Ухвала
від 03.11.2015 по справі 921/819/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" листопада 2015 р.Справа № 921/819/15-г/11 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Сидорук А.М.

Розглянувши заяву № 221/1-03 від 13 жовтня 2015 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а про визнання кредиторських грошових вимог відносно боржника в сумі 2 763 грн. 86 коп.

у справі за заявою

боржника: ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль

про визнання банкрутом.

За участю представників сторін:

Кредитора: ОСОБА_2 - головний спеціаліст з правової роботи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Банкрут: ОСОБА_3 - представник ліквідатора

Суть справи: Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 02 вересня 2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Тернопільської області від 14 вересня 2015 року Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 визнано банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру банкрута строком на 12 місяців з дня винесення постанови та ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_4, с. Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області, ідентифікаційний номер 272120752.

Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", 14 вересня 2015 року здійснено офіційне оприлюднення оголошення про визнання боржника ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, який ліквідовується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

20 жовтня 2015 року на адресу господарського суду Тернопільської області від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі надійшла заява № 221/1-03 від 13 жовтня 2015 року про визнання кредиторських грошових вимог відносно банкрута ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України в сумі 2 763 грн. 86 коп.. Разом з тим, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі просить суд відстрочити сплату судового збору, оскільки управлінням направлено лист на замовлення коштів для сплати судового збору.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 21.10.2015 року призначено судове засідання по розгляду заяви кредитора на 03.11.2015р. на 10 год. 40 хв.; відстрочено Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі сплату судового збору за подання заяви про визнання кредиторських грошових вимог відносно банкрута до винесення ухвали про визнання /відмові/ кредиторських вимог відносно боржника.

Представник кредитора в судовому засіданні 03 листопада 2015 року подану заяву підтримав в повному обсязі. Разом з тим, надав суду клопотання про відстрочення сплати судового збору до наступного судового засідання, обґрунтовуючи тим, що станом на дату розгляду заяви кредитора кошти для сплати судового збору на рахунок кредитора не поступили.

Представник ліквідатора заяву про визнання грошових вимог кредитора визнав в повному обсязі, підтверджує наявність заборгованості боржника перед кредитором.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення кредитора та представника ліквідатора банкрута, судом встановлено наступне:

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 02 вересня 2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Тернопільської області від 14 вересня 2015 року Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру банкрута строком на 12 місяців з дня винесення постанови.

Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", 14 вересня 2015 року здійснено офіційне оприлюднення оголошення про визнання боржника ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, який ліквідовується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет; граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника встановлено по 14.10.2015р.

Відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідовується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідовується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

20 жовтня 2015 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі звернулося до господарського суду Тернопільської області із заявою про визнання грошових вимог відносно ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України в сумі 2 763 грн. 86 коп..

Як вбачається з поданих матеріалів, заява № 221/1-03 про визнання грошових вимог датована 13.10.2015р., відповідно до фіскальних чеків та відмітки про відправлення на поштовому конверті, поштова кореспонденція - заява про визнання кредитором відправлена 15 жовтня 2015 року.

Відповідно до ст.73 Кодексу законів про працю України /із наступними змінами/ святковим та неробочим днем встановлено 14 жовтня - ОСОБА_2 захисника України.

У відповідності до ст.51 Господарського процесуального кодексу України у випадках, коли останній день строку припадає на неробочий день, днем закінчення строку вважається перший наступний за ним робочий день.

Отже, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі звернулося до господарського суду Тернопільської області із заявою про визнання грошових вимог відносно боржника в місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідовується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

В підтвердження заявлених вимог кредитором надано Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2007 рік; Акт № 27 від 01.08.2011р. перевірки правильності нарахування, повноти і своєчасності перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відповідно до яких за платником страхових внесків ОСОБА_1 будинкоуправлінням № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України рахується заборгованість в сумі 1726,55 грн. та за виявлені факти порушення сплати страхових внесків нараховано пеню в сумі 967,31 грн.

Відповідно до ст. 1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ« конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Як вбачається із поданої заяви кредитора вимоги боржника становить заборгованість зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та нарахована пеня, які відповідно до поданих кредитором документів, виникли до порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України /до 02 вересня 2015 року/.

Вказані вимоги є обґрунтованими та підтвердженими відповідними доказами.

На підставі викладеного, детально дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених вимог Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі.

Відповідно до ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченого цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання до господарського суду заяви кредиторів, які звертаються з грошовими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство, а також після повідомлення про визнання боржника банкрутом складає розмір 2 мінімальних заробітних плат /станом на 01.01.2015 р. розмір мінімальної заробітної плати складає - 1 218 грн. 00 коп./.

Ухвалою господарського суду від 21.10.2015 року відстрочено Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі сплату судового збору за подання заяви про визнання кредиторських грошових вимог відносно банкрута до винесення ухвали про визнання /відмові/ кредиторських вимог відносно боржника.

03.11.2015р. від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі на адресу господарського суду надійшло клопотання про відстрочення сплати судового збору до наступного судового засідання, обґрунтовуючи тим, що станом на дату розгляду заяви кредитора кошти для сплати судового збору на рахунок кредитора не поступили.

З матеріалів справи вбачається, що 13.10.2015р. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі звернулося з листом № 220/1-05 до начальника управління виконавчої дирекції Фонду в Тернопільській області про виділення коштів на КЕКВ 2612 "Судові витрати та виконавчий збір" в сумі 2756,00 грн. за подання заяви до ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, однак на дату розгляду заяви кредитора кошти на рахунок Відділення не надійшли, відповідно судовий збір не сплачений.

Статтею 129 Конституції України як одну із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, отже в тому числі й органів державної влади, то самі лише обставини, пов'язані з фінансуванням установи чи організації з державного бюджету України та з відсутністю у ньому коштів, призначених для сплати судового збору, не можуть вважатися підставою для звільнення від такої сплати.

У відповідності до Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013р. "Про деякі питання практики застосування розділу УІ Господарського процесуального кодексу України" якщо строк (строки), на який (які) судом було відстрочено або розстрочено сплату судового збору, закінчився, а таку сплату не здійснено, господарський суд з урахуванням конкретних обставин справи може своєю ухвалою продовжити цей строк (але не довше, ніж до прийняття судового рішення по суті справи), або звільнити сторону від сплати судового збору, або залишити позов чи скаргу без розгляду на підставі пункту 5 частини першої статті 81 ГПК, або стягнути несплачену суму судового збору у прийнятті судового рішення.

Враховуючи наведене, господарський суд з урахування обставин справи вважає за доцільне продовжити Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі строк сплати судового збору за подання заяви про визнання грошових вимог відносно боржника до прийняття відповідного судового рішення у справі про банкрутство/ затвердження звіту та ліквідаційного балансу, затвердження мирової угоди, відкриття процедури санації, тощо/.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 45, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 33, 43, 49, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а, ідентифікаційний код 25887441 кредитором у справі 921/819/15-г/11 відносно банкрута ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 в сумі 1 796 грн. 55 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків, черговість задоволення вимог кредитора - друга; в сумі 967 грн. 31 коп. пені - шоста.

2. Продовжити Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а, ідентифікаційний код 25887441 строк сплати судового збору за подання заяви про визнання грошових вимог відносно боржника до прийняття відповідного судового рішення у справі про банкрутство/ затвердження звіту та ліквідаційного балансу, затвердження мирової угоди, відкриття процедури санації, тощо/.

3. Ухвалу направити боржнику, Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у ОСОБА_1 районі, м.Чортків Тернопільської області, вул..Залізнична, 62а та ліквідатору банкрута ОСОБА_4, с. Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.11.2015
Оприлюднено10.11.2015
Номер документу53149965
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/819/15-г/11

Ухвала від 07.10.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні