Постанова
від 05.08.2009 по справі 50/566
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

05.08.2009 справа № 50/566

За заявою фізично ї особи-підприємця ОСОБА_1

до товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Торгінвестфінанс”

про визнанн я банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника - Костюк Л.Т. (дов. від 16.07.2009)

від боржника - не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушен ня справи про банкрутство ві дсутнього боржника, оскільки товариство з обмеженою відп овідальністю „Торгінвестфі нанс” неспроможне сплатити б орг за договором доручення н а виконання інформаційно-кон сультаційних послуг № 08-КП від 01.10.2008 у сумі 50 500,00 грн., відсутнє за юридичною адресою і його міс цезнаходження невідоме.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Пече рською РДА у м. Києві як товар иство з обмеженою відповідал ьністю за адресою: 01103, м. Київ, Пе черський район, вул. Кіквідзе , буд. 11, ідентифікаційний код 34 614127, заборгував кредитору 50 500,00 г рн., і неспроможний виконати п еред ним свої грошові зобов' язання .

На виконання вимог ст.19 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців" в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців наявна відоміс ть про внесення змін щодо міс цезнаходження юридичної осо би товариства з обмеженою ві дповідальністю „Торгінвест фінанс” - вказано про від сутність за місцезнаходженн ям.

Ухвалою господарського с уду м. Києва від 21.07.2009 порушено п ровадження у справі № 50/566 та пр изначено її до розгляду на 05.08.2 009.

В судове засідання 05.08.2009 пред ставник боржника не з' явив ся, витребувані судом докази не подав, причини неявки суд н е повідомив, хоча про час та мі сце розгляду справи був попе реджений належним чином.

Представник заявника в суд ове засідання 05.08.2009 з' явився, підтримав подану заяву про п орушення справи про банкрутс тво, подав суду додаткові док ази по суті справи та заявив к лопотання про призначення лі квідатором боржника ініціюю чого кредитора фізичну особу -підприємця ОСОБА_1. Суд ви знав дану заяву обґрунтовано ю та такою ,що підлягає задово ленню.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з”ясувавши актив і паси в боржника, суд дійшов до висн овку, що в матеріалах справи м істяться належні докази щодо заборгованості боржника пер ед кредитором та докази, що пі дтверджують неспроможність боржника погасити заборгова ність.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ровадження у справах про бан крутство регулюється цим Зак оном, Господарським процесуа льним кодексом України, інши ми законодавчими актами Укра їни.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/566, доводять безспірніст ь грошових вимог заявника та неспроможність боржника вик онати свої зобов'язання пере д кредитором у встановлений Законом строк, боржник від сутній за своїм місцезнаходж енням, не підтверджено від омостей про юридичну особу, н аявні інші ознаки, що свідчат ь про припинення підприємниц ької діяльності боржника. Вк азані обставини є правовою п ідставою визнання боржника б анкрутом.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов' язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника - юридичної особи відс утні за її місцезнаходженням , або у разі, якщо громадянин-п ідприємець - боржник або кер івник боржника - юридичної о соби, які фактично припинили свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаходжен ня неможливо, а також за наявн ості інших ознак, що свідчать про відсутність підприємниц ької діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Враховуючи вказані норми з акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання ві дсутнього боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відпо відальністю „Торгінвестфін анс” (01103, м. Київ, Печерський рай он, вул. Кіквідзе, буд. 11, іденти фікаційний код 34614127)

2.Припинити процедуру розпо рядження майном і відкрити л іквідаційну процедуру.

3. Визнати фізичну особу-під приємця ОСОБА_1 кредиторо м до банкрута - ТОВ „Торгінвес тфінанс” з майновими вимогам и на суму 50 500,00 грн.

4. Призначити ліквідатором б анкрута за згодою ініціюючог о кредитора фізичну особу-пі дприємця ОСОБА_1 (04080, АДРЕ СА_1, ідентифікаційний номе р фізичної особи-платника по датків та інших обов'язкових платежів НОМЕР_1)

5. З метою виявлення всіх к редиторів та осіб, які виявил и бажання взяти участь в лікв ідації боржника, зобов' язат и ліквідатора у відповідност і до чинного законодавства п одати до офіційного друкован ого органу Верховної Ради Ук раїни чи Кабінету Міністрів України у десятиденний строк за його рахунок оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати с уду докази публікації вищевк азаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублі кування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення м ає містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом; найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство; дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури; відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

6. Зобов' язати лікв ідатора письмово повідомити про визнання банкрутом усіх відомих йому кредиторів від сутнього боржника, а також на правити запити до органів де ржавної податкової служби, і нших державних органів, які з дійснюють контроль за правил ьністю та своєчасністю справ ляння страхових внесків на з агальнообов”язкове державн е пенсійне страхування та ін ші види загальнообов”язково го державного соціального ст рахування, податків і зборів (обов”язкових платежів), які в місячний строк з дня одержан ня повідомлення можуть напра вити ліквідатору заяви з вим огами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 05.08.2009.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 05.08.2009

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 05.08.2009.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 05.08.2010.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б”єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дого вори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію ухвали направити для виконання:

- сторонам;

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Головатю к

Дата ухвалення рішення05.08.2009
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу5301621
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/566

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 10.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 05.08.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні