Ухвала
від 05.11.2015 по справі 727/8282/15-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

05 листопада 2015 року м. Чернівці

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Чернівецької області ОСОБА_1 , розглянувши апеляційну скаргу представника ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 28 жовтня 2015 року,-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 28 жовтня 2015 року відмовлено в задоволенні скарги ТзОВ «Квант Агро ЛТД» на бездіяльність старшого слідчого СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 та прокурора відділу процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 по умисному неповерненню тимчасово вилученого майна на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 25 вересня 2015 року, й зобов`язанні негайно виконати ухвалу слідчого судді від 25 вересня 2015 року, і повернути вилучені під час обшуку речі та документи 19 квітня 2012 року.

На вказану ухвалу представник ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу, в якій просить її скасувати та постановити нову ухвалу, якою визнати неправомірну бездіяльність старшого слідчого СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 та прокурора відділу процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 щодо неповернення тимчасово вилученого майна на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 25 вересня 2015 року по справі №727/6375/15-к. Апелянт також просить зобов`язати старшого слідчого СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 та прокурора відділу процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 негайно виконати ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 25 вересня 2015 року та повернути ТзОВ «Квант Агро ЛТД»

Провадження №11-сс/794/194/15 Головуючий у І інстанції ОСОБА_5

Категорія ст. 309 КПК України Доповідач ОСОБА_1

вилучені під час обшуку в офісному приміщенні ТзОВ «Квант Агро ЛТД» речі.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, апеляційну скаргу та ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 28 жовтня 2015 року, суд приходить до висновку, що апелянту слід відмовити у відкритті апеляційного провадження, апеляційну скаргу, подану представником ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 , - повернути останньому, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначений та регламентований Главою 31 КПК України і розширеному тлумаченню не підлягає.

Відповідно до ч. 3 ст. 392 КПК України в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про: 1) відмову у наданні дозволу на затримання; 2) застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або відмову в його застосуванні; 3) продовження строку тримання під вартою або відмову в його продовженні; 4) застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або відмову в його застосуванні; 5) продовження строку домашнього арешту або відмову в його продовженні; 6) поміщення особи в приймальник-розподільник для дітей або відмову в такому поміщенні; 7) продовження строку тримання особи в приймальнику-розподільнику для дітей або відмову в його продовженні; 8) направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи або відмову у такому направленні; 9) арешт майна або відмову у ньому; 10) тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність; 11) відсторонення від посади або відмову у ньому; 12) відмову у здійсненні спеціального досудового розслідування.

Під час досудового розслідування також можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження, повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Аналіз зазначеної норми Закону дає підстави вважати, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дію чи бездіяльність слідчого чи прокурора не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Тобто, Законом не передбачено оскарження під час досудового розслідування в апеляційному порядку зазначеної ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 4 ст. 399 КПК України у відкритті провадження слід відмовити, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, а апеляційну скаргу слід повернути апелянту на підставі ч. 5 ст. 399 КПК України.

За таких обставин апеляційний суд вважає, що ухвала слідчого судді, якою відмовлено в задоволенні скарги ТзОВ «Квант Агро ЛТД » на бездіяльність старшого слідчого СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 та прокурора відділу процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 , оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, а тому з урахуванням вищенаведеного, приходить до висновку про відсутність законних підстав для відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м.Чернівці від 28 жовтня 2015 року.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 309, 399, 422 КПК України, апеляційний суд Чернівецької області, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці від 28 жовтня 2015 року.

Копію даної ухвали разом із апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами невідкладно надіслати представнику ТзОВ «Квант Агро ЛТД» ОСОБА_2 .

Суддя апеляційного суду

Чернівецької області ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення05.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53225864
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/8282/15-к

Ухвала від 28.10.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Богдан С. І.

Ухвала від 05.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Кузняк В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні