Ухвала
від 13.11.2015 по справі 2а-12111/12/0170/12
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження про відновлення втраченого судового провадження та призначення до судового розгляду

13 листопада 2015 року № 2а-12111/12/0170/12

Суддя Київського окружного адміністративного суду Виноградова О.І., розглянувши ухвалу Вищого адміністративного суду України від 21 жовтня 2015 р., прийняту за результатами перевірки матеріалів касаційної скарги Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК ДПС на постанову Окружного адміністративного суду АР Крим від 15 листопада 2012 р. та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 11 лютого 2013 р. у справі № 2а-12111/12/0170/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" до Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК про визнання протиправною бездіяльності та спонукання до виконання певних дій,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 22 березня 2013 р. відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК ДПС та витребувано справу № 2а-12111/12/0170/12 з Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим.

21 жовтня 2015 р. ухвалою названого суду зазначену адміністративну справу витребувано з Київського окружного адміністративного суду. Водночас, названою ухвалою зобов'язано суд першої інстанції вирішити питання про відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а-12111/12/0170/12.

11 листопада 2015 р. названа ухвала Вищого адміністративного суду України від 21 жовтня 2015 р. надійшла до Київського окружного адміністративного суду та відповідно до вимог ст. 15-1 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передана на розгляд судді названого суду Виноградовій О.І.

Згідно з вимогами ст. 274 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

На виконання ухвали Вищого адміністративного суду України від 21 жовтня 2015 р., а також враховуючи відсутність у провадженні Київському окружного адміністративного суду адміністративної справи № 2а-12111/12/0170/12, суд вважає за необхідне відкрити провадження та призначити судове засідання з розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження.

Разом з тим, згідно з вимогами ч. 2 ст. 276 відновлення втраченого судового провадження можливе лише за умови витребування від сторін документів або їх копії, що збереглися у них та містилися в матерілах адміністративної справи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів КМУ" від 6 серпня 2014 р. № 311 згідно з якою Державну податкову інспекцію в м. Сімферополі АРК ДПС (відповідача у справі) реорганізовано в Генічеську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС.

З урахуванням викладеного та з метою забезпечення повного, всебічного та об’єктивного дослідження усіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС та Товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" усі наявні у них документи, що містилися в матеріалах адміністративної справи № 2а-12111/12/0170/12.

При визначенні способу повідомлення зацікавлених осіб про дату, час та місце судового розгляду судом враховано зміст листа Українського державного підприємства поштового зв’язку В«УкрпоштаВ» від 24 квітня 2014 р. № 33-20-690 повідомлення про відмову кримської сторони від отримання внутрішніх поштових відправлень та тимчасове зупинення приймання до пересилання поштових відправлень, адресованих одержувачам населених пунктів АР Крим та м. Сімферополі, а також роз’яснення Вищого адміністративного суду України із цього приводу.

У зв’язку із цим, суд вважає за можливе застосувати виключний спосіб повідомлення сторін у даній адміністративній справі - шляхом розміщення тексту цієї ухвали та тексту повісток в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі В«Судова влада УкраїниВ» в розділі оголошень Київського окружного адміністративного суду за адресою (http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/).

Керуючись ст. ст. 160, 165, 273-277 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження з приводу відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а-12111/12/0170/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" до Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК ДПС про визнання протиправною бездіяльності та спонукання до виконання певних дій.

2. Справа розглядатиметься одноособово суддею Виноградовою О.І. .

3. В порядку підготовки справи до судового розгляду:

3.1. витребувати від Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС (75500, Херсонська область, м. Генічеськ, вул. Братів Коваленків, 60) належним чином завірені копії документів, які містилися в матеріалах адміністративної справи № 2а-12111/12/0170/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" до Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК ДПС про визнання протиправною бездіяльності та спонукання до виконання певних дій;

3.2. витребувати від товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" (95000, м. Сімферополь, вул. Бородіна, 10) належним чином завірені копії документів, які містилися в матеріалах адміністративної справи № 2а-12111/12/0170/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гамма" до Державної податкової інспекції в м. Сімферополі АРК ДПС про визнання протиправною бездіяльності та спонукання до виконання певних дій.

4. Зобов'язати Генічеську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС та товариство з обмеженою відповідальністю "Гамма" подати до Київського окружного адміністративного суду (01133, м. Київ, бул. ОСОБА_1, 26) зазначені в п. 3 резолютивної частини даної ухвали документи в строк до 18 листопада 2015 року .

5. Закінчити підготовче провадження.

6. Судове засідання призначити на 18 листопада 2015 року о 14:50.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під'їзд, 6-й поверх).

7. Викликати для участі в судовому засіданні сторони (їх представників) шляхом розміщення тексту повісток у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі В«Судова влада УкраїниВ» в розділі оголошень Київського окружного адміністративного суду за адресою (http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/) .

8. Копію ухвали суду надіслати особам, які беруть участь у справі.

9. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Виноградова О.І.

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про права та обов’язки осіб, які беруть участь у справі,

встановлені Кодексом адміністративного судочинства України

Відповідно до ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; 5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову й у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.11.2015
Оприлюднено19.11.2015
Номер документу53491637
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12111/12/0170/12

Ухвала від 03.12.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 13.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 21.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 22.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 22.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 11.02.2013

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Іщенко Галина Михайлівна

Ухвала від 17.01.2013

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Іщенко Галина Михайлівна

Постанова від 15.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Котарева Г.М.

Ухвала від 29.10.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Котарева Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні