Вирок
від 13.12.2010 по справі 1-631/10
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-631/10

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2010 року Подільський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Одинця В.М.

при секретарі Чубко Ю.М.

за участю прокурора Кіщака Д.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин України, українець, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одружений, не працює, зареєстрований: ІНФОРМАЦІЯ_4 (п/б), проживає: ІНФОРМАЦІЯ_5 б. 67-Б, корп.. 12, раніше не судимий

у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 297 КК України,

ВСТАНОВИВ:

03.09. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, перебуваючи на території «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, побачив на могилах металеві хрести, діючи з корисливих мотивів, ОСОБА_1, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

Крім того, 10.09. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де вирішив незаконно заволодіти металевими хрестами, що знаходяться на могилах. ОСОБА_1, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

15.09. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

21.09. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

01.10.2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

07.10. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

16.10. 2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

06.11. 2009 року, приблизно о 12 год. 00 хв., ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

20.11.2009 року, в денний час, ОСОБА_1, повторно з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилах померлих громадян, прибув до «Старої Ділянки» цвинтаря «Куренівське», розташованого по вул. Валківська, 19 в м. Києві, де, переконавшись в тому, що його дії ніким помічені не будуть, повторно незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., що знаходяться на могилі. Після цього продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_1 з іншої могили незаконно заволодів металевим хрестом, вартість якого складає 238 грн. та металевою табличкою, вартість якої складає 43 грн. 20 коп., а всього ОСОБА_1 спричинив PC СКП «Спецкомбінату ПКПО» матеріальної шкоди на загальну суму 562 грн. 40 коп.

Будучи допитаним в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 вину у вчиненні інкримінуємих злочинів визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що дійсно 03.09.2009 року, він перебував на кладовищі «Куренівське», яке розташовано по вул. Сирецькій в м. Києві. Де на «Старій Ділянці» побачив металеві хрести. Побачивши вказані металеві хрести, він вирішив їх викрасти. З цією метою він підійшов до могили та руками витягнув один хрест. Після цього на сусідні могилі він викрав ще один металевий хрест. В подальшому викрадені хрести він переніс на дільницю, де знаходився будинок в якому він проживаю. Після цього прийшовши до свого місця проживання він розбив обидва хрести молотком та здав їх в пункт прийому металобрухту.

Приблизно 10 вересня 2009 року він вирішив знову піти на кладовище «Куренівське», що розташоване по вул. Валківській, 19 в м. Києві, з метою викрасти там металеві хрести. В денний час він прийшов на «Стару ділянку» кладовища, та за допомогою лопати викопав два хрести з поховань. Після цього відніс ці хрести до огорожі та перекинув їх через паркан, а сам пройшов через отвір в огорожі. На подвір'ї він розбив хрести на труби, відбив таблички і в цей же день здав хрести, в пункт прийому металобрухту по вул. Сирецькій в м. Києві.

15 вересня 2009 року, взявши на подвір'ї лопату, він знову пішов до кладовища «Куренівське», з метою викрадення металевих хрестів. Прийшовши на кладовище він викопав спочатку один, а потім інший хрести. Після цього відніс їх до себе на подвір'я, де розбив їх, а в подальшому здав у пункт прийому металобрухту. І 21 вересня 2009 року, він вирішив знову йти на кладовище, з метою викрадення там металевих хрестів, та подальшої їх здачі на металобрухт. Прийшовши до кладовища він пройшовся по території та оглянув які хрести буде легше викопати. Примітивши два хреста на могилах, які розташовані неподалік одна від одної, він викопав хрести. Принісши обидва хрести до себе на подвір'я за допомогою молотка він відбив таблички від хрестів, а самі хрести розбив на частини. Потім здав їх до пункту прийому металобрухту по тарифу 50 копійок за 1кг.

01.10.2009 р. він знову вирішив іти до «Старої ділянки» кладовища «Куренівське», що розташоване по вул. Валківській, 19 в м. Києві, з метою викрадення там металевих хрестів, та подальшої їх здачі на металобрухт. Коли він туди прийшов, то відшукав такі могили, де є металеві хрести. Після цього викопавши хрести відніс їх до себе на подвір'я, де молотком розбив на частини, після чого здав їх на металобрухт.

07.10.2009 року, в денний час він прийшов на «Стару ділянку» кладовища «Куренівське», де знайшов дві ділянки, на яких стоять металеві хрести. За допомогою лопати він видкопав два хрести, та перекинув їх через огорожу. Після чого прийшов на подвір'я, де молотком розбив металеві хрести, а потім здав їх на металобрухт.

16-го жовтня 2009 року, після обіду він направився до «Старої ділянки» кладовища «Куренівське», що розташоване по вул. Валківській, 19 в м. Києві. Прийшовши до кладовища він він викопав два металеві хрест з могил, та відніс їх до огорожі. Перебуваючи на подвір'ї будинку, де він проживає, хрести розбив на частини. Потім здав їх до пункту прийому металобрухту по тарифу 50 копійок за 1кг.

28 жовтня 2009 року він пішов на кладовище «Куренівське», що розташоване по вул. Валківській, 19 в м. Києві, з метою викрасти там металеві хрести. Знайшовши потрібні могили з металевими хрестами він, використовуючи лопату, викопав два хреста, після чого перекинув обидва хрести через паркан, а сам проліз через отвір в огорожі. В подальшому перебуваючи на подвір'ї будинку, де проживає, він повідбивав з хрестів металеві таблички із зазначенням даних осіб які поховані на могилах, а хрести розбив молотком таким чином, щоб вони були схожі на металобрухт. Після чого розбиті хрести він здав до- прийму металобрухту.

2-го листопада 2009 року він знову вирішив йти на кладовище, з метою викрадення там металевих хрестів, та подальшої їх здачі на металобрухт. Прийшовши до кладовища він підійшов до могили, на якій стояв металевий хрест, та за допомогою лопати викопав його. Після цього він підійшов до іншої могили, з якої так само викопав металевий хрест. Після цього відніс до огорожі спочатку один викопаний мною хрест, а потім інший. Потім, перебуваючи на подвір'ї будинку, де проживає, він за допомогою молотка відбив таблички від хрестів, а самі хрести розбив на частини, після чого здав їх до пункту прийому металобрухту.

6-го листопада 2009 року він прийшовши до «Старої Ділянки» кладовища «Куренівське» по вул. Валківська, 19 в м. Києві, звідки з могил викрав два металеві хрести Після чого виніс їх з території кладовища, перебуваючи біля місця свого проживання, на подвір'ї розбив вказані хрести, та здав їх на металобрухт.

20 листопада 2009 року, він так само пішов до кладовища «Куренівське», що розташоване по вул. Валківській, 19 в м. Києві, з метою викрадення там металевих хрестів. Прийшовши на кладовище він викопав два металевих хреста та виніс їх за територію кладовища, собі на подвір'я, де розбив їх на частини, після чого здав до пункту прийому металобрухту.

Цивільний позов визнав повністю.

Враховуючи, що підсудний повністю визнав свою вину в пред»явлених звинуваченнях, суд вважає недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи та розміру цивільного позову, які ніким не оспорюються, згідно з ч.З ст. 299 КПК України.

Порядок та наслідки застосування ч.З ст. 299 КПК України підсудному роз»яснено, він вірно його

розуміє.

Виходячи із наведенного, суд вважає, що вина підсудного в пред'явлених звинуваченнях доведена повністю.

Дії ОСОБА_1 кваліфіковані вірно: за ч.2 ст. 297 КК України, як наруга над могилою, вчиненими повторно, з корисливих мотивів Вирішуючи питання про міру покарання ОСОБА_1 суд враховує, характер і ступінь L суспільної небезпеки вчиненого злочину, особу підсудного, те що він раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, що він вчинив злочини, що віднесено до категорії злочинів середньої тяжкості, його позитивну характеристику ( т.2 а.с.23), що він не перебуває на обліку у лікарів нарколога та психіатра (т.2 а.с.21,22), що він проживає в м. Києві без постійної реєстрації, обставиною, що пом"якшує покарання є щире каяття, обставин, що обтяжують покарання не встановлено, а тому суд вважає, що виправлення та перевиховання підсудного не можливе без ізоляції його від суспільства, та доцільним призначити ОСОБА_1 міру покарання, пов»язану із позбавленням волі.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд,

З А С УД И В :

ОСОБА_1 визнати винним та призначити покарання

за ч. 2 ст. 297 КК України у виді 3 років позбавлення волі.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1, до набрання вироком законної сили змінити, з підписки про невиїзд на утримання під вартою Київському СІЗО ДД України, взявши під варту в залі суду.

Строк відбування покарання ОСОБА_1 рахувати з моменту затримання .

Речові докази - 22 металеві таблички та металевий хрест, що здані на зберігання до камери схову Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві - знищити.

Цивільний позов задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь КП «Спеціалізований комбінат підприємств комунально- побутового обслуговування» цивільний позов в сумі 9824, 76 гривень.

Вирок може бути оскаржено до Київського Апеляційного суду, через Подільський районний суд м. Києва протягом 15 діб з моменту проголошення, підсудним, що утримується під вартою - 15 діб з моменту отримання копії вироку.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення13.12.2010
Оприлюднено27.11.2015
Номер документу53693112
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-631/10

Постанова від 15.10.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Вирок від 09.12.2010

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Іваніна Ю. В.

Вирок від 23.12.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Леонов А. А.

Постанова від 08.10.2010

Кримінальне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Андрєєв М. П.

Вирок від 08.11.2010

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Стовба С. М.

Вирок від 13.12.2010

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Одинець В. М.

Вирок від 30.12.2010

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Вирок від 30.12.2010

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Вирок від 05.10.2010

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Самоткан Н. Г.

Постанова від 04.06.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні