Ухвала
від 24.11.2015 по справі 911/633/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16 тел. 235-95-51

У Х В А Л А

"24" листопада 2015 р. Справа № 911/633/15

за заявою Голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче об'єднання «Укрфарм», Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе (код ЄДРПОУ 33998641)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче об'єднання «Укрфарм», Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе (код ЄДРПОУ 33998641), далі - боржник/банкрут

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

учасники у справі про банкрутство згідно протоколу судового засідання

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

у провадженні господарського суду Київської області знаходиться справа № 911/633/15 за заявою Голови ліквідаційної комісії ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» про банкрутство ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» з урахуванням особливостей ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі також «Закон про банкрутство»).

Ухвалою господарського суду Київської області від 20.02.2015 р. прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм», проведення підготовчого засідання призначено на 02.03.2015 р., зобов'язано Боржника надати оригінали всіх доданих до заяви документів для огляду.

Ухвалою господарського суду Київської області від 02.03.2015 р. порушено провадження за заявою Голови ліквідаційної комісії ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» у справі про банкрутство ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 11.03.2015 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

Постановою господарського суду Київської області від 11.03.2015 р. визнано банкрутом ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором Банкрута призначено Голову ліквідаційної комісії боржника ОСОБА_1; вирішено інші процедурні питання у справі.

Ухвалами суду від 13.05.2015 р. визнано кредиторські вимоги ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві у сумах: 2556,21 грн. - 3 черга; 1922,00 грн. - 6 черга та ПАТ «ОСОБА_2 Аваль» у сумах: 1218,00 грн. - 1 черга; 131904834 грн. - 4 черга; 1550034,37 грн. - 6 черга.

Під час перебування матеріалів справи за межами суду у зв'язку з оскарженням постанови від 11.03.2015 р. до суду апеляційної інстанції, 09.06.2015 р. через відділ діловодства суду надійшов звіт ліквідатора Банкрута від 08.06.2015 р. б/№ (вх. № 13501/15) з доданими документами.

Ухвалою суду від 22.09.2015 р. розгляд звіту призначено на 12.10.2015 р.

28.09.2015 р. матеріали справи були скеровані до Київського апеляційного господарського суду у зв'язку з касаційним оскарженням ПАТ «ОСОБА_2 Аваль» ухвали КАГС від 01.09.2015 р.

08.10.2015 р. під час перебування матеріалів справи в судах вищої інстанції через відділ діловодства суду надійшла заява КП БМР «Броваритепловодоенергія» від 28.09.2015 р. № 01-2144 (вх. № 23771/15) про визнання кредиторських вимог у сумі 96071,33 грн.

09.10.2015 р. через відділ діловодства суду надійшло клопотання ліквідатора Банкрута б/№, б/дати (вх. № 23897/15) про залучення додаткових доказів.

12.11.2015 р. матеріали справи № 911/633/15 повернулися до господарського суду Київської області.

Ухвалою суду від 17.11.2015 р. розгляд звіту ліквідатора Банкрута, а також кредиторської заяви КП БМР «Броваритепловодоенергія» призначено на 24.11.2015 р.

24.11.2015 р. за допомогою електронної пошти суду надійшло клопотання ПАТ «ОСОБА_2 Аваль» б/№, б/дати (вх. № 27937/15) про припинення провадження у справі у зв'язку з тим, що станом на дату звернення Боржника до суду із заявою про порушення справи про банкрутство ним не було дотримано порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, зокрема не було опубліковано у встановленому порядку інформацію про припинення юридичної особи.

У судове засідання 24.11.2015 р. з'явилась представник КП БМР «Броваритепловодоенергія». Інші учасники у справі не з'явились, про причини неявки суд не повідомили.

Детально дослідивши у судовому засіданні матеріали справи, судом встановлено наступне.

Провадження у даній справі порушене ухвалою суду від 02.03.2015 р. за спрощеною процедурою банкрутства, передбаченою статтею 95 Закону про банкрутство.

При цьому заявником до заяви про порушення справи про банкрутство було додано копію Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, згідно якого станом на 10.02.2015 р. наявний запис про те, що юридична особа - ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» перебуває в стані припинення.

В той же час, з наданого ПАТ «ОСОБА_2 Аваль» Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, сформованого станом на 18.02.2015 року (дата подання головою ліквідаційної комісії заяви про порушення провадження у даній справі про банкрутство), у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відсутня інформація про те, що ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» знаходиться у стані припинення.

Відповідно до частини 1 статті 95 Закону про банкрутство якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Такий порядок передбачений нормами ст. 110, ст. 111 Цивільного кодексу України, які містять загальні положення про ліквідацію юридичної особи (суб'єкта господарювання).

Особлива процедура, що передбачена ст. 95 Закону про банкрутство (банкрутство боржника, що ліквідується власником), випливає з процедури добровільної ліквідації юридичної особи, тобто ліквідації юридичної особи за рішенням її учасників (власників) або органу, уповноваженого на це установчими документами.

Такі передумови полягають, зокрема, у тому, що учасники юридичної особи або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію ( ч. 1 ст. 105 ЦК України).

При цьому, слід зауважити, що необхідною та обов'язковою передумовою порушення провадження у справі про банкрутство в порядку норм ст. 95 Закону та визнання боржника банкрутом відповідної до цієї статті є додання та наявність доказів на підтвердження всіх передумов для порушення провадження в порядку означеної статті саме на момент звернення боржника із відповідною заявою.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», інформація про проведення державної реєстрації юридичної особи, зміну місцезнаходження юридичної особи, зміну найменування юридичної особи, прийняття засновниками (учасниками), судом або уповноваженим органом рішення про виділ, прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи, про втрати оригіналів установчих документів, про персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) та її голову або призначення ліквідатора, постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, якщо таке рішення не пов'язане з банкрутством юридичної особи, постановлення судового рішення щодо порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи, про зменшення статутного (складеного капіталу юридичної особи, проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за принципом мовчазної згоди, про прізвище, ім'я, по батькові спадкоємця, опікуна, піклувальника чи управителя майна фізичної особи - підприємця, дату їх призначення, про постановлення судового рішення щодо порушення провадження у справі про банкрутство фізичної особи - підприємця, про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, про постановлення судового рішення щодо припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи або фізичної особи - підприємця підлягає обов'язковому оприлюдненню на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, у тому числі у формі відкритих даних відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Частиною 5 статті 95 Закону про банкрутство визначено, що невиконання вимог, передбачених частиною першою цієї статті, є підставою для відмови у внесенні запису про ліквідацію юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Беручи до уваги, що Головою ліквідаційної комісії ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» не було дотримано наведених вище вимог ЦК України щодо досудової процедури ліквідації Боржника, внаслідок чого було порушено приписи ст. 95 Закону про банкрутство, суд дійшов висновку про неможливість подальшого провадження у справі про банкрутство ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм».

Згідно п. 12 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство в інших випадках, передбачених Законом.

Також зважаючи на наведене вище суд дійшов висновку про відмову у затвердженні звіту ліквідатора у цій справі та залишення без розгляду кредиторської заяви КП БМР «Броваритепловодоенергія» про визнання грошових вимог до Боржника.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у затвердженні звіту ліквідатора ТОВ «Виробниче об'єднання «Укрфарм» ОСОБА_1 від 08.06.2015 р. (вх. № 13501/15).

2. Заяву Комунального підприємства Броварської міської ради Київської області «Броваритепловодоенергія» від 28.09.2015 р. № 01-2144 (вх. № 23771/15) про визнання грошових вимог залишити без розгляду.

3. Припинити провадження у справі № 911/633/15 за заявою Голови ліквідаційної комісії Боржника про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче об'єднання «Укрфарм» (08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 40; код ЄДРПОУ 33998641).

4. Ухвалу надіслати: державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута.

Копію ухвали надіслати: учасникам у справі про банкрутство та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя С.Ю. Наріжний

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.11.2015
Оприлюднено01.12.2015
Номер документу53805709
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/633/15

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 05.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 01.09.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Постанова від 12.08.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні