Ухвала
від 25.11.2015 по справі 812/6879/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 листопада 2015 року СєвєродонецькСправа № 812/6879/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а за позовом Алчевського міського центру зайнятості до Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а за позовом Алчевського міського центру зайнятості до Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн.

В обґрунтуванні заяви заявник зазначив, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 19.08.2013 було видано виконавчий лист №812/6879/13-а 29.07.2013. Відділом державної виконавчої служби Алчевського міського управління юстиції 01.10.2013 винесена постанова про відкриття виконавчого провадження (ВП №40569219). Наказом Луганського обласного центру зайнятості №53 від 15.04.2015 Луганський обласний центр зайнятості визнано правонаступником боргових зобов'язань Алчевського міського центру зайнятості в частині дебіторської заборгованості та заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Згідно з актом прийому-передачі заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, яка станом на 20.04.2015 рахується на балансі Алчевського міського центру зайнятості, передано на баланс Луганського обласного центру зайнятості, яка рахується на КП «Алчевськпастранс» за рішенням суду. На підставі викладеного, заявник просив суд замінити стягувача у виконавчому провадженні з первісного "Алчевський міський центр зайнятості" на правонаступника "Луганський обласний центр зайнятості".

Представник заявника в судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, в прохальній частині заяви просив розглядати заяву без участі заявника.

Відповідача про час та місце розгляду справи повідомити не має можливості, про що складено акт №2852 від17.11.2015, оскільки згідно листа т.в.о. директора Луганської дирекції Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" від 20.07.2015, УДППЗ "Укрпошта" не здійснює пересилання пошти, зокрема, до м.Алчевська Луганської області.

Відповідно до ч.6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи положення статті 128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження за наявними матеріалами у справі.

Розглянувши заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні, дослідивши необхідні матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до частини 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У судовому засіданні встановлено та підтверджено матеріалами заяви, що на виконанні у відділі Алчевського міського управління юстиції знаходиться виконавчий лист №812/6879/13-а, виданий 27.09.2013 Луганським окружним адміністративним судом про стягнення з Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн.

Відповідно до наказу №53 від 15.04.2015 Луганський обласний центр зайнятості є правонаступником Алчевського міського центру зайнятості.

Згідно з актом прийому-передачі заборгованості зі сплати страхових внесків до фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, яка станом на 20.04.2015 рахується на балансі Алчевського міського центру зайнятості передано на баланс Луганського обласного центру зайнятості, заборгованість яка рахується за Комунального підприємства «Алчевськпастранс» за рішенням суду у адміністративній справі №812/6879/13-а.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено та підтверджено матеріалами справи, що Луганський обласний центр зайнятості є правонаступником Алчевського міського центру зайнятості., а отже заява Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а за позовом Алчевського міського центру зайнятості до Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн.

Керуючись статтею 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а за позовом Алчевського міського центру зайнятості до Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн. - задовольнити.

Замінити вибулу сторону у виконавчому провадженні по заяві Луганського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №812/6879/13-а за позовом Алчевського міського центру зайнятості до Комунального підприємства «Алчевськпастранс» про стягнення пені у розмірі 2154,94 грн. з "Алчевського міського центру зайнятості" на правонаступника "Луганський обласний центр зайнятості".

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя І.В. Тихонов

Дата ухвалення рішення25.11.2015
Оприлюднено30.11.2015
Номер документу53778182
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/6879/13-а

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 16.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 24.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 06.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Постанова від 19.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В.Тихонов

Ухвала від 09.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В.Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні