Ухвала
від 12.11.2015 по справі 368/1817/15-ц
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/1817/15-ц

Провадження № 2\368\672\15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.11.2015 року Кагарлицький районний суд Київської області

В складі:

Головуючий: суддя Закаблук О.В.

При секретарі: Широкоступ К.М.

З участю учасників цивільного процесу:

Позивач: ОСОБА_1

Представник відповідача: ОСОБА_2

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кагарлик Київської області в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори про зобов»язання внести зміни до свідоцтв про право на спадщину , суд, -

В С Т А Н О В И В :

В заяві про зміну позовних вимог ОСОБА_1 заявила клопотання про залучення до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог Державну реєстраційну службу Кагарлицького районного управління юстиції у Київській області.

В судовому засіданні, яке відбулося 12.11.2015 року, позивачка ОСОБА_1 своє клопотання підтримала.

В судовому засіданні, яке відбулося 12.11.2015 року, представник відповідача, - ОСОБА_2 вирішення питання поклала на розсуд суду.

Суд, розглянувши клопотання позивачки ОСОБА_1 про залучення третьої особи, вислухавши думку представника відповідача, - ОСОБА_2, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку щодо задоволення клопотання, обґрунтовуючи своє рішення наступним.

Суд вважає, що при задоволенні уточнених позовних вимог позивачки, Державну реєстраційну службу Кагарлицького районного управління юстиції в Київській області буде зобов»язано провести реєстраційні дії щодо спадкового майна.

Норми процесуального права, якими керувався суд при прийнятті рішення щодо залучення третьої особи.

Згідно ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мо жуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рі шення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мо жуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Відповідно, в даному випадку суд залучає до участі в справі Державну реєстраційну службу Кагарлицького районного управління юстиції у Київській області за ініціативи позивачки ОСОБА_1

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предме та спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Отже, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені ст. 27 ЦПК, тобто загальні права осіб, які беруть участь у справі.

Згідно ст. 36 ЦПК України сторона, в якої за рішенням суду виникне право заявити вимогу до третьої особи або до якої у такому випадку може заявити вимогу сама третя особа, зо бов'язана повідомити суд про цю третю особу.

У заяві про залучення третьої особи повинні бути зазначені ім'я (найменуван ня) третьої особи, місце її проживання (перебування) або місцезнаходження та під стави, з яких вона має бути залучена до участі у справі.

Суд повідомляє третю особу про справу, направляє їй копію заяви про залучен ня третьої особи і роз'яснює її право заявити про свою участь у справі. Копія заяви надсилається особам, які беруть участь у справі. Якщо від третьої особи не надійш ло повідомлення про згоду на участь у справі, справа розглядається без неї.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, може сама звернутися з заявою про свою участь у справі.

Якщо особи, які беруть участь у справі, заперечують проти залучення чи допу ску третьої особи до участі в справі, це питання вирішується судом залежно від об ставин справи.

З питання залучення або допуску до участі в справі третьої особи суд поста новляє ухвалу.

Судового збору за подання такої заяви не передбачено.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 35, 36, 208 - 210, ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі в цивільній справі № 368\1817\15 - ц, провадження № 2\368\672\15 за позовом ОСОБА_1 до Кагарлицької районної державної нотаріальної контори про зобов»язання внести зміни до свідоцтв про право на спадщину, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Державну реєстраційну службу Кагарлицького районного управління юстиції у Київській області, ( 09200, Київська область, м. Кагарлик, вул.. Кооперативна, 19).

Ухвала на підставі ч. 1 ст. 293 ЦПК України оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Згідно ч. 2 ст. 293 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд першої інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Суддя: О.В. Закаблук

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.11.2015
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53369543
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —368/1817/15-ц

Постанова від 20.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Іванова І. В.

Постанова від 20.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Іванова І. В.

Ухвала від 23.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Іванова І. В.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Іванова І. В.

Ухвала від 20.02.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ізмайлова Тетяна Леонідівна

Ухвала від 15.07.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ізмайлова Тетяна Леонідівна

Ухвала від 09.06.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Мартинюк Володимир Іванович

Ухвала від 17.12.2015

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 12.11.2015

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 05.10.2015

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні