Ухвала
від 10.11.2015 по справі п/811/3329/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

про залишення без руху

10 листопада 2015 року Справа № П/811/3329/15

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., перевіривши матеріали адміністративного позову Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Голландсько-Британського підприємства з іноземними інвестиціями товариства з обмеженою відповідальністю «БРП» про зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до суду з адміністративним позовом в якому просить до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Голландсько-Британського підприємства з іноземними інвестиціями товариства з обмеженою відповідальністю «БРП» (ЄДРПОУ 24714916) шляхом зобов'язання даного товариства зупинити роботу складу нафтопродуктів, що розташований та здійснює свою підприємницьку діяльність за адресою: Кіровоградська область, м. Кіровоград, проспект Промисловий, 9а, та опечатати (опломбувати) в'їзні ворота на територію складу та вхідні двері, ворота до будівель вищевказаного складу.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ч.3 ст. 106 КАС України, а саме, до позовної заяви не додано документ про сплату судового збору.

У відповідності до ч.1 ст. 4 Закону України В«Про судовий збірВ» від 08.07.2011 (з наступними змінами), судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно змісту п.3.2 таблиці ставок судового збору ч. 2 ст. 4 Закону України В«Про судовий збірВ» за подання до адміністративного суду юридичною особою або фізичною особою - підприємцем адміністративного позову немайнового характеру встановлюється ставка судового збору 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Позивачем заявлено позовну вимогу, проте доказів сплати судового збору не надано. Також, не надано доказів звільнення від сплати судового збору.

Натомість, представником позивача подана заява про звільнення від сплати судових витрат.

Клопотання про звільнення від сплати судового збору задоволенню не підлягає, оскільки позивач є юридичною особою та не звільнені від сплати судового збору при поданні позовної заяви до адміністративного суду.

Таким чином, позивачем не сплачено судовий збір у розмірі ставки судового збору визначеного Законом України В«Про судовий збірВ» для позовних вимог майнового характеру на відповідний рахунок, інформація про який розміщена на веб-порталі Кіровоградського окружного адміністративного суду, розділ В«Судовий збірВ» або на дошці оголошень в приміщені суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених ст.106 цього Кодексу, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ч.1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суд , -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Голландсько-Британського підприємства з іноземними інвестиціями товариства з обмеженою відповідальністю «БРП» про зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачу строк до 23 листопада 2015 року для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня постановлення ухвали, а особою, без виклику якої було постановлено ухвалу -в той же строк з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2015
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53360942
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —п/811/3329/15

Ухвала від 23.11.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні