИВ:

Званівська сільська Рада звернулася з заявою до суду про визнання нерухомого майна безхазяйним та передачу його у комунальну власність, посилаючись на те, що Званівською сільською Радою було виявлено, що на території сільської ради знаходиться нерухоме майно, гребля водного об'єкту на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки в південно-східному напрямку на відстані 0,5 км. від м. Сіверськ на території Званівської сільської ради Артемівського району Донецької області. 16.08.2009 року Званівською сільською Радою були направлені запити до КП В«Артемівське бюро технічної інвентаризаціїВ»та до відділу Держкомзему в Артемівському районі про надання інформації щодо власників даної гідротехнічної споруди та земельної ділянки під спорудою. Згідно відповіді КП В«Артемівське бюро технічної інвентаризаціїВ» - гребля водного об'єкту на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки в південно-східному напрямку на відстані 0,5 км. від м. Сіверськ на території Званівської сільської ради Артемівського району Донецької області знаходиться на обліку як безхазяйне майно. Згідно відповіді відділу Держкомзему в Артемівському районі - відсутні дані щодо власників земельної ділянки на вказану греблю водного об'єкту. 19-20.05.2010 року Званівською сільською Радою було розміщено оголошення в газеті В«ВпередВ»про прийняття безхазяйної нерухомої речі на облік, однак, по теперішній час ніяких заяв від власників не надходило. У зв'язку з чим заявник просить визнати нерухоме майно безхазяйним та передати його у комунальну власність.

У судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 наполягала на заявлених вимогах.

Суд, вислухавши вимоги заявника, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Із матеріалів справи вбачається, що відповідно довідки БТІ м. Артемівська Донецької області від 01.07.2010 року № 635 - гребля водного об'єкту на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки в південно-східному напрямку на відстані 0,5 км. від м. Сіверськ на території Званівської сільської ради Артемівського району Донецької області знаходиться на обліку як безхазяйне майно. Згідно відповіді відділу Держкомзему в Артемівському районі № 355/03 від 01.09.2009 року - відсутні дані щодо власників земельної ділянки на вказану греблю водного об'єкту.

Відповідно до ст. 335 ЦК України -Безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Оскільки один рік з часу взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вже сплинув, та у зв'язку з відсутністю власника на греблю водного об'єкту на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки в південно-східному напрямку на відстані 0,5 км. від м. Сіверськ на території Званівської сільської ради Артемівського району Донецької області, суд вважає необхідним задовольнити заяву Званівської сільської Ради про визнання нерухомого майна безхазяйним та передачу його у комунальну власність.

Керуючись ст. 335 ЦК України, ст.ст. 60, 179, 209, 214-215, 234, 269, 270, 274-278

ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву Званівської сільської Ради про визнання нерухомого майна безхазяйним та передачу його у комунальну власність - задовольнити.

Визнати нерухоме майно, а саме греблю водного об'єкту В«Званівське водоймищеВ» , розташованого на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки на території Званівської сільської ради, безгосподарним майном.

Передати в комунальну власність Званівської територіальної громади Артемівського району Донецької області нерухоме майно, а саме: греблю водного об'єкту В«Званівське водоймищеВ» , розташованого на р. Суха Плотва в басейні річки Бахмутки на території Званівської сільської ради.

На рішення може бути подана апеляційна скарга протягом 10 днів з дня проголошення рішення до Апеляційного суду Донецької області через Артемівський міськрайонний суд Донецької області.

Головуючий суддя Н. М.Медінцева

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.09.2011
Оприлюднено04.11.2015
Номер документу52906611
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-201/11

Ухвала від 26.04.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Куценко О. В.

Рішення від 06.09.2011

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Мокрецький В. І.

Ухвала від 29.08.2011

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Андреєв В. В.

Рішення від 22.12.2011

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Ворожбянов А. М.

Ухвала від 01.12.2011

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пепеляшков С. М.

Рішення від 26.01.2012

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Маценко Н. П.

Рішення від 25.08.2011

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 10.11.2011

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Таранцов С. П.

Рішення від 02.09.2011

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Рішення від 13.09.2011

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Ільченко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні