Ухвала
від 24.11.2015 по справі 911/4964/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 235-95-51

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі про банкрутство

"24" листопада 2015 р. Справа № 911/4964/15

за заявою Голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор», Київська обл., м. Бровари (код ЄДРПОУ 31776046)

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор», Київська обл., м. Бровари (код ЄДРПОУ 31776046), далі - боржник

Суддя Наріжний С.Ю.

представники учасників у справі згідно протоколу судового засідання

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

до господарського суду Київської області звернувся Голова ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор» з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника, - Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор», з підстав, як вказує заявник, з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями у загальному розмірі 652548343,25 грн., та на підставі ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі також «Закон про банкрутство»).

В своїй заяві заявник просить суд порушити провадження у справі про банкрутство Боржника; визнати Боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначити ліквідатора ТОВ «Виробничий вектор» ОСОБА_1

Ухвалою господарського суду Київської області від 16.11.2015 р. прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор», проведення підготовчого засідання призначено на 24.11.2015 р.

В судове засідання 24.11.2015 р. з'явився представник ліквідатора Боржника та надав пояснення у справі, заявлені вимоги підтримав в повному обсязі.

Детально дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено відомості про прийняте рішення засновників юридичної особи щодо припинення юридичної особи.

Згідно п. 2.1. Статуту юридичної особи Боржника, затвердженого загальними зборами учасників від 19.08.2014 р., учасниками Товариства є: ТОВ «КУА «Капітал Груп», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Нові будівельні технології» (код ЄДРІСІ 233097); ТОВ «КУА «Капітал Груп», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Національний капітал» (код ЄДРІСІ 233328); ТОВ «КУА «Капітал Груп», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Зоряний» (код ЄДРІСІ 233454); ТОВ «КУА «Капітал Груп», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Капітал-рекорд» (код ЄДРІСІ 233455); ТОВ «Виробничий вектор» (код ЄДРПОУ 31776046).

Відповідно до заяви Боржника та долучених до неї доказів, Протоколом загальних зборів учасників Боржника б/№ від 11.09.2014 р. вирішено припинити Боржника шляхом ліквідації у добровільному порядку, у зв'язку з незадовільним станом надходження фінансових потоків від здійснення господарських операцій, складним становищем на відповідному ринку товарів та послуг; призначено ліквідаційну комісію у складі 3-х осіб: голова ліквідаційної комісії ОСОБА_1; члени комісії ОСОБА_2, ОСОБА_3; вирішено інші організаційні питання здійснення ліквідаційної процедури.

Як вбачається з доданих до заяви документів, в Бюлетені державної реєстрації № 295 (25) 2014 рік опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, що підтверджується відповідним витягом.

Крім цього відповідне повідомлення про ліквідацію підприємства-Боржника було опубліковане в газеті «Урядовий Кур'єр» № 173 від 20.09.2014 р.

Згідно матеріалів заяви, в ході здійснення ліквідаційної процедури за наслідками проведеної інвентаризації майна Боржника ліквідатором було встановлено відсутність активів Боржника. Також згідно доданих до заяви довідок, у Боржника відсутні дебіторська заборгованість, заборгованість по виплаті заробітної плати, заборгованість перед бюджетом по сплаті податків і зборів, а також єдиного соціального внеску, заборгованість по сплаті страхових коштів до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування; на балансу відсутнє державне майно, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу.

В той же час згідно поданих ліквідаційній комісії кредиторських вимог було встановлено наявність кредиторської заборгованості Боржника перед: ТОВ «П'ята миля» у сумі 205934923,23 грн., PROXY LOGISTICS LTD у сумі 424123194,75 грн., ТОВ «Олімпік-ТРЦ» у сумі 3800000,00 грн. та ТОВ «КУА «Капітал Груп», що діє від свого імені, в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду недиверсифікованого виду закритого типу «Нові будівельні технології» у сумі 18690225,27 грн. Вказані вимоги визнаються Боржником в повному обсязі.

Таким чином в ході здійснення аналізу фінансового становища Боржника, ліквідатором виявлено те, що майна Боржника недостатньо для погашення всієї кредиторської заборгованості Боржника, внаслідок чого загальними зборами учасників Боржника прийнято рішення затвердити проміжний ліквідаційний баланс Боржника, складений станом на 12.11.2015 р. та уповноважити голову ліквідаційної комісії звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Боржника (протокол загальних зборів учасників Боржника від 12.11.2015 р. б/№).

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене, за наслідком розгляду заяви голови ліквідаційної комісії Боржника в підготовчому засіданні, суд дійшов висновку про наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор».

Правовий аналіз норм ст. 7, 10, 16, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» свідчить про те, що провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником, не передбачає стадії розпорядження майном боржника та застосовується спрощений порядок банкрутства шляхом визнання боржника банкрутом за наявності відповідних підстав.

Як зазначено в ч. 2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про порушення провадження у справі з урахуванням особливостей процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст. 95 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та призначити судове засідання, у якому вирішуватиметься питання про винесення постанови про визнання боржника банкрутом.

Керуючись ст. 1, 7, 10, 16, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження за заявою Голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор» (07400, Київська обл., м. Бровари, вул. Рокосовського, 2; код ЄДРПОУ 31776046) від 13.11.2015 р. б/№ у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор» (07400, Київська обл., м. Бровари, вул. Рокосовського, 2; код ЄДРПОУ 31776046).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у зв'язку з чим, органам державної виконавчої служби зупинити виконавчі провадження з примусового виконання виконавчих документів та інших документів, за якими здійснюються стягнення з Боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор» (07400, Київська обл., м. Бровари, вул. Рокосовського, 2; код ЄДРПОУ 31776046), відповідно до законодавства.

3. Засідання суду щодо вирішення питання про визнання Боржника банкрутом призначити на 01 грудня 2015 року на 10 год. 20 хв ., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С.Петлюри, 16, Зал судових засідань № 1).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення господарським судом Київської області справи № 911/4964/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор» (07400, Київська обл., м. Бровари, вул. Рокосовського, 2; код ЄДРПОУ 31776046), текст якого додається.

5. Ухвалу надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Боржника, державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Боржника.

Копію ухвали надіслати: учасникам у справі про банкрутство; податковому органу за місцезнаходженням Боржника; центру зайнятості за місцезнаходженням Боржника; Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходження Боржника; Управлінню Пенсійного фонду України за місцезнаходженням Боржника; місцевому загальному суду за місцезнаходженням Боржника.

Дата набрання чинності ухвалою - 24 листопада 2015 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 24 листопада 2016 року.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата ухвалення рішення24.11.2015
Оприлюднено01.12.2015
Номер документу53805884
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничий вектор», Київська обл., м. Бровари (код ЄДРПОУ 31776046), далі - боржник

Судовий реєстр по справі —911/4964/15

Ухвала від 08.11.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.10.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні