Ухвала
від 05.11.2015 по справі 909/1237/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

05.11.15 Справа № 909/1237/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Цюх Г. З. розглянувши матеріали справи

за позовом: Рогатинської міської ради, вул. Шевченка, 5, м.Рогатин, Івано-Франківська область,77000

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Галтекс-Холдінг", вул. Галицька,92, м. Рогатин, Івано-Франківська область,77004

про стягнення 40443,83 грн. заборгованості

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Щодо клопотання позивача про відтермінування сплати судового збору за вх.№11790/15 від 04.11.15, суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про судовий збір", враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Відповідно до п.п. 3.1 п. 3 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.13 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України", єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін. Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє клопотання про відстрочення сплати судового збору, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Позивач в позовній заяві, як на підставу відстрочення сплати судового збору, посилається на той факт, що за результатами проведення місцевих виборів 25.10.15 обраний новий міський голова міста Рогатин, а для перерахунку судового збору через УДКСУ в Івано-Франківській області необхідний певний період часу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору слід задоволити .

Керуючись ст.8 Закону України "Про судовий збір", ст.ст. 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

3.Призначити розгляд справи в судовому засіданні на 19.11.15 о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 9.

4. Зобов'язати:

ПОЗИВАЧА - представити суду докази надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів з описом вкладення відповідно до ст.56 ГПК України, доказ сплати судового збору, детальний розрахунок основного боргу, докази часткової оплати відповідачем боргу, графік погашення платежів по договору купівлі-продажу земельної ділянки від 26.10.11, належний розрахунок пені з вказанням періоду нарахування, врахуванням вимог п.6 ст.232 ГК України, ст.3 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань", докази передачі відповідачу земельної ділянки - акт прийому-передачі, забезпечити обов'язкову явку повноважного представника в судове засідання.

ВІДПОВІДАЧА - представити суду відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, а також направити копію відзиву позивачу; довідку про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців на день слухання справи у суді; вказати причини несплати боргу, забезпечити обов'язкову явку повноважного представника в судове засідання.

Представникам сторін з"явитися в судове засідання та, відповідно до ст.28 ГПК України, представити суду документальне підтвердження своїх повноважень у справі, а також подати докази в обгрунтування заявлених вимог та заперечень.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Суддя                                                             Цюх Г. З.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


помічник судді Шунтов О.М. 05.11.15

Дата ухвалення рішення05.11.2015
Оприлюднено10.11.2015
Номер документу53204951
СудочинствоГосподарське
Сутьвідтермінування сплати судового збору за вх.№11790/15 від 04.11.15

Судовий реєстр по справі —909/1237/15

Рішення від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г. З.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г. З.

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні