Постанова
від 27.01.2014 по справі 819/3208/13-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/3208/13-a

"27" січня 2014 р.                                                                                 м. Тернопіль

          Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Білоус І.О., розглянувши у скороченому провадженні у місті Тернополі адміністративну справу за позовною заявою Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Фермерського господарства "Михасів" про припиненння юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, який відповідно до Закону України «Про державну податкову службу України» є суб'єктом владних повноважень, звернувся до суду із зазначеним адміністративним позовом, у якому просить суд припинити підприємницьку діяльність відповідача з підстав, неподання протягом року органам податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Згідно п.3 ч.1 ст. 183-2 КАС України позов підлягає розгляду в порядку скороченого провадження.

          Відповідач про розгляд справи повідомлявся належним чином в порядку визначеному ст.35 КАС України, поштовим повідомленням яке направлялось за офіційним місцем знаходження згідно довідки органів реєстрації.

          Враховуючи зазначене, відповідач вважається належним чином повідомлений про наслідки неподання до суду заперечень проти позову або заяви про визнання позову.

          Однак, у десятиденний строк, встановлений ст.183-2 КАС України, з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів, заперечень проти позову і доказів в обґрунтування правової позиції або заяв про визнання позову до суду не подав.

          Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні у справі докази, суд встановив наступні обставини.

Відповідач, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а. с. 3-4) фермерське господарство "Михасів" зареєстроване в якості юридичної особи 17.11.1992 року та присвоєно код ЄДРПОУ 14043823.

Згідно з п. 16.1.3 ст.16 Податкового Кодексу України, платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. В порушення діючого законодавства, відповідач не надавав бульше року жодної декларації про доходи, що підтверджено довідкою від 22.11.2013 року Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів Тернопільської області (а. с. 8).

Пунктом 4 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" визначено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про те, що вимога позивача про припинення юридичної особи фермерського господарства "Михасів" є нормативно та документально обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.8, 19 Конституції України, ст.ст.7-11, 183-2 КАС України, суд, –

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - фермерського господарства "Михасів" (с. Ступки, Тернопільський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 14043823).

Копію постанови направити державному реєстратору відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: Реєстраційній службі Тернопільського районного управління юстиції Тернопільської області.

Постанову звернути до негайного виконання.

У десятиденний строк з моменту отримання копії постанови сторона чи інша особа, стосовно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд.

Постанова є остаточною, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку.

Головуючий суддя                                                                                Білоус І.О.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Білоус І.О.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено19.11.2015
Номер документу53436383
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/3208/13-а

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Постанова від 27.01.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Ухвала від 19.12.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні