Ухвала
від 18.11.2015 по справі 2-1436/12
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Апеляційне провадження Головуючий у 1 інстанції: Сирбул О.Ф.

№ 22-ц/796/12156/2015 Доповідач: Шебуєва В.А.

Справа №2-1436/12

УХВАЛА

18 листопада 2015 року Колегія суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва

в складі:

головуючого-судді Шебуєвої В.А.,

суддів Українець Л.Д., Оніщука М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання ОСОБА_1, яка діє на підставі договору про надання правової допомоги від імені та в інтересах ОСОБА_2, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, треті особи: Акціонерне товариство «ОТП Банк», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтан Золтанович, про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним, зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3, третя особа: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про усунення перешкод у здійсненні права власності та зняття з реєстраційного обліку та об'єднаним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, який діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітніх ОСОБА_6, 2004 року народження та ОСОБА_7, 2005 року народження, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, треті особи: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, Комунальне підприємство «Господар Дарницького району міста Києва», Служба у справах дітей Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, про виселення за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Дарницького районного суду м. Києва від 27 вересня 2013 року,-

в с т а н о в и л а:

В провадженні Апеляційного суду міста Києва знаходиться справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, треті особи: Акціонерне товариство «ОТП Банк», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк З.З., про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним, зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3, третя особа: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про усунення перешкод у здійсненні права власності та зняття з реєстраційного обліку та об'єднаним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, який діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітніх ОСОБА_6, 2004 року народження та ОСОБА_7, 2005 рокународження, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, треті особи: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, Комунальне підприємство «Господар Дарницького району міста Києва», Служба у справах дітей Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, про виселення за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Дарницького районного суду м. Києва від 27 вересня 2013 року.

Протокольною ухвалою Апеляційного суд міста Києва від 27 жовтня 2015 року було задоволено клопотання представника ОСОБА_2 - ОСОБА_1 про виклик свідків ОСОБА_11, ОСОБА_12 та ОСОБА_13 У зв'язку з цим по справі було оголошено перерву до 18 листопада 2015 року.

В судовому засіданні 18 листопада 2015 року ОСОБА_1 заявила клопотання про допит свідків ОСОБА_12 та ОСОБА_13 у режимі відеоконференції з Яготинським районним судом Київської області. Посилалася на те, що ОСОБА_12 та ОСОБА_13 проживають в с. Доброничівка Яготинського району Київської області, є людьми похилого віку та через значну територіальну віддаленість місця розгляду справи від місця їх проживання не можуть з'явитися в судове засідання.

Згідно з ч. ч. 1, 3 ст. 158-1 ЦПК України суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно з правилами цієї статті може відбуватися під час розгляду справ у судах першої, апеляційної, касаційної інстанцій та перегляду справ Верховним Судом України (ч. 10 ст. 158-1 ЦПК України).

Як вбачається з матеріалів справи, свідки ОСОБА_12 та ОСОБА_13 проживають в с.Доброничівка Яготинського району Київської області.

Ураховуючи викладене, для забезпечення оперативності судового розгляду колегія дійшла висновку про задоволення клопотання представника ОСОБА_2 - ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 158-1, 201 ЦПК України, судова колегія, -

у х в а л и л а:

Клопотання ОСОБА_1, яка діє на підставі договору про надання правової допомоги від імені та в інтересах ОСОБА_2, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання в справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, треті особи: Акціонерне товариство «ОТП Банк», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтан Золтанович, про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним, зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3, третя особа: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, про усунення перешкод у здійсненні права власності та зняття з реєстраційного обліку та об'єднаним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, який діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітніх ОСОБА_6, 2004 року народження та ОСОБА_7, 2005 року народження, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, треті особи: Відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дарницького районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві, Комунальне підприємство «Господар Дарницького району міста Києва», Служба у справах дітей Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, про виселення за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Дарницького районного суду м. Києва від 27 вересня 2013 рокупровести в режимі відеоконференції.

Доручити Яготинському районному суду Київської області, що знаходиться за адресою: 07700, м. Яготин, вул. Незалежності, 67 , забезпечити проведення судового засідання Апеляційного суду міста Києва в режимі відеоконференції за участю свідків ОСОБА_12 та ОСОБА_13, яке відбудеться в приміщенні Апеляційного суду міста Києва: 03680, м. Київ, вул. Соломянська, 2-А, 26 листопада 2015 року о 11 год. 00 хв.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 з'явитися 26 листопада 2015 року о 11 год. 00 хв. до Яготинського районного суду Київської області за адресою: 07700, м. Яготин, вул. Незалежності, 67, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та виконувати процесуальні обов'язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів.

Відповідно до ч. 5 ст. 158-1 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відео конференції направити до Яготинського районного суду Київської області та особам, які братимуть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено23.11.2015
Номер документу53566257
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1436/12

Рішення від 26.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 16.10.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 31.05.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 13.12.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 16.10.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 02.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 02.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 19.08.2015

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Шебуєва Вікторія Андріївна

Ухвала від 21.06.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні