Постанова
від 29.08.2008 по справі 4-1161/08
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №4-1161/08 ПОСТАНОВА

29 серпня 2008 року м. Житомир

Богунський районний суд м.Житомира в складі:

головуючого - судді Коломієць О.С.,

при секретарі - Дехтієвській Т.О.

з участю прокурора - Хоменка А.В. розглянувши подання ст. слідчого СВ ПМ ДПА в Житомирській області про надання дозволу на розкриття інформації, що містить банківську таємницю та згоди на проведення виїмки документів, що становлять банківську таємницю по кримінальній справі № 08/019003 -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ПМ ДПА в Житомирській області звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з поданням про надання дозволу на розкриття інформації, що містить банківську таємницю та згоди на проведення виїмки документів, що становлять банківську таємницю клієнта Житомирського управління АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005 -ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

В поданні вказано, що дана кримінальна справа порушена за ознаками злочинів передбачених ст.ст. 27 ч.5, ст. 212 ч.3 КК України.

Досудовим слідством по даній кримінальній справі встановлено, що ОСОБА_2, будучи зареєстрованою як приватний підприємець, тобто маючи можливість самостійно здійснювати підприємницьку діяльність, діючи за попередньою змовою з рядом керівників підприємств різних регіонів України, організувала злочинну схему направлену на сприяння підприємствам - фактичним платникам податку на додану вартість в ухиленні від сплати даного податку до державного бюджету.

Суть злочинної схеми полягала в незаконному формуванні податкового кредиту по податку на додану вартість для підприємств-платників ПДВ, а саме: ПП «Тетіїв» (код ЄДР 34232332), ТОВ «Граніт» (код ЄДР 13712742), ТОВ «Берізка-Київ» (код ЄДР 32776107) - шляхом документального оформлення придбання товарно-матеріальних цінностей (проведення безтоварних операцій) через ряд приватних підприємців зареєстрованих в Житомирській області.

За таких обставин, податкові зобов'язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість від діяльності підприємств-платників ПДВ різних регіонів України, незаконно перекладались на приватних підприємців і до бюджету не сплачувались.

Так встановлено, що ОСОБА_2 вступивши в злочинну змову з громадянкою ОСОБА_3, яка не мала намірів здійснювати підприємницьку діяльність, 18.04.2006 року в ДПІ Андрушівського району провела реєстрацію останньої як суб'єкта підприємницької діяльності. Крім того, ОСОБА_2 вступивши в злочинну змову з громадянкою ОСОБА_1, яка не мала намірів здійснювати підприємницьку діяльність, 27.10.2006 року в ДПІ Олевського району провела реєстрацію останньої як суб'єкта підприємницької діяльності. У подальшому, в період з моменту реєстрації ОСОБА_3, та ОСОБА_1, як суб'єктів підприємницької діяльності та відкриття рахунків в установах банків, тобто в період з квітня 2006 року по серпень 2008 року, від підприємств, що в ході здійснення фінансово-господарської діяльності, були зацікавлені в отриманні готівкових коштів та в отриманні документів, що надають право на незаконне формування кредиту з податку на додану вартість, на банківські рахунки ряду приватних підприємців задіяних в схемі, надходили грошові кошти в якості плати за фактично не надані товари, роботи, послуги, в тому числі 20% податку на додану вартість, які в свою чергу ОСОБА_2 знімалися готівкою.

Внаслідок проведення ОСОБА_2 протягом 2006-2008 років вказаних безтоварних операцій, останньою було переведено в готівкові кошти близько 8 000 000 грн., а для підприємств - фактичних платників ПДВ до бюджету, було незаконно сформовано кредит з податку на додану вартість в сумі понад 1,5 млн. грн.

В якості плати за надані послуги ОСОБА_2 отримувала 2% від суми переведених в готівку коштів. Проведеним по справі розслідуванням встановлено, що в протиправній діяльності використовується рахунок відкритий на ім'я суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) НОМЕР_3, в Житомирському управлінні АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005, на якому знаходяться грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Враховуючи те, що документи про відкриття та обслуговування банківського рахунку, а також інформація про рух коштів на рахунку НОМЕР_3, відкритому ОСОБА_1 (інд. код

2

НОМЕР_1) у Житомирському управлінні АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005, мають суттєве значення для встановлення істини по кримінальній справі, слідчий просить суд дозволити розкрити банківську таємницю клієнта Житомирського управління АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005 - ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

Вивчивши подання, заслухавши думку прокурора та дослідивши матеріали кримінальної справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 14-1, 178 КПК України, п.2 ч.1 ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити та дозволити проведення виїмки інформації, що містить банківську таємницю в Житомирському управлінні АКІБ «Укрсіббанк», МФО 351005 по рахунку НОМЕР_3, що належить ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_2), а саме:

· Інформації про рух коштів на розрахункових рахунках НОМЕР_3, із зазначенням ідентифікаційних кодів кореспондентів, МФО банківських установ, номерів розрахункових рахунків кореспондентів, назв кореспондентів, призначення платежів, обігу грошових коштів по дебету та кредиту на вищевказаному рахунку за період з дати відкриття до даного часу, в тому числі на магнітному носії.

· Оригіналів договорів укладених між банком та ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1), в тому числі про банківське обслуговування в системі "клієнт-банк" та інших документів до них (заявки або накази про призначення відповідальних осіб за отримання ключів, довіреності на отримання ключів, документи з підписами відповідальних осіб за отримання ключів) з підписами ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

· Оригіналів платіжних доручень за якими проводилось перерахування коштів на розрахункових рахунках № НОМЕР_3 ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) поза межами системи обслуговування "клієнт-банк".

· Оригінал банківської картки із зразками підписів та печаткою ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1), у випадку коли до даної картки вносились зміни в частині підписів - та документи на підставі яких вносились такі зміни.

· Оригіналів заявок на отримання чекових книг з підписами ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

· Оригіналів документів на отримання готівки (лист на отримання готівки за умови забезпечення охороною та транспортом, чеки, видаткові ордери) за якими ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) отримувала готівку з власного рахунку.

· Оригіналу будь-яких інших документів за допомогою яких можливо ідентифікувати фізичну особу -яка здійснювала відкриття рахунку на ім'я ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) та перерахування по ньому коштів (юридична справа, видача перепустки до банку, отримання векселів, отримання кредитів та ін.)

Постанова оскарженню не підлягає.

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення29.08.2008
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу5323043
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1161/08

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні