Ухвала
від 15.04.2014 по справі 819/3208/13-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у задоволенні заяви

про встановлення способу виконання судового рішення

Справа № 819/3208/13-a

15 квітня 2014 року м. Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Білоус І.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Тернополі заяву Державного реєстратора Реєстраційної служби Тернопільського районного управління юстиції ОСОБА_1 про встановлення способу виконання судового рішення по справі № 819/3208/13-а за адміністративним позовом Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Фермерського господарства «Михасів» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 27 січня 2014 року у справі № 819/3208/13-а задоволено позов Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Фермерського господарства «Михасів» (надалі - ФГ «Михасів») про припинення юридичної особи.

Державний реєстратор Реєстраційної служби Тернопільського районного управління юстиції ОСОБА_1 звернулася до адміністративного суду з заявою про встановлення способу виконання судового рішення по справі № 819/3208/13-а за адміністративним позовом Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Фермерського господарства «Михасів» про припинення юридичної особи, а саме: призначити комісію з припинення ( ліквідаційну комісію) ФГ «Михасів», оскільки в Єдиному державному реєстрі відсутні записи про керівника органу управління ФГ «Михасів» або особи, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені даної юридичної особи без довіреності, крім того у державного реєстратора відсутня архівна справа даної юридичної особи. Дані обставини вважає такими, що ускладнюють виконання постанови суду.

Представники Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області та ФГ«Михасів» в судове засідання не прибули, хоча належним чином повідомленні про дату, час та місце судового розгляду.

Відповідно до ч.2 ст.263 КАС України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомленні про дату, час і місце розгляду справи не перешкоджає судовому розгляду заяви про встановлення способу виконання судового рішення.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Отже, враховуючи зазначені вище підстави, суд вирішив розглянути справу у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи та заяву заявника з доданими документами, суд вважає, що у задоволенні заяви про встановлення способу виконання судового рішення слід відмовити з наступних підстав.

Судом встановлено, що дії державного реєстратора, які повинні ним бути вчинені у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційної комісії) передбачені ч.6 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», а саме: державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або особу, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням. При цьому необхідно зазначити, що державний реєстратор не наділений правом звернення до суду про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії).

Також слід підкреслити, що державний реєстратор не є суб'єктом звернення до суду з заявою про встановлення способу виконання судового рішення, так як із змісту ст. 263 КАС України вбачається, що такими суб'єктами є державний виконавець, особа, яка бере участь у справі та сторона виконавчого провадження.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст.ст. 186, 263 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити державному реєстратору Реєстраційної служби Тернопільського районного управління юстиції ОСОБА_1 у задоволенні заяви про встановлення способу виконання судового рішення по справі № 819/3208/13-а за адміністративним позовом Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Фермерського господарства «Михасів» про припинення юридичної особи.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною 3 статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Білоус І.О.

копія вірна

Суддя Білоус І.О.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2014
Оприлюднено19.11.2015
Номер документу53436468
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/3208/13-а

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Постанова від 27.01.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Ухвала від 19.12.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні