Рішення
від 03.09.2010 по справі 2-446/2010
КУЗНЕЦОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кузнецовський міський суд Рівненської області

м. Кузнецовськ, м-н. Будівельників, 3, 34400, (03636) 2-17-47

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

3 вересня 2010 року м.Кузнецовськ

Кузнецовський міський суд Рівненської області під головуванням

судді Малкова В.В.

при секретарі Бірук Н.С.

з участю:

позивача ОСОБА_1

відповідача не зВ»явився

співвідповідача не зВ»явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ВАТ „ЗахіденергомонтажвентиляціяВ» про встановлення факту нещасного випадку на виробництві,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства „ЗахіденергомонтажвентиляціяВ» ( Хмельницька обл.., м.Нетішин, код ЄДРПОУ 00127083), далі в рішенні- ВАТ, про встановлення факту нещасного випадку на виробництві. Позовні вимоги мотивує наступним. У 1981 році позивач працював у СУ „ПівденергомонтажвентиляціяВ» , 09.11.1981 під час виконання трудових обовВ»язків отримав виробничу травму. По факту нещасного випадку на виробництві був складений акт ф.Н-1. Оригінал акту не зберігся, тому просить встановити факт нещасного випадку на виробництві, що стався з ним 09.11.81, в судовому порядку. Визнання цього факту необхідне позивачу для отримання соціальних виплат, передбачених Законом України „Про загальнообовВ»язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» від 23.09.99р.

Судом залучено до участі у розгляді справи як співвідповідача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в м.Кузнецовську.

Належним чином повідомлені про дату час та місце судового розгляду справи відповідач та співвідповідач в судове засідання повторно не зВ»явились. Іх неявка не перешкоджає розгляду справи по суті. Від співвідповідача поступила заява про розгляд справи у відсутності свого представника.

У судовому засіданні позивач вказав, що просить задоволити вимоги позову. Також вказав, що після ліквідації СУ „ПівденергомонтажвентиляціяВ» та Рівненської дільниці МУ-7 „СоюзенергомонтажвентиляціїВ» де він працював, правонаступником вказаних підприємств стало ВАТ. Тому він звернувся з відповідним позовом саме до ВАТ.

Свідок ОСОБА_3 дав суду наступні показання. У 1981 році він працював разом з позивачем. Про нещасний випадок, який стався з позивачем в м.Кузнецовську в 1981 році, знає зі слів позивача. Особисто бачив, як позивача в той день з роботи забирала швидка допомога.

Заслухавши позивача та свідка, у результаті всебічного, повного та обВ»єктивного дослідження доказів, на підставі закону, суд прийшов до висновку, що позов не підлягає задоволенню.

Позивач стверджує, що 9.11.1981 року під час виконання трудових обовВ»язків у СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» (м.Київ, вул..Московська, 40/Б) з ним стався нещасний випадок на виробництві. Даний факт зафіксовано актом ф.Н-1. У результаті вказаного нещасного випадку він отримав травму ноги. Проте доказів, які б підтверджували факт нещасного випадку на виробництві, який стався з позивачем 9.11.81, суду не надано. Додана до позову ксерокопія акту ф.Н-1 про нещасний випадок на виробництві, що стався з працівником Ровенської монтажної дільниці СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» ОСОБА_1 9.11.1981 в м.Кузнецовську при виконанні робіт з монтажу вентиляційного обладнання, не є доказом нещасного випадку. Оригінал вказаного акту ф.Н-1, або копія акту, завірена посадовою особою підприємства де працював позивач, чи підприємства, яке є правонаступником СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» та Ровенської монтажної дільниці СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» , позивачем не надана.

Згідно із листом Шевченківської райдержадміністрації м.Києва №02/35-4778 від 7.07.10 СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» державну реєстрацію у Шевченківській райдержадміністрації м.Києва не проходило. У 1993 році зареєстровано юридичну особу ДП „Спеціалізоване управління „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» . У 2002 році вказане підприємство ліквідоване. Відомостей про правонаступників немає. Згідно із листом виконавчого комітету Нетішинської міськради від 08.07.10 №12/01-14-2394 ВАТ зареєстроване у 1996 році, шляхом перетворення СДП „ЗахіденергомонтажвентиляціяВ» у ВАТ „ЗахіденергомонтажвентиляціяВ» . У матеріалах реєстраційної справи відсутні будь-які відомості про те, чи є ВАТ правонаступником СУ „ПівдененергомонтажвентиляціяВ» або МУ №7 ДП „СоюзенергомонтажвентиляціяВ» .

Оскільки не добуто доказів правонаступництва будь-якої юридичної особи за правами та обовВ»язками СУ „ПівденергомонтажвентиляціяВ» та Рівненської дільниці МУ-7 „СоюзенергомонтажвентиляціїВ» у яких працював позивач, суд вважає, що позивачем не доведено факту нещасного випадку на виробництві за обставин, що вказані у позові. Показання свідка ОСОБА_3 не підтверджують факт нещасного випадку на виробництві та отримання позивачем виробничої травми. У відповідності із ч.3 ст.10 ЦПК, кожна особа повинна довести обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених ст.61 цього Кодексу. Інших доказів, які б підтверджували, викладені у позові обставини, позивач не надав.

Таким чином, у суду відсутні підстави встановити факт нещасного випадку на виробництві, який, за твердженням позивача, стався з ним 9.11.1981 року під час виконання трудових обовВ»язків в.м.Кузнецовську.

На підставі наведеного та керуючись ст. 10, 61, 88, 212-215 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Відмовити у задоволенні позову ОСОБА_1 до ВАТ „ЗахіденергомонтажвентиляціяВ» про встановлення факту нещасного випадку на виробництві.

Звільнити позивача від сплати судового збору на підставі п.5 р.11 та п.18 ч.1 ст.4 Декрету КМУ „Про державне митоВ» . Витрати по сплаті судового збору віднести за рахунок держави.

Апеляційна скарга на рішення суду подається сторонами протягом десяти днів з дня його проголошення. Апеляційна скарга подається до Апеляційного суду Рівненської області через Кузнецовський міський суд.

Головуючий

Дата ухвалення рішення03.09.2010
Оприлюднено06.11.2015
Номер документу53107610
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-446/2010

Рішення від 26.05.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Сітарчук О. І.

Рішення від 11.05.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Рішення від 11.05.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 22.01.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

Ухвала від 25.02.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Вівдиченко Т. Р.

Ухвала від 29.04.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 31.08.2010

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Рішення від 16.09.2010

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Рішення від 11.02.2010

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Тюхтій П. М.

Ухвала від 21.07.2016

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Волчек Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні