Постанова
від 10.06.2011 по справі 4-142/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-142/11

ПОСТАНОВА

10 червня 2011 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Стадник І.М.,

при секретарі Барановій О.М.,

з участю прокурора Гантімурової Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання слідчого СВ Вінницького РВ ГУМВС України у Вінницькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в с. Слобідка Немирівського району Вінницької області, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_2, пенсіонера, неодруженого, раніше не судимого, зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_3, мешкає в с. Сосонка Вінницького району Вінницької області, вул. Гагаріна, 14,

підозрюваного в скоєнні злочину, що передбачений ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області звернувся до суду з поданням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ОСОБА_1 посилаючись на те, що останній підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, не має постійного місця проживання в м. Вінниці, намагається своїми показами ввести слідство в оману, що схиляє слідство до того, що перебуваючи на волі він буде уникати від слідства і суду та перешкоджати встановленню істини по справі, може переховуватися від органів досудового слідства.

В судовому засіданні слідчий подання підтримав і пояснив, що підставами для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою є тяжкість скоєного злочину, а також те, що підозрюваний намагається ввести слідство в оману.

Підозрюваний ОСОБА_1 просить не обирати щодо нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту, обіцяє перебуваючи на волі з'являтися на виклики слідчого. Стверджує, що наміру вбивати ОСОБА_2 не мав, а лише захищався від її нападу з ножем і вина його полягає в тому, що він не уникнув нападу втечею.

Заслухавши пояснення підозрюваного ОСОБА_1, слідчого, думку прокурора Гантімурової Н.В., яка вважає, що подання підлягає до задоволення, ознайомившись з наданими слідчим матеріалами кримінальної справи, приходжу до наступного висновку.

ОСОБА_1 підозрюється у вчиненні злочину, що передбачений ст. 15, ст. 115 ч. 1 КК України, за вчинення якого передбачене покарання у вигляді від 7 до 15 років позбавлення волі, тобто у вчиненні особливо тяжкого злочину, пов'язаного з посяганням на життя людини.

Так, згідно з поданням, ОСОБА_1 08.06.2011 року приблизно о 20 год., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння в будинку, який розташований за адресою: Вінницький район, с. Сосонка, вул. Гагаріна, 14, повністю усвідомлюючи протиправність та протизаконність своїх злочинних дій, маючи прямий умисел на позбавлення життя своєї співмешканки ОСОБА_2, передбачаючи настання смерті останньої, схопив кухонний ніж та умисно наніс декілька ударів в район грудної клітки, проте свій злочинний умисел, що був направлений на позбавлення життя ОСОБА_2 не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, а саме: в той час в будинок зайшов сусід ОСОБА_3, який припинив дії ОСОБА_1

ОСОБА_2 були завдані тілесні ушкодження у вигляді поранень грудної клітки: множинні колото-різані поранення грудної клітини зліва, поранення перикарду, тампонада перикарду, поранення міжреберної артерії зліва.

ОСОБА_1 є пенсіонером, особою похилого віку і позитивно характеризується за місцем проживання.

Проте враховуючи особливу тяжкість злочину, у вчиненні якого він підозрюється, його поведінку на досудовому слідстві -дає суперечливі покази, суд приходить до висновку, що перебуваючи на волі він може перешкоджати встановленню істини по справі, так як свідки діяння є його сусідами, а також може уникати слідства і суду, а тому обрання щодо нього інших -крім утримання під вартою запобіжних заходів, буде явно недостатнім, що дає підстави суду для задоволення подання.

Керуючись ст. 148,149,150,155,165,165 1 ,165 2 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Обрати щодо ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, підозрюваного у вчиненні злочину, що передбачений ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в СІЗО №1 м. Вінниці.

Строк утримання під вартою рахувати з моменту затримання - 09 червня 2011 року.

Виконання постанови доручити Вінницькому РВ УМВС України у Вінницькій області.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом 3-х діб з моменту її проголошення.

Суддя:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення10.06.2011
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53557290
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-142/11

Постанова від 01.07.2011

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Буран В. М.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Постанова від 27.05.2011

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Постанова від 27.05.2011

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Постанова від 15.11.2011

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський М. В.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Остра Н. С.

Постанова від 03.06.2011

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Єйбог І. М.

Постанова від 10.06.2011

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Стадник І. М.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні